Bundesliga – filijala za Premijer ligu?! Arsenalova velika nada na kaljenju u Lajcpigu

Vreme čitanja: 1min | čet. 31.01.19. | 20:09

Emil Smir Rou na pozajmicu do kraja sezone

Prvo je tu bio Oliver Burk, pa onda Ademola Lukman, a večeras je Lajcpig produžio tradiciju da forsira najtalentovanije enlgeske igrače potpisavši ugovor sa 18-godišnjim Emilom Smit Rouom, velikom nadom Arsenala.

Reč je o 18-godišnjem ofanzivnom veznom za koga se Englezi nadadaju da bi mogao da izraste u onu plemenitu “desetku“ kakva im već dugo nedostaje. Naravno, Arsenal se nije odrekao Smit Roua, već ga je samo Lajcpigu prosledio na šestomesečno usavršavanje u Bundesligi. Nemački klub nema pravo da otkupi momka koji je ove sezone odigrao šest utakmica za seniorski tim Arsenala i postigao više nego dobra tri gola.

Izabrane vesti

Smit Rou u Arsenalu uglavnom igra po levom krilu, mada može da porkije više ofanzivnih pozicija. U 2017. godini je osvojo titulu juniorskog svetskog prvaka sa engleskom U17 selekcijom. Sa U23 ekišom Arsenala prošle je sezone bio prvaka “razvojne“ Premijer lige.

Džejdon Sančo, Ris Okfsord, Ris Nelson, Rabi Matondo, sada i Emil Smit Rou. Sve više mladih Engleza bira Bundesligu kao prvu odskočnu dasku.


tagovi

Emil Smit RouZimski prelazni rok 2019

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara