""
""

Buongiorno Italia: Alegri se oprašta kao Murinjo u Interu, Roma gazdarica!

Vreme čitanja: 4min | pet. 17.02.17. | 12:19

Velike pobede Vučice i Fjorentina dominiraju u današnjoj italijanskoj štampi

Trijumf Rome i pobeda Fjorentine u Ligi Evrope  su glavna priča u italijanskoj štampi, kao i repovi polemike između predsednika i trenera Napolija, De Laurentisa i Sarija, i najava Maksa Alegrija da želi da osvoji trostruku krunu u ovoj sezoni, koju su mnogi interpretirali kao nameru Toskanca da se oprosti od Juvea kao Murinjo od Intera. Piše se i o povredi našeg Sergeja Milinkovića Savića koji rizikuje da preskoči i derbi  u polufinalu Kupa Italije protiv Rome 1. marta.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Izabrane vesti

 Gazeta otvara današnje izdanje sa velikim intervjuom Ariga Sakija koji je evidentirao tri zapaljive teme:Sari, Mesi i Juventus. ”Dalje ruke od Sarija. Zaslužuje pohvale a De Laurentis bi trebalo da bude oprzniji. Kralj Mesi je go, muči se jer Barsa više ne funkcioniše. Evro Juve, kakva šansa. Sada je favorit za osvajanje Lige šampiona sa Realom”, izjavio je Saki.

“Alegrijev het-trik: osvojimo sve, hajde Pjaca okreći pedale”, sažima se u par reči sadržaj jučerašnje konferencije za novinare trenera Bjankonera. Ipak, na unutrašnjim stranama se tumače Alegrijeve reči kao želja toskanskog stručnjaka da ode sa klupe Stare dame kao pobednik. Gazeta piše da je Arsenal sve izvesnija buduća stanica Maksa Alegrija.

“Božićni film iz Madrida”, naslov je za polemički komentar  Gazete u kojem se kritikuje najveći italijanski filmski magnat Aurelio De Laurentis, koji je očigledno zaboravio da pravljenje filmova i vođenje jednog fudbalskog kluba nije ista stvar. Podsetimo, De Laurentis se obogatio zahvaljujući komedijama koje izlaze za Božić zbog čega su i nazvani “cinepanettone” budući da Italijani za Božić tradicionalno poklanjaju jedni drugima i sa velikim uživanjem konzumiraju tone “panettona”. Interesantno je da je De Laurentis otišao u Los Anđeles i zabranio svima u Napoliju, uključujuči i trenera Sarija, da daju izjave za medije.

“Emerson za vrisak, Džeko poptisao het-trik. Roma pružila spektakl”, naslov je povodom trijumfa Đalorosih nad Viljarealom u Ligi Evrope.  “Bernardeskijeva čarolija od slobodnjaka i Fjorentina leti”, piše list o pobedi Ljubičastih nad Borusijom Mehengladbah.

“Sutra Bađo slavi 50. rođendan. Priča o šampionu kojeg svi vole”, posvećuje čitavu stranu “spomeničkom” rođendanu jedne od najvećih legendi Kalča.

CORRIERE DELLO SPORT

“Kakva Roma, kakav Džeko”, slavi s tim naslovom Korijere ubedljivu pobedu rimskog kluba protiv Viljareala u Ligi Evrope. “ Šou Đalorosih: Emerson načeo VIljareal a onda se razgoropadio Bosanac. Spaleti: Svi su bili odlični, sada možemo da odmorimo neke igrače”, prenose se reči trenera Rome u podnaslovu. Spaleti je pre utakmice izrazio nameru da zatvori pitanje prolaska u osminu finala Lige Evrope na prvoj utakmici protiv Viljareala, kako bi mogao da pripremi bolje i mirnije mečeve sa Interom i Napolijem u prvenstvu i Lacijom u Kupu Italije. Rečeno učinjeno. Spaleti će sad moći protiv Torina u prvenstvu i Viljareala u Ligi Evrope da odmori ključne igrače za sedmicu u kojoj se odlučuje sudbina Rome u Seriji A i Kupu Italije.
“Lacio u Empoliju bez Milinkovića”, piše Korijere da Nebeskoplavi neće moći da računaju na našeg reprezentativca zbog povrede. Na njegovom mestu će igrati Senad Lulić a tokom dana ćemo znati koliko će morati da odsustvuje Milinković sa terena. Pojedinci se plaše da će možda morati da propusti i prvi polufinalni meč Kupa Italije protiv Rome.

TUTTOSPORT

“Serijski bombarder”, veze pohvale Tutosport na račun Gonzala Iguaina pošto statistike pokazuju da su Pipitine omiljene žrtve timovi koji se nalaze na sredini ili pri dnu tabele, a večeras na Juventusov stadion dolazi Palermo. U podnaslovu se kaže da je Alegri motivisao posebno Marka Pjacu koji će zameniti Marija Mandžukića protiv Sicilijanaca a da će Bonuči večeras odigrati svoj 300. meč u dresu Bjankonera i da će dres koji će nositi protiv Palerma završiti u muzeju Juventusa.

 Tutosport objavljuje i intervju sa predsednikom Palerma Mauricijom Zamparinijem koji je doveo, iz Argentine u Italiju, Paula Dibalu kada je Joja bio tek perspektivni tinejdžer. “Dibala danas vredi 150 miliona evra”, tvrdi Zamparini koji je prodao Argentinca Juventusu za 40 miliona evra.

“Napoli, svi su protiv De Laurentisa” objavljuje Tutosport priču u kojoj navijači Napolija i poznate ličnosti koje nose boje napoletanaca u srcu staju na stranu trenera Sarija i kritikuju način na koji se vlasnik obrzušio na šefa stručnog štaba. U podnaslovu se kaže i da su igrači listom stali uz svog trenera.

 “Kairo bez odbrane”, dvosmisleni je naslov Tutosporta koji s jedne strane piše da je Mihajlović ostao bez centralnih defanzivaca,  ostao mu je samo Moreti na raspolaganju, a s druge aludira na odgovornost predsednika Urbana Kaira koji nije želeo da uloži novac u pojačanja tokom zimskog prelaznog roka.

 U vrhu naslovne strane Tutosport ostavlja prostor za italijanske timove koji su juče nastupali u Ligi Evrope. “Bernardeskijevo remek-delo”, ističe se  evrogol desetke Fjorentine protiv Borusije Mehengladbah koji je obezbedio Toskancima prednost pred revanš meč u Firenci. “Džeko uragan, Roma gazdarica” , eksplicitan je naslov za ono što se videlo u Viljarealu i trijumf Đalorosih 4-0 protiv španskog tima. U podnaslovu se dodaje da je jedina loša vest za Romu što će Florenci morati ponovo pod “nož” i da je za njega sezona završena pošto je ponovo povredio koleno koje je operisao krajem oktobra.

Piše: Željko Pantelić 

 


tagovi

Alesandro FlorenciBuongiorno ItaliaEdin DžekoEvropaInterItalijaJuventusMasimilijano AlegriSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara