"Buongiorno Italia"
"Buongiorno Italia"

Buongiorno Italia: Dibala će na leto koštati 150.000.000 evra!

Vreme čitanja: 5min | uto. 26.01.16. | 13:05

Tutosport piše da su napadač Juventusa i Gomzalo Iguain u toliko dobrim odnosima da se redovno čuju telefonom

Buongiorno Italia(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Vest o velikoj akciji italijanskog tužilaštva iz Napulja na čijem nišanu su se našla velika imena iz sveta fudbala, uključujući Adrijana Galijanija, Aurelija De Laurentisa, Klaudija Lotita, Lavecija, Krespa i Alesandra Mođija , stigla je tek jutros, tako da nije našla prostor na stranicama sportske štampe optužba o utaji poreza i lažiranju bilansa na račun 64 lica koja su upisana u registar osoba pod istragom. U centru pažnje je i dalje dvojac Iguain- Dibala čija cene su vrtoglavo porasle a Tutosport piše da se dvojica redovno čuju telefonom i šale na račun drugog. Piše se i o želji Intera da kupi Edera za 13 miliona evra, dok su brojna glasila sumnjičava oko odluke Rome da angažuje El Šaravija. Navodi se i da večeras u prvom polufinalu Kupa Italije Alesandrija – Milan samo Siniša Mihajlović može da izgubi te da prilično rizikuje ako ima nameru da pruži istovremeno poverenje trojici povratnika, Baloteliju, Boatengu i Luizu Adrijanu.

Izabrane vesti

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Gazeta

Najtiražniji sportski dnenvik suprotstavlja na naslovnoj strani dve perjanice Napolija i Juventusa, Iguaina i Dibalu, koji su najzaslužniji što su ta dva tima jedina ostala u trci za šampionsku titulu. “ Skudeto u HD“, dvosmisleni je naslov budući da je skraćenica za visoku definiciju slike na TV HD( High definition) i spoj inicijala prezimena dvojice igrača  s obzirom na to da se Iguain u originalu piše Higuain.

Iguain – Dibala, ko vredi više?“ pita se u podnaslovu Gazeta. I  pokušava istovremeno da pruži odgovor: „Pipita koji se nalazi na vrhuncu karijere predvodi Napoli u pohodu na istorijski skudeto. Paulo je novi oslonac Juventusa i može još više da napreduje“. List uzima i dve činjenice za određivanje cene dvojice golgetera. Raskidna klauzula Iguaina iznosi 94,5 miliona evra a Juventus je odbio ponudu Barselone za Dibalu od 75 miliona evra stavljajući do znanja da se igrač ne pomera iz Torina bez 100 miliona. Na unutrašnjim stranama Gazeta pravi i korak dalje tvrdeći da bi sledećeg leta cena napadača Bjankonera mogla da dotakne astronomskih 150 miliona evra.

U redakcijskom komentaru pod naslovom „Paolovo blago, talenat i čistoća“ se ističu ljudske osobine i dobro vaspitanje Dibale koji idu ruku pod ruku sa vanserijskim fudbalskim kvalitetima Argentinca.

Ispod zaglavlja Gazeta se bavi prelaznim rokom Intera i mogućim potezima posle razočaravajućeg početka  u novoj 2016. godini:“Inter ulaže sve na Ederove golove. Ćao Gverin, čeka ga Šangaj“. U podnaslovu se citira zahtev Mančinija rukovodstvu Intera:“Hoću njega(Edera)“. Istovremeno se dodaje da je Inter ponudio 13 miliona evra Sampdoriji za Italo-Brazilca ali da tim Masima Ferera traži 15 miliona. Za Edera je zainteresovan i Lester Klaudija Ranijerija a pista Laveci će verovatno biti u potpunosti napuštena pošto je igrač PSŽ upisan u registar osoba pod istragom za utaju poreza u Napolij.

Milan u Kupu, Balo od početka na terenu“, najavljuje list da Mihajlović ima nameru da ukaže poverenje Mariju Baloteliju od prvog minuta na prvoj polufinalnoj utakmici Kupa Italije protiv Alesandrije koja će se igrati na Olimpiku u Torinu pošto stadionu u Alesandriji ne zadovoljava kriterijume Zajednice italijanskih prvoligaša. Pored Balotelija Mihajlović će, tako najavljuje Gazeta, pružiti šansu od početka i drugom paru povratnika u redove Rosonera, Boatengu i Luizu Adrijanu.

Sleteo Elša: “Motivisan sam“. Žervinjo u Kini, cilja se Peroti“, izveštava Gazeta o dolasku El Šaravija u Romu, odlasku Žervinja za 18 miliona u kineski Hebei i nameri Đalorosih da novac od Žervinjovog transfera iskoriste za kupovinu  Dijega Perotija iz Đenove.

CORRIERE DELLO SPORT

Korijere delo Sport

Romo, sledeći“ polemični je naslov rimskog sportskog dnevnika povodom dolaska Stefana El Šaravija u redove Rome. „Nastavlja se vrteška napadača u redovima Đalorosih. Ludačko idi mi dođi mi napadača“ piše Korijere i podseća da su  od početka tekuće sezone Romu napustili Destro, Ljajić, Žervinjo, Iturbe,Sanabrija, Dumbija, Ibarbo a da su došli Džeko, Salah,El Šaravi i da je naputu Peroti.

Faraon će već danas biti na raspolaganju Spaleti:“Veoma sam uzbuđen“. Žervinjo u Kini. Nedostaje defanzivac, izronilo ime Neta“, piše Korijere da bi Brazilac kojeg je Spaleti trenirao u Zenitu mogao da bude pojačanje za odbranu Đalorosih.

Lacio zatvara priču za Kabrala“, najavljuje se mogući dolazak Argentinca iz Selte u Večni Grad s ciljem da se pojača desetkovana odbrana Nebeskoplavih. U podnaslovu se precizira da je Kabral na korak od prelaska a da predsednik Lacija Klaudio Lotito pregovara sa svojim kolegom i prijeteljom Enrikom Preciozijem o transferu Pavoletija iz Đenove u Lacio sledećeg leta.

Milan sa Balotelijem za let u finale“,  predviđa, kao i ostali italijanski listovi, Korijere  da će Mihajlović dati šansu Super Mariju protiv Alesandrije u polufinalu Kupa Italije.

Gvarin prodat, Eder u Interu sa Sorijanom?“ , pita se Korijere koji bi mogli da budu sledeći potezi Nerazura posle prodaje Gvarina  kineskom Šangaju za 11 miliona evra plus milion evra za bonus.

Na kraju Koirjere prenosi i izjavu predsednika Napolija Aurelija De Laurentisa koji najavljuje vruću poslednju nedelju na fudbalskoj pijaci za njegov klub:“Još dva pojačanja za titulu“.

TUTTOSPORT

Tutomerkato

„Halo, ko daje gol?“ duhovit je naslov koji svedoči i o prijateljskom odnosu između Paula Dibale i Gonzala Iguaina koji se prema navodima torinskog sportskog dnevnika čuju telefonom pred svaku utakmicu.

Trka za skudeto Juve-Napoli je rođena u ritualu dvojice prijatelja-neprijatelja kroz njihovo sujeverje, komplimente i opaske“, stoji u podnaslovu između fotografija Dibale i Iguaina.  Takođe, Tutosport prenosi odgovor Dibale i Pogbe na nove glasine o njihovom prelasku na Kamp Nou:“Barsa? Al' ste dosadni“.

U vrhu strane Tutosport piše o invaziji navijača trećeligaša Alesandrije na Olimpiko u Torinu gde će se odigrati prva utakmica polufinala Kupa Italije protiv Milana:“21 hiljada nijansi sivog“, aluzija je klupske boje Alesandrije.  „Neverovatna selidba navijača Alesandrije čiji tim protiv Milana igra istorijsko polufinale u Kupu Italije. I Rivera na tribinama( legendarni Đani Rivera je u svojoj karijeri nosi dresove samo ta dva kluba, osim, naravno dresa Azura). Mihajlović može samo da izgubi uzda se u Balotelija i Boatenga. Parodoksalan novi debi Luiza Adrijana koji se vratio sa blic putovanja u Kini“; predstavlja večerašnji  meč Tutosport.

„Toro, već 15 kola imaš prosek bodova za ispadanje u Seriju B“ ,upozorenje je Tutosporta drugom torinskom klubu. „Od fijaska protiv Karpija do ovonedeljnog u Firenci, silazna puntanja Venture i Granata impresionira“, objašnjava svoj naslov list.

Inter, 13 miliona evra za Edera“, piše torinski dnenvik o ponudi Nerazura za napadača Sampdorije koji, prem njihovim informacijama, ne želi da se preseli u Lester kod Ranijeri i hoće da obuče dres Intera. Istovremeno, Tutosport piše o navodnoj velikoj zabrinutosti sponzora Intera zbog poslednjih negativnih rezultata koji su donekle kompromitovali šanse Mančinijevog tima da stigne do Lige šampiona.

Na kraju torinski sportski list prenosi i obećanje koje je El Šaravi dao navijačima  Rome i samom sebi:“ Ovu šansu neću prokockati“. Nije tajna da su mnogi skeptični kada je u pitanju budućnost mladog Italijana koji je do pre par godina slovio za velikku nadu italijanskog fudbala.

PIŠE: Željko Pantelić

Pratite MOZZART i na našoj Fejsbuk stranici

(FOTO: Action images)


tagovi

Serija APaulo DibalaNapoliMilanLacioJuventusItalijaInterFredi GuarinEvropaBuongiorno Italia

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara