""
""

Buongiorno Italia: Inter se mrda, Milan u ofanzivi, Pogba veran Juveu, prvi poraz Kontea

Vreme čitanja: 5min | sre. 17.06.15. | 11:59

Miranda na korak od prelaska u Inter, Ibra sve dalje od povratka na San Siro, reprezentacija Azura izgubila status nosioca u žrebu

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)  

Izabrane vesti

Pregršt glasina vezanih za transfere fudbalera na prvim stranama italijanskih sportskih dnevnika uz naslove povodom poraza Italije od Portugala posle gotovo 40 godina (poslednji put pre jučerašnjeg meča Luzitanci su trijumfovali protiv Azura 1976. godine)

 LA GAZZETTA DELLO SPORT

„Inter se pokrenuo“, dominira naslov prvom stranom Gazete koji stavlja u prvi plan odlučan korak Nerazura ka angažmanu Mirande iz Atletiko Madrida i aludira na prilično konfuzan početak delovanja Intera na fudbalskoj pijaci.  

„Brazilski defanzivac Atletika je na dohvat ruke Interu: Manćini se lično angažovao u ubeđivanju igrača da prihvati transfer. Istovremeno, Inter nastavlja presing na Kondogbiju za kojeg je zainteresovan i Milan“, piše u podnaslovu list.  

Pored naslova posvećenog Interu, Gazeta na prvoj strani donosi i svedočanstvo o prvom danu Siniše Mihajlovića u ruhu šefa stručnog štaba Milana: “Mihajlović se iskrcao. Ibrahimović se ohladio. Milan? Ne, zasada. Boateng se nudi sam“. Ispod „porodične fotografije“ sa dvoje generalnih direktora Adrijanom Galijanijem i Barbarom Berluskonijem markira se prvi radni dan Mihajlovića u Milanelu i novosti o Ibrahimoviću i Boatengu.  

Tik ispod naslova povećenog Mihajloviću pronalazimo priču o njegovom prethodniku na klupi Milana, Filipu Inzagiju: “Inzagijevo razrešenje i video sa Silvijom koji viče: u napad“. Reč je o vrlo ponižavajućoj situaciji za Inzagija koji je pred svim igračima morao na zahtev Berluskonija da viče sve jače i jače „u  napad“. Gazeta prenosi i da je Inzagi odbio da raskine ugovor zbog 300 hiljada evra, koliko je iznosila razlika između plate koje mu garantuje ugovor sa Milanom koji ističe sledeće godine i ponude Milana za sporazumni prevremeni završetak saradnje.  

Ispod zaglavlja Gazete je naslov posvećen prvom porazu Antonija Kontea na klupi Italije i to od Portugala u Ženevi 0:1. „Prvi nokaut za ItalKonte, Italija neće biti nosilac na žrebu za Mundijal“.  U nadnaslovu se navodi da je utakmica bila sve samo ne prijteljska i da će porazu skupo koštati Azure jer neće biti nosioci na žrebu za Svetko prvenstvo u Rusiji.  

U dnu strane milanski sportski dnevnik piše da ističe vreme za Teveza koji mora u sledeće 24 časa da da konačni odgovor da li želi da ostane u Juventusu: “Juve upzorila Teveza i sa Mandžukićem već ima sporazum“. U podanslovu se prenose reči generalnog direktora Bepea Marote da Tevez može da ostane samo ako bude bio motivisan da pruži najviše što može u dresu Bjankonera. „Boka Juniors veruje i dalje da može da vrati Teveza. Zaza se vraća odmah u Juventus, Berard za godinu dana?“, pita se list povodom sudbine dvojice mladih fudbalera Juvea koji su u poslednje dve godine igrali na pozajmici u Sasuolu.

Na kraju se prenose i vesti sa Kupa Amerike i fudbalske pijace u Premijer ligi: “Falkao izaziva Nejmara sa već postignutim dogovorom sa Čelzijem“. Kolumbijski reprezentativac će sledeće godine igrati na pozajmici u Murinjovom timu i zameniće Drogbu.

CORRIERE DELLO SPORT

Rimski sportski list otvara današnje izdanje sa optimističnom interpretacijom reči predsednika Rome Džejmsa Palote povodom otkupa druge polovine igračkog kartona belgijskog reprezentativca: “Najngolan će biti sređen“. U podnaslovu se podvlači da je sportski direktor Rome povećao ponudu za drugu polovinu vlasništva nad Najngolanom na 20 miliona evra (prvu poluvinu Roma je platila 9,5 miliona evra) koja uključuje i povratak Astorija u Kaljari. „Roma na korak od dogovra sa Begovićem, blizu je i povratak Bertolačija, na čijem je tragu i Milan“, dodaje Korijere. Ispod je i naslov jučerašnje duge konferencije za novinare predsednika Palote pre njegovog povratka u Sjedinjene Države: “Šou Palote: angažovaću jednog velikog napadača.”

Pored naslova posvećenog Najngolanu, privlače pažnju i potezi Lacija u prelaznom roku: “Lesković na meti, Tovan stiže“. U podnaslovu se kaže da bi hrvatski defanzivac iz Rijeke mogao da pojača odbrambenu liniju pošto će Cana napustiti Formelo i mogao bi da bude iskorišćen kao delimični kusur za Tovana iz Olimpik Marseja. Ispod Korijere konstatuje da podmladak Lacija nije uspeo da napravi istorijsku triplu krunu: “Podmladak Lacija se zaustavio na najlepšem, izgubili finale na penale od Torina“.

U vrhu strane se nalazi naslov vezan za jučerašnji poraz Italije od Portugala u Ženevi: “Bleda Italija: Konte, prvi poraz“. U podnaslovu se ističe da je Italija stvorila dosta šansi ali da ih je prokockala.

U dnu strane se izveštava o pregovorima Ibrahimovića i njegovog menadžera Rajole sa vlasnicima PSŽ, familijom Al Tani: “Ibra, PSŽ zatvorio. Zasada ništa od Milana“.U podnaslovu se precizira da je Ibrahimović dobio povećanje plate koje je tražio i da će ostati još godinu dana u Gradu svetlosti.  

Pored naslova o Ibri, Korijere prenosi i vest o prelasku Falkaa na pozajmicu u Čelzi: “Murinjov dobitak: Falkao u Čelziju“.

 TUTTOSPORT

„...ali Pogba želi da ostane“ , koristi reči generalnog direktora Bepea Marote Tutosport za glavni naslov na prvoj strani.

„Pol(Pogba) nema nameru da ode i mi ne pregovaramo ni sa kim oko njegovog transfera. Pirlo? Nije nam saopštio da želi da nas napusti“, rekao je Marota.

U podnaslovu se još priča o slučaju Tevez: “Menadžer Apača stigao u Italiju s namerom da mu obezbedi povratak u Boku. Predsednik Anđeliči(Boka Juniors): Karlitos je jasno stavio do znanja da želi da se vrati kod nas“.

U vrhu strane pronalazimo naslov o porazu Italije u prijateljskoj utakmici protiv Portuagala: “Konte, prvi porazu moža da košta mnogo“, aludira Tutosport na činjenicu da je Italija zbog jučerašnjeg negativnog rezultata izgubila mesto među privilegovanim timovima za žreb na Mundijalu u Rusiji 2018. godine.  

„Čekajući Ibru, vraća se Boateng“, piše Tutosport  uz napomenu da je Mihajlović juče i zvanično preuzeo Milan posle otpuštanja Inzagija.

Tutosport na prvoj strani piše i o nesvakidašnjoj inicijativi navijača ruske reprezentacije koji su počeli da prikupljaju novac za plaćanje klauzule Fabiju Kapelu u slučaju otkaza od Ruske fudbalske federacije u iznosu od 21 miliona eva: “Sakupljaju novac da najure Kapela“.

Na kraju,  list na traci donosi novine sa fudbalske pijace: “Palota: Roma, pet pojačanja za Skudeto“, „Mančini otvorio vrata za dolazak Jovetića“,Podolski završio u Turskoj, u Galatasaraju“ i „Zamparini: Palermo, napuštam te“, gazda sicilijanskog kluba je najavio da će na kraju sledeće sezone prodati klub.  

Piše: Željko Pantelić


tagovi

Zlatan IbrahimovićSerija APol PogbaMirandaMilanJuventusItalijaInterEvropaBuongiorno Italia

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara