"Korijere delo sport"
"Korijere delo sport"

Buongiorno Italia: Iturbemanija u Rimu, Juve napada Lukakua

Vreme čitanja: 4min | pet. 18.07.14. | 10:14

Navijači Rome "poludeli" zbog dolaska mladog Argentinca, očekuje se velika aktivnost torinske Stare dame do kraja prelaznog roka

Korijere delo sport

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Izabrane vesti

Jutros se italijanska sportska štampa bavi u prvom planu pojačanjima Juventusa i Rome, protagonisti su Morata, Lukaku i Iturbe, dok se politički dnevnici na sportskim stranama bave analizom katastrofalnog stanja u italijanskom reprezentativnom i klupskom fudbalu. Gazeta delo Sport na prvoj strani tvrdi da je Alegri u srpskom reprezentativcu Nastasiću idealno pojačanje za odbranu Juventusa. 

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Najčitanije novine na apeninskoj čizmi kao glavnu vest izabrali su ovog jutra dolazak španske fudbalske zvezde u rađanju u Juventus: "Morata, poklon za Maksa". Gazeta piše da će Morata već danas biti u Torinu i da je sve sređeno i oko dolaska Evre iz Mančester Junajteda, a da Alegri u Nastasiću i Pereiri vidi idealna pojačanja za Juve. Takođe se navodi da Juve krči put da stigne do belgijskog reprezentativca Lukakua. "Prandeli zove Pirla", sledeći je naslov na prvoj strani Gazete. U podnaslovu se objašnjava da novi trener Galatasaraja želi italijanskog asa, ali da je Marota odgovorio da Pirlo nije na prodaju.

Gazeta delo sport

Milanski sportski dnevnik na naslovnici ima i dva portreta fudbalera Intera i Milana. "M'Vila: zbog Intera je dosta sa tučama i ludilima". "El Šaravi: Milan veruje u probuđenog Faraona".

Gazeta posvećuje pažnju i odluci roditelja supertalentovanog golmana tinejdžera Udinezea Skufeta: "Simone ostaje u Udinama. Porodica kaže ne transferu u Španiju". 

CORRIERE DELLO SPORT

"ITURBEMANIA" dominira naslov u Korijere delo Sportu koji konstatuje da su navijači Rome već "poludeli" za talentovanim fudbalerom. Naslov posvećen Laciju kaže: "Lacio igra na tri stola". Aluzija je na tri defanzivca koje nebeskoplavi žele da dovedu u Formelo: "Astori, De Fraj, Paleta - čeka se pravi momenat".

Rimski sportski list daje prostor i pojačanjima Juventusa i Napolija. "Prvo pojačanje za Alegrija, Morata kaže da", "Evo Mičua, džokera za Benitezov napad". Korijere se bavi na prvoj strani i izborom novog predsednika Fudbalskog saveza Italija (FIGC), biće izabran 11. avgusta,  i dvema strujama koje su se stvorile u Seriji A - na jednoj strani Milan i Lacio, na drugoj Juventus i Roma: "Lotito i Anjeli pregovaraju za Fudbalski savez"

TUTTOSPORT

Tutosport

Torinski sportski dnevnik najavljuje novu strategiju Juventusa na fudbalskoj pijaci čije bi glavno iznenađenje trebalo da bude dovođenje belgijskog reprezentativca: "Šok Lukaku". U podnaslovu Tutosport objašnjava da je tokom noći održan sastanak Alegrija i rukovodstva kluba i da je ime Lukakua, koji je u raskolu sa Murinjom i Čelsijem, izašlo kao ideja za novi pravac Juvea. Cilj je uzeti Lukakua na pozajmicu, a pričalo se i o Jovetiću i Pereiri.  Tutosport evidentira i preporod Đovinka sa Alegrijem. "Đovinko se razmahao na prvom treningu sa Alegrijem u Vinovu".  

Što se tiče transfera fudbalera u najavi, list navodi da je meksički centarfor Mančester Junajteda na meti Intera, "Hernandez je san Intera", a da je Milan ponovo zainteresovan za Ljajića, "Milan na tragu Ljajića". Takođe, novi vlasnik Sampdorije Ferero najavljuje nova pojačanja za Mihajlovićev tim: "Iznenađenje za Samp". 

Tutosport izdvaja na prvoj strani i izjavju vernosti Ferariju Fernanda Alonsa pred VN Nemačke u Hokenhajmu: "Alonso odlučan, samo Ferari i ništa drugo". 

CORRIERE DELLA SERA 

Korijere dela sera

Najtiražniji dnevni list u Italiji analizira alarmantno stanje u Seriji A i italijanskom fudbalu posle drugog uzastopnog debakla na Mundijalima, pada na 14. mesto rang-liste FIFA i činjenice da su tri poslednja najbolja strelca Serije A napustili Italiju, pre dve godine Ibrahimović, prošle godine Kavani, a ove Imobile. "Nulta godina" je naslov sa slikom Balotelija i podnaslovom: "Bez velikih igrača, bez vodiča, bez ideja, Italija je završila na dnu i ne zna kako da se pokrene".

LA REPUBBLICA

Republika

Republika se opredelila za priču o mogućoj promeni u hijerarhiji Seriji A posle razvoda Antonija Kontea i Juventusa. "Faktor Konte na Seriju A, Roma i Napoli u napadu na gazdu Juventusa". U podnaslovu se objašnjava da je Juve uzdrman odlaskom Kontea, a da se rivali za skudeto, Roma i Napoli, pojačavaju. I Republika se bavi strmoglavim padom italijanske reprezentacije na rang-listi FIFA i najavljuje dolazak Kontea na klupu Azura: "Krah Italije: čeka se Antonio".

Il MESSAGGERO

Mesađero

Rimski dnevnik otvara sportske stane sa Romom: "Garsija predstavlja novu Romu". Reč je o najavi prve prijateljske utakmice u novoj sezoni Đalorosa protiv mlade reprezentacije Indonezije. Mesađero najavljuje i prisustvo Benatije i prenosi njegovo obećanje dato navijačima u Trigoriji: "Ostajem ovde". Drugi kapitalni naslov je posvećen Laciju, "Kandreva, neizvesna budućnost", uz objašnjenje da je Juventus ponudio Laciju 25 miliona evra za italijanskog reprezentativca i 2,5 miliona evra godišnju platu. Kandreva razmišlja, dok je predsednik Lotito odbio ponudu Juventusa, ocenivši je niskom. 

Piše: Željko Pantelić (Rim)


tagovi

Željko PantelićSerija ARomelu LukakuRomaMilanMatija NastasićLacioJuventusItalijaInterHuan Manuel IturbeEvropaBuongiorno Italia

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara