""
""

Buongiorno Italia: Juve menja formaciju, Del Pjero ga upozorava! Kutrone i Kristante su budućnost

Vreme čitanja: 4min | pet. 24.11.17. | 11:18

Svi italijanski klubovi prošli u nokaut fazu Lige Evrope, povratak Baste i Šika

(Od dopisnika Mozzart sporta iz Rima)

Izabrane vesti

Prolaz svih italijanskih klubova u Ligi Evrope u sledeću fazu takmičenja kolo pre kraja grupne faze je u prvom planu italijanske sportske štampe. Povratak Dušana Baste nije prošao nezapaženo i konstatuje se da bi bivši igrač Crvene Zvezde mogao da ugrozi ulogu startera Adama Marušića u Laciju. Korijere najavljuje konačno povratak Patrika Šika na teren protiv Đenove, trebalo bi da dobije barem 15 minuta u drugom poluvremenu a Tutosport najavljuje promenu formacijske postave Juventusa na sledećim utakmicama, odnosno pojačavanje srednjeg reda. Aleks Del Pjero je u intervjuu za Gazetu ukazao da dolazi nedelja odluke za Juve, jer će protiv Napolija, Olimpijakosa i Intera biti odlučen pravac sezone Bjankonera.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

„Milan prošao sa proklizavanjem“, eksplicitan je opis ubedljive pobede Rosonera nad skromnom Austrijom iz Beča koja je došla u vođstvo zahvaljujući velikom propustu kapitena Lea Bonučija. „Gol Austrije posle greške Bonučija razgoropadio Rosonere koji su golovima Rodrigeza, Andre Silve i Kutronea, obezbedili pobedu i prolaz u sledeću fazu Lige Evrope sa prvog mesta“, piše list i podvlači da je juče specijalni gost bio bivši igrač Milana Kaka. Bivši braziliski as bi mogao u bliskoj budućnosti da postane i važan fuknkcioner u rukovodstvu Rosonera.

„Atalanta iz snova. Pregažen Runijev Everton: 5:1“, zasluženo je dobio tim iz Bergama veliki prostor na naslovnici. „Predvođeni Kristanteom i Papu Gomezom, Gasperinijevi momci pregazili Everton u finišu“, dodaje se u podnaslovu.

U redakcijskom komentaru pod naslovom „Kristante i Kutrone, evo budućnosti“, se zapaža da se često zapostavaljaju ili nedovljno vrednuju mladi italijanski fudbaleri i da su pomenuta dvojica igrača Atalante i Milana odličan primer.

Grupno silovanje, 9 godina zatvora Robinju“, izveštava svoje čitaoce Gazeta da je bivši fudbaler Milana osuđen na gotovo deceniju zatvora zbog silovanja devojke u jednoj diskoteci u Milanu zajedno sa još petoricom siledžija.

„Juve, kucnuo je čas istine. Dibala je garancija“, naslov je intervjua koji je dao Gazeti Aleks Del Pjero. Bivši kapiten Bjankonera je upozorio svoje bivše klupske drugove da su tri meča u devet dana protiv Napolija, Olimpijakosa i Intera presudni za dalji tok sezone Stare dame. Del Pjero je takođe ostavio otvorena vrata za svoj angažman u FS Italije izjavivši da ljudi u savezu imaju njegove kontakte i da će on rado pročitati poruku.

„Ikardi će biti kralj goleadora, on je prava furija“, izjavio je Danijel Fonseka, bivši urugvajski reprezentativac koji je nosi dresove različitih italijanskih klubova. Utakmica Kaljari - Inter je neka vrsta derbija u domu Fonseke, budući da je on ostavio dubok trag na Sardiniji a njegov sin igra u podmlatku Intera.

CORRIERE DELLO SPORT

Konačno Šik“, optimistički najavljuje Korijere da će mladi češki fudbaler konačno biti na raspolaganju Di Frančesku. Rimski dnevnik izvštava da je Šik odlično prošao važan test na treningu u Trigoriji i da trener Rome može da ga pozove na utakmicu sa Đenovom. Na unutrašnjim stranam se precizira da Šik sigurno neće početi meč od prvog minuta jer nema snage za ceo meč i da će najverovatnije biti ubačen u vatru u završnici meča, to jest, mogao bi da dobije poslednjih 15-20 minuta utakmice.

Na unutrašnjim strnama Korijere prenosi i reči predsednika Džejmsa Palote koji je u intervjuu za jedan američkih časopis rekao da su Đalorosi spremni da ove sezona osvoje skudeto i da su veoma blizu početka izgradnje stadiona koji će biti prekretnica za budućnost kluba. Bivši kapiten Rome Frančesko Toti se koncentrisao na neposredni cilj, a to je prolaz u osminu finala LŠ. “Pobedićemo Karabag i izvadićemo kartu za osminu finala“, rekao je Toti podvlačeći da je siguran da će njegov klub proći u sledeću fazu LŠ.

„Dupli potpis Luisa Alberta“; aludira ispod zaglavlja Korijere da je Španac golom poptisao remi sa Viteseom u Ligi Evropu i da je spreman produžetak ugovora. Na unutrašnjim stranama se navodi da se Dušan Basta, sinoć u ulozi kapitena, vratio na teren posle dvomesečne pauze zbog povrede. Srpski fudbaler je pokazao da je u dobroj formi i da će Marušić morati dobro da se potrudi da zadrži status startera na desnom boku.

Pioli: Radim na tome da odvedem Fjorentinu u Evropu“, izjavio je u razgovoru za Korijere bivši trener Lacija koji se sada nalazi na kormilu Ljubičastih.

TUTTOSPORT

„Kako se menja Juve“, dočekao je ovog jutra naslov sa profilom Alegrija čitaoce Tutosporta. Torinski dnevnik objašnjava da trener Juvea sprema važne taktičke promene koje bi trebalo da preporode Bjankonere. „Ideja vodilja Alegrija je da pojača sredinu terena i da igra sa trojicom ili čak četvoricom veznjaka u formacijama 4-3-3- il i-3-4-2-1“, tvrdi list. Dodaje se da Alegri smatra da veliki broj golova koji prima Juve u ovoj sezoni ne idu samo na dušu defanzivnog reda već i na vezni red koji ne pruža pomoć i zaštitu defanzivcima a Mandžukić i Kvadrado se ne žrtvuju tako mnogo u odbrambenoj fazi igre kao što je to bio slučaju u prethodnim sezonama.

U redakcijskom komantaru pod naslovom „U potrazi za izgubljenom čvrstinom“ se  navodi da je isplivala na površinu činjenica da Juve ne može da igra sa samo dva vezna igrača na sredini terena.

„Bazeli, vernost Torinu: Ovde je moja sadašnjost i budućnost“, obećao je  fudbaler Granata da će ostati još dugi niz godina u bordo dresu. „Ovde mi je odlično i ovom klubu dugujem veliku zahvalnost. Ne smemo više da bacamo u vetar bodove ako želimo da se vratimo u Evropu“, rekao je igrač u kojeg Siniša Mihajlović sve više veruje i koji je postao starter.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

Alesandro Del PjeroBrajan KristanteBuongiorno ItaliaInterItalijaJuventusLacioMilanRomaSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara