""
""

Buongiorno Italia: Juve odbio 75.000.000 za Dibalu, a Toro 60.000.000 i bonuse za Belotija!

Vreme čitanja: 4min | čet. 13.04.17. | 11:38

Pregršt transfer priča u italijanskoj štampi

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Izabrane vesti

Paulo Dibala, zvani Dragulj, i danas je glavni protagonista na naslovnim stranama italijanske sportske štampe. Osim hvalospeva i krunisanja za budućeg najboljeg igrača sveta, kaže se da Leu Mesiju pripada prošlost, Kristijanu Ronaldu sadašnjost, a da je Dibalina budućnost. Izveštava se da će danas biti ozvaničen produžetak ugovora sa Juveom do 2022. godine i da će zarađivati 7.000.000 evra. Istovremeno se piše i da je Juve odbio ponudu Barse od 75.000.000 evra. I Torino je rekao "NE" vrlo izdašnjoj ponudi Čelsija za Belotija: 60.000.000 evra, plus bonusi. Piše se i o zaključivanju kupoprodaje Milana i negodovanju Rome i Lacija što će se derbi 30. aprila igrati u 12.30, prvi put u istoriji.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

"Dibala na vrhu sveta. Portret šampiona koji želi da se popne na Mesijev tron", naslov je priče o Dragulju na prvoj strani.
"Dva gola protiv Barse su lansirali Dibalu na Olimp međunarodnog fudbala. Po mišljenju većine eksperata, Paulo može da nasledi Mesija. Sada vredi više od 100.000.000 i produžiće ugovor sa Juveom do 2022. godine", izveštava Gazeta, uz preciziranje da će Dibala zarađivati gotovo koliko i Iguain, oko 7.000.000 godišnje, kao i da je Barselona prošlog leta ponudila Staroj dami 75.000.000 evra za Argentinca.

"Kraljevsko veče. Ronaldo upisao 100. gol, Bajern ukroćen", naslov je povodom pobede Real Madrida nad Bajernom u prvoj utakmici četvrtfinala LŠ zahvaljući dvostrukom strelcu, Kristijanu Ronaldu. U redakcijskom komentaru pod naslovom "Sadašnjost pripada Kristijanu" Gazeta konstatuje da prošlost pripada Leu Mesiju, kao i da je Dibala stavio hipoteku na budućnost, ali da sadašnji momenat pripada Ronaldu koji je i juče pokazao da kada je najpotrebnije on, gotovo, nikada ne zakaže.

"Kakav šou Mbapea! Vukao Monako do trijumfa u Dortmunud: 3-2", piše list o pobedi tima iz Kneževine nad Borusijom.

"Mr. Li i Milan. Zaključivanje kupoprodaje i posle svi na večeru kod Berluskonija", naslov je s kojim se okončava 31-godišnji period Milana pod Berluskonijevim žezlom u kojem je osvojeno 29 trofeja, među kojima pet Liga šampiona.

"Kandreva poziva na juriš: Inter, vreme je da se podignemo", prenosi se izjava krila Nerazura. U podnaslovu se ističe da će biti oboren rekord u zaradi od prodaje karata pošto je stadion rasprodat i da će utakmicu videti rekordan broj televizijskih gledalaca, 862.000.000. Takođe se piše o nevoljama Galijardinija koji je došao na udar navijača zbog toga što je gledao utakmicu Lige šampiona Juventus – Barsa u Torinu.

U dnu strane Gazeta piše da je u toku velika borba Juvea i Intera za Bernardeskija.
"Bernardeski neće produžiti ugovor sa Fjorentinom. Anjeli sve bliži, ali Suning ne popušta"
.

CORRIERE DELLO SPORT

"Derbi, vratili smo se unazad", naslov je Korijerea koji izražava svo nezadovoljstvo čitavog fudbalskog ambijenta u Rimu zbog odluke da se gradski derbi igra u 12.30 poslednjeg dana Aprila.

"Prvi rimski derbi u vreme ručka predstavlja korak unazad za navijače i one koji idu na severnu i južnu tribinu. Policija upozorava: Nulta tolerancija zbog bezbednosti i sigurnosti", navodi se da je odluka da se utakmica Lacio – Roma igra u 12.30 motivisana bezbednosnim razlozima. List piše da se verovalo da bi posle pozitivnog iskustva sa utakmicama Kupa Italije koje su se igrale u večernjem terminu, i meč u Serija A mogao da se održi u svojoj uobičajenoj satnici.

"Monči, spremna lista: Pecela, Blind i Ziječ", najavljuje rimski dnevnik da novi sportski direktor Rome želi da dovede barem po dvojicu igrača za svaki deo tima: dva defanzivca, dva veznjaka i dva napadača. Navijače Rome brine što Korijere potvrđuje glasine koje već kruže duže vreme da bi ovog leta Rim mogao da napusti ne samo Manolas nego i Najngolan. Tim pre što se smatra da su dolazak Kesija i Pelegrinija završene priče i da će De Rosi na kraju ipak potpisati novi ugovor sa Đalorosima.

"Evo Felipea: Hoću da osvojim Ligu šampiona", izjavio je igrač Nebeskoplavih uz  opasku da će za taj podvig biti neophodan veliki Lacio.

"Kineski Milan će se častiti Fabregasom", najavljuje Korijere da će igač Čelsija biti prvo veliko pojačanje novih vlasnika Rosonera.

TUTTOSPORT

Torinski sportski dnevnik otvara današnje izdanje sa informacijom da je konačno sve spremno za produžetak ugovora Dibale sa Juventusom.
"Dibala potpisuje".

U podnaslovu se kaže da će u toku današnjeg dana doći i zvanična potvrda o produžetku ugovora Dibale do 2022. godine sa Bjankonerima.
"Dibala će zarađivati 7.000.000 evra i biće zaštitni znak Juventusa", dodaje se u podnaslovu.

"Ronaldo od zlata, Vidal gol i flop", stavlja u prvi plan učinak dvojice igrača Reala i Bajerna na jučerašnjem meču četvrtfinala LŠ. Ronaldo je još jednom pokazao da je čovek za velika dela, piše Tutosport, dok je Vidal još jednom potvrdio svoje limite. Posle postignutog gola, promašio je penal.

"Početak kineskog Milana na uzbrdici", izveštava Tutosport da nove vlasnike Rosonera čeka obaveza poštovanja finansijskog fer pleja UEFA i teški progovori o produžetku ugovora ključnih igrača, pre svega Donarume.

U vrhu strane se kaže da je Torino odbio vrlo unosnu ponudu Čelsija za Belotija.
"Toro rekao ne Čelsiju za Belotija". U podnaslovu se precizira da je Roman Abramovič ponudio 60.000.000 evra plus bonuse za igrački karton Gala, ali da je Urbano Kairo, predsednik Torina, glatko odbio tu ponudu.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

Andrea BelotiDanijele De RosiĐanluiđi DonarumaEvropaFederiko BernardeskiFjorentinaInterItalijaJuventusKostas ManolasLacioMilanNapoliPaulo DibalaRadža NajngolanRomaSerija ASesk Fabregas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara