""
""

Buongiorno Italia: Juventus dobio omiljenog sudiju za derbi, navijači Torina poludeli! Adut im je Miha

Vreme čitanja: 6min | pet. 09.12.16. | 11:29

Osim Torina, od Juventusa strahuju i najveći evropski klubovi pred žreb, Rimljani još besne zbog Strotmana

 (Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)  

Izabrane vesti

Torinski derbi, sudar Rome i Milana i žreb za Ligu šampiona i Ligu Evrope su glavni argumenti u italijanskoj sportskoj štampi. Korijere delo Sport piše da je Siniša Mihajlović kralj derbija jer niko nije odigrao ili sedeo na klupi u gradskim okršajima u svojoj karijeri, kao on. Tutosport izveštava da su navijači Torina bukvalno poludeli kada su videli da će “omraženi” arbitar Roki suditi derbi i da je Iguain specijalista za derbije. Gazeta navodi da najveći klubovi Evrope strahuju od Juventusa a Korijere dočarava napetu atmosferu pred odluku apelacionog suda po žalbi Rome na izrečenu suspenziju od dve utakmice Strotmanu zbog simuliranja na derbiju sa Lacijom.   

LA GAZZETTA DELLO SPORT

“ Juve uteruje strah celoj Evropi” , otvara s tim naslovom današnje izdanje Gazeta najavljujući žreb za Ligu šampiona sledećeg ponedeljka u Nionu. Milanski dnevnik je intervjuisao generalnog direktora Bajerna Karl Hajnca Rumunigea koji je poželeo da Juve ne dobije priliku da se osveti Bajernu za prošlogodišnju eliminaciju osmini finala LŠ. “Juve je veoma jak, prošlog godine su bili na korak da nas eliminišu. Želja za osvetom nije dobar saveznik. Događalo nam se u Bajernu da imamo osvetničke porive, ali ako previše žudiš za revanšom rizikuješ da ponovo izgubiš”, rekao je Rumenige za Gazetu. List prenosi i izjavu Artura Vidala koji je samouvereno rekao da će Bajern pobediti sve protivnike na putu do trijumfa u LŠ ali da ne želi da na tom putu pronađe Bjankonere u osmini finala.  

“Bjankoneri su jedini tim koji je završio grupnu fazu takmičenja u LŠ na prvom mestu i istovremeno su lideri u domaćem prvenstvu. Trener Reala Zidan: Ne želim da se sretnem s Juveom u osmini finala, ne samo zato što se radio o teškom protivniku već i iz sentimentalnih razloga”, prenosi Gazeta izjavu trenera Blankosa. Zidan je naravno aludirao na njegov period proveden u Juventusu, budući da bi verovatno završio karijeru u redovima Stare dame da njegova supruga nije teško podnosila klimu u Torinu i palanačku, mirnu, atmosferu u prestonici Pjemonta.  

Na osnovu posebnog algoritma Gazeta je izračunala koje bi klubove mogli da dobiju za protinike Napoli i Juventus: ”A kad bi u ponedeljak iz bubnja izašao duel Alegrija protiv PSŽ i Napoli – Porto?”. Milanski dnevnik je uzeo procent mogućnosti svih mogućih kombinacija imajući u vidu da klubovi ne mogu da igraju protiv tima sa kojim su bili u grupi i protiv klubova iz iste zemlje.  

“Inter se teši sa Ederom i Pinamontijem”, ističe Gazeta dva gola Italo-Brazilca i vrlo pozitivna debitantski meč italijanskog tinejdžera u dresu Azura Pinamontija.  

Najavljujući torinski derbi Gazeta je intervjuisala dvojicu bivšeg igrača Torina i Juventusa koji su obeležili gradski derbi tokom sedamdesetih godina prošlog veka. “Sala: Ljajić će odlučiti derbi”, izjavio je bivši igrač Granata Klaudio Sala. “Kauzio: Markizio!”, po mišljenju Barona, kako u Italiji zovu nekadašnjeg igrača Juvea Franka Kauzija, zamenik kapitena Bjankonera biće igrač oko kojeg će se vrtiti derbi.

Gazeta objavljuje i intervju sa Fabijom Kapelom pred meč Roma – Milan budući da je on nije samo sede ona klupi dva tima (i osvojio skudete) nego je u mladosti i nosio dres dva tima. “Spaleti je za titulu prvaka, Montela me je zadivio”, rekao je Kapelo o svojim naslednicima u redovima Đalorosih i Rosonera.

CORRIERE DELLO SPORT

“Istina za Strotmana”, s tim naslovom Korijere najavljuje da će danas apelacioni sud odlučiti o hitnoj žalbi Rome na odluku provostepenog organa da suspenduje na dve utakmice Holanđanina zbog simuliranja na meču sa Lacijom prošle nedelje. “Roma traži poništavanje suspenzije. Sudije su podeljene: ključno je pitanje da li je tzv. televizijski dokaz mogao da se upotrebi ili ne za određivanje kazne”, piše Korijere. Naime, po važećim pravilima, televizijski dokaz može da se upotrebi samo u slučaju da arbitar nije video i nije sankcionisao nesportsko ponašanja fudbalera. Budući da je Strotman dobio žuti karton u Romi smatraju da je arbitar Banti već tokom utakmice sankcionisao Holanđanina za njegovo ponašanje i da televizijski dokaz ne može da bude upotrebljen za određivanje suspenzije. S druge strane se kaže da je Strotman dobio žuti karton što je pljusnuo vodu u lice Kataldiju posle postignutog gola a da Banti nije video njegovu simulaciju.  

“Murinjo je Spaletijeva noćna mora”, piše Korijere povodom plasmana u Rome u šesnaestinu finala Lige Evrope i mogućnosti da Đalorosi u ponedeljak izvuku Mančester Junajted na žrebu u Nionu.  

“Inzagi meša karte”, najavljuje velike promene u timu Nebeskoplavih Korijere. “Na Marasiju ćemo videti drugačiji Lacio: vraća se De Fraj, Hud je u prednosti nad Volasom, baraž između Strakoše i Marketi ja za mesto čuvara mreže, Lulić pod znakom pitanja, Kejta se oporavio”, izveštava list.  

“Od Beograda do Torina, Mihajlović je kralj derbija”, posvećuje dve strane sprskom stručnjaku Korijere pred meč Torina sa Juventusom. U tekstu se kaže da je Miha igrao derbije u Beogradu, Rimu (sa obe strane), Đenovi, Milanu (takođe s obe strane) i sada u Torinu. List dodaje i da je neka vrsta derbija bio i meč Srbije, odnosno tadašnje SR Jugoslavije, i Hrvatske 1999. godine, koji je završen remijem 2:2 i koji je za Srbe imao ukus pobede jer su se kvalifikovali na Evropsko prvenstvo izbacivši Hrvate.  

“Milikov rekord, vraća se na teren u januaru”, prenosi Korijere ohrabrujuću vest za navijače Napolija. Prema optimističkim prognozama poljski centarfor bi mogao da se vrati na teren krajem januara za meč protiv Milana.  

TUTTOSPORT  

Torinski dnevnik deli naslovnicu na ravne časti između Torina i Juventusa koji će se sresti u nedelju na stadionu Grande Torino. “Toro: Sudiće Roki. Navijači pobesneli”, posvećuje prostor list velikom nezadovoljstvu tifoza Torina koji pamte Rokija samo po zlu. Naime, Roki je sudio četiri derbija i sva četiri su završena s pobedom Bjankonera uz sijaset polemika. Navijači Granata pamte neregularan gol Trezegea, faul Nedveda, crveni karton Gliku i niz drugih odluka Rokija koji su, po njihovom mišljenju, uvek išli u korist Stare dame. Pa se zaista postavlja pitanje da li je bilo oportuno odrediti Rokija za arbitra torinskog derbija.

“Iguain, mašina za derbi”; podseća list da Pipita ima odličan skor u derbijima koje je odigrao u Madridu i Buenos Ajresu. Na deset mečeva protiv Boke i Atletika postigao je sedam golova i napravio tri asistencije.  

“Galijani – Fasone: vreme je da razgovarate”, poručuje Tutosport aktuelnom i budućem generalnom direktoru Milana pošto je zatvaranje kupoprodaje Milana kineskim biznismenima ponovo odloženo za tri meseca. U podnaslovu se kaže da dvojica rukovodilaca bi morala da sednu za sto i programiraju pažljivo sledeći prelazni rok kako bi Monteli dali na raspolaganje tim koji može da ostane u trci za Ligu šampiona.  

U dnu strane list objavljuje sliku transparenta navijača Intera koji su juče bojkotovali meč sa Spartom iz Praga u Ligi Evrope zbog poraza protiv Napolija prošlog petka na San Paolu. “Sram vas bilo”, stajala je poruka preko prazne severne tribine na kojoj se okupljaju najvatreniji navijači Nerazura. “Inter pod udarom navijača, u januaru stižu Italijani”, najavljuje list da će Nerazuri dovesti par italijanskih fudbalera u italijanskom prelaznom roku. Priča se o Boketiju, Darmjanu i Krišitu.  

“Jurić – Kasano, provodadžijska večera”. isninuira list da večera trenera Đenove Ivana Jurića i Antonija Kasana koji je još uvek pod ugovorom sa Sampom nije bila slučajna, odnosno da bi Kasano mogao da obuče dres gradskog rivala. 

Piše: Željko Pantelić


tagovi

Buongiorno ItaliaĐanluka RokiEvropaInterItalijaJuventusKevin StrotmanLacioMilanRomaSerija ASiniša MihajlovićTorino

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara