""
""

Buongiorno Italia: Juventus nudi trampu – Zaza za Matića! Insinje traži faraonski ugovor

Vreme čitanja: 5min | sre. 10.08.16. | 11:33

De Bur, Pogba, Rajola... Samo su neka od imena koja ne silaze sa stubaca italijanske štampe

Frank De Bur, Pol Pogba, Mino Rajola, Lorenco Insinje, Mauro Ikardi, Isko i Sven Kums( ko je, bre, taj Kums da plagiramo naslov od pre par nedelja Korijere delo sporta) su glavni protagonisti na naslovnim stranma italijanske sportske štampe. Gazeta iznosi interesnatne detalje o tome kako je Rajola inkasirao 35 miliona evra od prodaje Pogbe, kao i da bi Inter rado prodao Ikardija, uprkos izjava zvaničnika i trenera, samo kad bi na fudbalskoj pijaci bio slobodan napadač koji bi garantovao, kao Ikardi, barem 20 golova u sezoni. Piše se i o novoj ponudi Juventusa Čelsiju za Matića, pošto Alegri ne odustaje od našeg reprezentativca, kao i sve vidljivijem sukubu između Napolija i Insinjea koji želi da značajno poveća svoju platu.

 LA GAZZETTA DELLO SPORT

Izabrane vesti

 “De Bur zaustavio Ikardija i bacio rukavicu izazova Juventusu”, dominira naslov prvom stranom Gazete sa fotografijom holandskog stručnjaka na prvom treningu sa igračima Intera u Pinetini.

 U podnaslovu se kaže da je Frank De Bur na prvom treningu probao formaciju 4-2-3-1, istu u kojoj je imao nameru da igra i Roberto Mančini. U podnaslovu i na unutrašnjim stranama Gazeta podseća da će već večeras Holanđanin debitovati na klupi Intera u prijateljskom meču sa Borusijom Mehengladbah, a da će u budućnosti, u zavisnosti od igrača na raspolaganju uzeti u razmatranje i formaciju 4-3-3.

 List prenosi i reči De Bura vezane za Maura Ikardija:” Mauro ostaje ovde, on je idealan igrač za našu ekipu”. Ipak, Gazete piše i da je danas predviđen novi sastanak predstavnika Napolija i Ikardijevih menadžera na kojem se očekuje da Napoletanci podignu ponudu za Argentinca.

Pogbini milioni. Juveova inkasirao čistih 78 miliona, Rajola zaradio 25 miliona evra”, naslov je ispod zaglavlja koji otkriva detalje najskupljeg transfera u istoriji fudbala. Pomenutom zbiru od 103.000.000 evra bi trebalo dodati 2.000.000 na ime solidarnosti sa klubovima u kojima je igraou dečačkim danima Pogba, 5.000.000 evra koje će Juve dobiti od eventualne prodaje Pogbe i dodatnih 10.000.000 evra koje je Mančester Junajted morao da uplati Minu Rajoli. Tako je Mino u jednom danu video svoj račun uvećan za lepotu od 35.000.000 evra. To je, primera radi, polovina godišnjeg budžeta Lacija. Gazeta u tekstu posvećenom transferu Pogbe otkriva da je Rajola pre četiri godine doveo Francuza u Juve gratis pod uslovom da od njegove sledeće prodaje njemu ide 30 odsto. Bjankoneri su uspeli tokom pregovora sa Mančestero Junajtedom da deo Rajolinog procenta svale na teret engleskog tima, tako je Mino dobio 25.000.000 od Juvea a 10.000.000 od Junajteda.

Na unutrapšnjim stranama Gazeta piše da Maks Alegri ne odustaje od našeg Nemanje Matića i da je spreman da žrtvuje i Zazu da bi dobio na raspolaganje srpskog veznjaka:”Luda ideja:Zaza u Čelsi da bi Matić stigao u Juve”. U tekstu se kaže da bi Juve mogao da ponudi Zazu Čelsiju budući da ga Konte veoma ceni, kao igrača, kako bi privoleo klub Romana Abramoviča da da zeleno svetlo za transfer Matića. Gazeta tvrdi da je juče Matićev menadžer u susretu sa čelnicima Plavaca potvrdio da njegov klijent želi da napusti Čelsi i da se okuša u nekom drugom klubu, a Juventus bi bio idealan za njega.

“Milan, neophodna ti je jedna zastava”, savetuje Arigo Saki u intervju za Gazetu nove vlasnike Milana da angažuju barem jednog od velikana iz prošlosti Rosonera: Albertinija, Maldinija ili Kostakurtu.

“Nevolje Napolija. Nema dogovora sa Insinjeom. Menadžer: Spremni smo da odemo”, piše Gazeta o novim čarkama na relaciji Napoli – Insinje. Igrač koji je rođen u Napulju uz pomoć svojih menadžera pokušava da iskoristi povoljnu priliku i primora predsednika kluba Aurelija De Laurentisa da mu da faraonski ugovor. Naime, Insinje prima samo 1.100.000 evra, Napoli mu nudi produžetak ugovora i platu od 2.500.000 evra, ali Lorenco podiže ulog i traži 4.000.000 evra jer zna da De Laurentis ne može sebi da dozvoli luksuz u Napulju da u nekoliko setimana ostane bez Iguaina i Insinjea.

CORRIERE DELLO SPORT

 Rimski dnevnik iznenadio je svoje čitaoce lansirajući ime belgijskog igrača, za kojeg ogromna većina navijača Rome nikada nije čula:”Roma želi Kumsa”. U podnaslovu se kaže da je Sven Kums, režiser igre Genta, jedan od igrača koji bi mogao da pojača redove Rome ali da je prethodno neophodno prodati Paredsa. “Lester je ponudio 22 miliona evra za Paredesa. Razvedravanje u odnosima Rome i Manolasa: produžetak ugovora je blizu, klub je spreman da značajno poveća platu Grku”, stoji u podnaslovu dok se na unutrašnjim stranma kaže da će Manolasu biti udvostručena plata sa 1.500.000 evra na 3.000.000 s uključenim bonusima .
“Test za Ligu šampiona u Latini sa Vermalenom i Facijom”, najavljuje Korijere da će večeras Roma imati poslednju ozbiljnu probu, pred meč sa Portom u kvalifikacijama za Ligu šampiona, sa drugoligašem Latinom.

 “Lejtner: Hvala Lacio. Sledi napad na Ntepa”; prenose se ispod zaglvalja zahvaljivanje nemačkog fudbalera Nebeskoplavima na pruženoj šansi i predviđa novi pokušaj rimskog kluba da osigura usluge spoljnog napadača Rena.
“Pobuna navijača zbog elektronske kontrole”; piše Korijere o velikom nezadovoljstvu tifoza Rome i Lacija zbog najavljenih novih mera bezbednosti na Olimpijskom stadionu. Korijere upozorava da bi sa novim merama Olimpiko koji je već prošle godine bio deprimirajuće poluprazan tokom čitave sezone mogao još više da se isprazni.

 TUTTOSPORT

“Juve pokušava ponovo za Iska”, uključuje Tutosport ponovo reflektore na igača Real Madrida koji je još od prošle godine na listi želja Juventusa. U podnaslovu se kaže da je Real spreman da ga pusti ali da traži previše novca, 50.000.000 evra. Juve, u svakom slučaju, tvrdi Tutosport, priprema plan kako da dovede talentovanog Španca.

“Pozdravi, laži i 25 miliona… bakšiša za Mina Rajolu”, posvećuje čitavu stranu transferu Pogbe Tutosport na kojoj objašnjava da u priči o Rajoli, Pogbi i Juveu nikada nije bilo osećanja i ljubavi. “Od samog početka – piše Tutosport – to je bio jedan visokoprofitabilni posao, i ništa više”.

“Toro: Gustafson stigao i odmah zaigrao”, piše u vrhu naslovne strane torinski sportski list. U podnaslovu se kaže da je Mihajlović odmah probao 21-ogodišnjeg Šveđanina na trenig-utakmici. “Mihajlović zove De Silvestrija: Sampdorija traži 5 miliona”, svedoči Tutosport o novom pokušaju Mihajlovića da dovede u Torino igrača sa kojim je odlično sarađivao dok je vodio Sampdoriju.

“Napoli, eksplodirala mina Insinje”, navodi Tutosport da je su odnosi igrača i kluba sve napetiji i nervozniji. “Nema dogovora oko produžetka ugovora, strane su i dalje daleko od dogovora. Menadžer Insinjea:Lorenco je dobio bolje ponude…” stoji u podnaslovu dok se u tekstu kaže da su PSŽ i Atletiko ponudili mnogo izdašniju godišnju platu od one koju je stavio na sto Napoli 2.500.000 evra.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

Simone ZazaSerija ANapoliMino RajolaLorenco InsinjeJuventusItalijaInterFrenk De BurEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara