""
""

Buongiorno Italia: Juventus se buni protiv video tehnologije, Rim dobio nove mezimce

Vreme čitanja: 4min | pon. 02.10.17. | 11:22

Kritike i na račun Siniše Mihajlovića

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Izabrane vesti

 Juventusova medijska kampanja protiv VAR-a se dodatno pojačala posle jučerašnjeg meča sa Atalantom, završenog remijem 2-2. Alegri, Kjelini ali i bivši igrači Juventusa koji sada rade na televizijama u frontalnom napadu protiv VAR-a. Piše se i o trijumfu Rome nad Milanom i odluci rukovodstva Rosonera da zadrži na klupi Montelu, barem do derbija sa Interom za dve nedelje. Veliki prostor su dobili Luis Alberto koji spada u najveća ovosezonska otkrića i reči Lučana Spaletija koji ponosno brani svojih 19 bodova sa Interom posle sedam kola. Piše se i da je Torino bio još jednom žrtva (ne) upotrebe VAR-a ali i vlastitih gluposti (Molinaro) i grešaka (Mihajlović)

LA GAZZETTA DELLO SPORT

“Napoli ode, Juve VAR” naslov je preko cele prve strane koji konstatuje primat Napolija na tabeli i prvi remi Juventusa u prvenstvu. U podnaslovu se ističe Alegrijeva negativna reakcija na upotrebu VAR-a. Vrlo je indikativno da su Juventus kao i bivši igrači koji su sada komentatori na najgledanijim televizijama, kao i navijači Bjankonera, najveći protivnici VAR-a.

“Na meču Atalanta - Juventus VAR je bio glavni protagonista: poništen Mandžukićev gol, dosuđen penal za Juve (koji Dibala nije iskoristio) i možda nije video jedan (na Iguainu). Alegri: ovako će utakmice da traju četiri sata”, navodi Gazeta i reči trenera Juvea posle meča u Bergamu.

“Napoli, lider na tabeli, pružio još jednu vrhunsku partiju i obara sve rekorde, sedma pobeda u nizu. Hamšik pretekao Maradonu”, ističe list da je slovački fudbaler konačno postigao gol u ovoj sezoni i tako pretekao Maradonu na listi najboljih strelaca u istoriji Napolija. Kapiten Sarijevog tima je postigao do sada 116 golova dok se Maradona zaustavio na 115.

“Uobičajeni Inter, napravio dobru čorbu i sada je drugi” ili “ Uobičajeni Inter dobar po Brozoviću sada je na drugom mestu”, može da se prevede na dva načina naslov posvećen timu Nerazura. U podnaslovu se ističe da je Inter poveo u prvom poluvremenu sa 2:0 Brozovićevim  golovima, ali da je onda imao standardni pad u igri i na kraju je rizikovao da od gotovog napravi veresiju protiv fenjeraša u Seriji A. Ipak, Spaleti ne prihvata sud da je njegov tim zahvaljući srećnoj zvezdi na drugom mestu posle sedam kola: ”Mi smo miljenici sreće? Probajte da igrate protiv nas”, izjavio je trener Nerazura.

“Montela prizmeljen, Roma leti”, stoji ispod zaglavlja povodom pobede Đalorosih nad Rosonerima. “Milan plašio Romu 70 minuta, a onda ga je Džeko načeo a Florenci dovršio”, objašnjava u jednoj rečenici ishod meča 0:2 Gazeta. Na unutršanjim srtanama se tvrdi da i pored poraza na San Siru Vinčenco Montela neće dobriti otkaz i da ima poverenje kluba. Ipak, Gazeta, ali i ostali mediji, su više nego uvereni, da će se Milan zahvaliti Monteli na saradnji ako izgubi derbi sa Interom za dve nedelje.

CORRIERE DELLO SPORT

“Sari izlazim ti na crtu”, orijentiše Korijere već sada svoje čitaoce na “Derbi Sunca”, kako se apostrofira sudar Rome i Napolija, upotrebljavajući izjavu trenera Rome Di Frančeska posle pobede nad Milanom.

Podsetimo, sudar Rome i Napolija je kalendarizovan u subotu posle pauze zbog kvalifikacija za Mundijal 2018. “Džeko i Florenci oborili Milan. Roma protutnjala kroz San Siro i sada čeka Napoli, lidera na tabeli, posle pauze”, stoji u podnaslovu.

“Pobeda u Bakuu nam je dala samopouzdanje i svest o našoj snazi”; citira se izjava trenera Rome.

U redakcijskom komentaru se izdvaja partija mladog Pelegrinija, koji je ušao u prvom poluvremenu umesto povređenog Strotmana, i prema mišljenju direktora Korijerea Alesandra Vokalelija, promenio tok meča. “Pelegrini me podseća na mladog Tardelija”, uporedio je Vokaleli vezistu Rome sa članom slavne generacije Azura i Juventusa tokom osamdesetih godina prošlog veka.

“Rođena je zvezda”, veze hvalospeve Korijere na račun Luisa Alberta koji je predvodio Lacio ka “teniskoj” pobedi nad Sasuolom 6:1. “Bajkoviti Luis Alberto otvorio goleadu Lacija”, piše Korijere dok se na unutrašnjim stranama podseća da je igrao uprkos povredi stopala koju je zaradio na utakmici sa Varegemom u Ligi Evrope i da je sa povređenom nogom izveo perfektno slobodnjak koji je poravnao rezultat na izdisaju prvog poluvremena sa Sasuolom.

“Juve zaustavljena u Bergamu. Alegri optužuje: VAR, ovako ne ide”, piše Korijere o zamerkama trenera Juventusa na upotrebuu VAR-a.

TUTTOSPORT

“Juve uradio sve”, ironičan je naslov torinskog dnevnika o remiju Bjankonera sa Atalantom u Begamu. Ironija se odnosni na gol Kaldare koji je igrač Stare dame na pozajmici u Atalanti i na promašeni penal od strane Dibale. “Bernardeski i Igauin doveli Juve u vođstvo, zatim je budući igrač Bjankonera Kaldara vratio u život Atalantu koja je kompletirala preokret golom Kristantea. U finišu meča Dibala promašio penal za 3:2 i Napoli pobegao na tabeli posle lake pobede nad Kaljarijem”, piše Tutosport na naslovnici.

“Grube greške”, naslov je posvećen remiju Torina sa Veronom. U podnaslovu se podvlači da je još jednom u ovoj sezoni Torino oštećen zbog odluke sudija da ne upotrebe VAR, Kenov gol je postignut iz ofsajda, ali i nesvhatljivim greškama svojih fudbalera. Molinarov igranje rukom u šesnaestercu je bilo potpuno nepotrebno. List upućuje i kritiku na račun Mihajlovića zbog izbora pojedinih fudbalera. Osim propuštene pobede protiv Verone, Torino “peče” i povreda Andree Belotija. Danas će se znati koliko je povreda kolena centarfora Granata i Azura ozbiljna.

“Roma nemilosrdna. Milan, uprkos drugom uzatopnom porazu, potvrdio poverenje u Montelu”, naslov je za pobedu Đalorosih nad Rosonerima.

“Inter i Lacio, pobede za Ligu šampiona”, spaja se u jedan naslov uspešna nedelja Nerazura i Nebeskoplavih. “Inter zaslužuje sve bodove koje ima i pristaje mu da bude u vrhu tabele”, prenosi Tutosport reči Spaletija.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

Buongiorno ItaliaItalijaJuventusLuis AlbertoSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara