""
""

Buongiorno Italia: Kolina najavljuje promene za ofsajd, Kinezi ulaze u Milan, Manćini poništio Macarija

Vreme čitanja: 4min | pet. 13.02.15. | 11:57

Ventura se preporučio da nasledi Kontea, Roma odapinje afričke strele, Berluskoni prodaje deo Medijaseta zbog finansiranja Milana

Šef evropskih sudija Pjerluiđi Kolina u intervjuu za Gazetu najavljuje promene pravila u fudbalu. Korijere najavljuje ulazak Kineza u vlasničku strukturu Milana. Emerson, na osnovu ličnog iskustva, savetuje Pogbu da ne napušta Juventus zbog Reala, a Mančini je sa novim pojačanjima u potpunosti poništio prethodne izbore Macarija.

Izabrane vesti

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Gazeta  otvara današnje izdanje sa ekskluzivnim intervjuom sa Pjerluiđijem Kolinom, u kojem prvi čovek fudbalskih sudija u evropskoj kući fudbala u Nionu najavljuje predloge za značajne promene u modernom fudbalu: ”Govori Kolina: promenimo pravila za ofsajd, igranje rukom i trostruku kaznu (faul poslednjeg čoveka u kaznenom prostoru koja podrazumeva isključenje, zabranu igranja sledeće utakmice i penal).”

Apropo pravila koje se odnose na sudije i fudbalsku igru, svoju izjavu je dao i predsednik Fudbalskog saveza Italije Karlo Tavekjo posle tvrdog stava predsednika Udruženja italijanskih arbitara Marčela Nikija da oni neće prihvatiti žreb, kao metod za određivanje sudija za utakmice Serije A. “Tavekjo: žreb, uzećemo u obzir stav arbitara”.

Gazeta objavljuje danas i seriju intervjua sa protagonistima najvažnije sporedne stvari na svetu.  Trener Torina Đampjero Ventura koji je vaskrsao svoj tim nanizavši četiri uzastopne pobede u prvenstvu kaže: ”Ja mator? Sa Torinom radi libido i ne zaustavlja se”. Ventura se u razgovoru za Gazetu predložio da nasledi na klupi Azura Antonija Kontea.

Predsednik Sampdorije Masimo Ferero našalio se citirajući čuvene italijanske pesme, imajući u vidu da je u toku Festival San Remo. Našalio se na račun svog kolege Preciozija iz Đenove, kao i Rome, kluba za koji je navijao dok nije kupio Samp: ”Sve moje pesme: Preciozi Trotolino( reč je o italijanskom strip junaku, sličnom Paji Patku koji je bio predmet jednog od čuvenih hitova San Rema “Trottolino amoroso” ) . Romi pevam: Parole, parole, parole (nezaboravni hit italijanske dive Mine), samo pričaju i nikad ne osvajaju skudeto”.

Novi sportski direktor Barselone Ariedo Brajda priča o svojoj novoj avanturi i 25 godina provedenih u Milanu, kao desna ruka Adrijana Galijanija: ”Iznenadio sam Galijanija i sada ga izazivam sa Barsom”.

Emanuele Đakerini, igrač Sanderlenda, priča za Gazetu o njegovom ličnom derbiju Ćezena - Juventus budući da je odrastao u Ćezeni a dostigao vrhunac karijere u dresu Stare dame. Đakerini je otkrio i svoj skriveni san: “Raditi sa Murinjom bilo bi fantastično”.

“Bonaventura i Florenci, Milan i Roma izvlače džokere iz rukava”, najavljuje s tim naslovom Gazeta utakmice Rosonera protiv Empolija i Đalorosa sa Parmom.

“Podolski, ustani i trči, vreme je da osvojiš Inter”, poziv je nemačkom reprezentativcu koji je posle solidnog starta u dresu Nerazura izgubio mesto startera ali bi protiv Atalante trebalo da istrči od prvog minuta na teren.

CORRIERE DELLO SPORT

“Roma stavlja strele”, tim naslovom i fotografijom Žervinja, najavljuje povratak novog prvaka Afrike i njegovog zemljaka Dumbije u Rim.

Vraća se Žervinjo i u nedelju igra protiv Parme. Stiže i Dumbija. Najngolan za produžetak ugovora traži istu sumu koju je dobio Pjanić( četiri miliona evra godišnje)”, raport je iz Trigorije.

“Pioli procesuira Lacio”, piše ispod zaglavlja Korijere delo sporta. Trener Nebeskoplavih, prema pisanju lista, je propisno izribao igrače i održao im nekoliko lekcija u kojima je koristio i televizijske snimke kao pomoćno sredstvo.

Korijere na prvoj strani piše i o novim nadama argentinskog fudbala koji su postali kontinentalni prvaci u kategoriji mladih reprezentacija ističući posebno kvalitet sina Dijega Pabla Simeonea, Đovanija i Martineza: ”Italija već otkriva nove dečake po Dibalinom uzoru”.

Jedan od najbogatijih Kineza Vang Jianlin, piše Korijere, spreman je da uđe u vlasničku strukturu Milana, preko finansiranja izgradnje novog stadiona i da pokuša  da u budućnosti preuzme kontrolu nad klubom Silvija Berluskonija:Milan, Kinez Vang deo projekta za novi stadion”.

Korijere na kraju objavljuje detaljnju analizu pojačanja koja su stigla letos na zahtev Macarija i igrače koji su pojačali Inter tokom poslednjeg zimskog prelaznog roka: ”Ovako je Manćini pomračio Macarija”. Po dolasku Brozovića, Šaćirija, Podolskog , Santona stavljeni su u drugi plan izbori prethodnog trenera Dodo, Osvaldo, Medel i M’Vila.

TUTTOSPORT

Torinski sportski dnevnik lansira na prvoj strani savete Pume Emersona, Polu Pogbi u kojem mnogi vide naslednika Brazilca koji je nosio u Italiji dres Rome i Juventusa: ”Pogba, imaj poveranja, bolje je da ostaneš u Juventusu”.

Emerson je istakao da “Pogba ne bi trebalo da napravi njegovu grešku i da napusti Juventus zbog Real Madrida”. “ Nije sve zlatno u Realu, sa Pirlom pored sebe može još više i lakše da napreduje”, podvukao je Emerson.

Tutosport najavljuje i dugo očekivani povratak na teren Barzaljija  koji će, posle devet meseci pauze zbog povrede, zaigrati protiv Ćezene: ”Barzalji - sve je ok. Zbog njega su se klupski drugovi transformisali u ultras navijače”, zapaža je koliko je Barzalji omiljen u Vinovu.

“Berluskoni prodaje akcije Medijaseta da bi finansirao Milan”, piše Tutosport navodeći da bi od prodaja dela Medijaseta deo novca mogao da završi na računu Milana u cilju finansiranja preporoda fudbalskog kluba.

Tutosport objavljuje intervju sa Piniljom koji je dugo vremena bio na meti Torina: ”Atalanta je najbolji izbor za mene, Toro nije bio jasan”.  List obajvljuje i reportažu o Bilbau i Atletiku, timu s kojim će Torino ukrstiti koplja u Ligi Evrope: “Toro, videćeš u Bilbau…”.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

TorinoSerija ASampdorijaRomaPjerluiđi KolinaMilanMasimo FereroJuventusItalijaInterEvropaBuongiorno Italia

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara