""
""

Buongiorno Italia: Komandante Čolo poveo pobunu!

Vreme čitanja: 5min | pet. 29.04.16. | 11:37

Kakve veze imaju Simeoneov Atletiko, Lester i Karpi?

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Izabrane vesti

Gazeta posvećuje danas čak šest strana fenomenu “Čolizma” odnosno fantastičnim rezultatima Čola Simeonea na klupi Atletiko Madrida. Prati se i dalje saga o prodaji Milana kineskim tajkunima, mada Berluksoni ponovo okleva jer ne želi da preda Milan novim vlasnicima kao gubitnik. Sa fudbalske pijace se prenose glasine o Benatiji koji bi mogao da pojača Juve, Batšuaji Romu, Ben Arfa Lacio. Stigla je i potvrda iz Bostona da će Toti produžiti ugovor sa Romom na još godinu dana kao i da bi Pelegrini mogao da preuzme Milan u sledećoj sezoni. Gazeta piše da će se Ljajić vratiti u Romu, osim u slučaju da Đalorosi ne spuste drastičnu cifru od 11 miliona evra koliko je predviđeno za otkup njegovog igračkog kartona.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

“Komandante Simeone”, predstavlja Gazeta danas Čola Simeonea kao fudbalskog Če Gevaru, koji sa budžetom četiri do pet puta manjim od velikih klubova već nekoliko godina drži Atletiko u vrhu španskog i ervopskog fudbala.

“Čolizmo, pubuna protiv tiki-take. Pobeda Atletika nad Gvardiolinim Bajernom je remek-delo filozofije argentinskog stručnjaka koju je naučio od Điđija Simonija i iz tradicionalnog italjianskog stila fudbala. Nije slučajno što Lester osvaja Premijer i što je Karpi na pragu opstanka u Seriji”, veze pohvale Gazeta na račun tradicionalnog kalča, čiji glavni propagatori beleže odlične rezultate u tri najjača šampionata na svetu uz Bundesligu.

Fabio Kapelo kaže da je Simeone pronašao posebnu formulu i stvorio tim koji impresionira a Arigo Saki demantuje da je Simeone “katanaćaro”: ”Ma kakav katenaćo, njegov tim igra inteligentno”, izjavio je jedan od najrervolucionarnijih trenera u istoriji fudbala.

“Svađa Milana i akcionara. Ideja Pelegrini za klupu”, dve su teme koje je list izabrao za naslov posvećen Rosonerima. U podnaslovu se prepričavaju uvrede kojima je bio zasut generalni direktor Adrijano Galijani počev od benigne da je Milan postao vic. “Kinezi su na prozoru i čekaju dalji razvoj događaja”, stoji u podnaslovu dok se na unutrašnjim stranama prenosi da je Berluskoni i dalje neodlučan jer ne želi da napusti Milan kao gubitnik. Takođe se navode glasine da je Manuel Pelegrini, trener Mančester Sitija, izbio na prvo mesto liste želja Milana za trenersku funkciju.

Produžetak ugovora Toti – Roma, Palota dao zeleno svetlo”, izveštava Gazeta da su poslednje partije kapitena Rome ubedila predsednika kluba Palotu da promeni mišljenje i produži na još godinu dana igrački ugovor Totiju kojeg čeka, kada okači kopačke o klin, prestižno funkcionersko mesto u vrhu rimskog kluba. U podnaslovu se kaže da će ugovor biti produžen već sledeće nedelje i da je Roma već sve utanačila za transfer Kaseresa iz Juvea u Trigoriju.

“Dibala, evropska zvezda, niko nema tako odlučujuću ulogu u svom klubu kao on”, izvlači kao naslov iz analize statističkih podataka učinka napadača u pet najjačih evropskih liga.

Na unutrašnjim stranama Gazeta piše da Inter neće otkupiti Adema Ljajića za 11 miliona evra, kako je prethodno bilo utanačeno sa Romom, i da će se srpski reprezentativac vratiti u Trigoriju. Ostanak Ljajića, osim za njegove partije bio je vezan za plasman Intera u Ligu šampiona, kako taj cilj nije ostvaren a i Adem je odigrao samo delove dva meča u poslednjih mesec dana, povratak u Rim je normalna posledica.  Istina, list ostavlja mogućnost da Ljajić nastavi da nosi dres Nerazura ako Roma spusti cenu.

“Tamberi Švaceru: Ti si sramota, ne želimo te u reprezentaciji”, prenosi Gazeta izjavu italijanskog skakača u vis povodom isteka suspenzije zbog dopinga Aleksu Švaceru što mu omogućuje da se pojavi na Olimpijskim igrama u Riju. U redakcijskom komentaru Gazeta staje na stranu Švacera ističući da im se ne sviđa jakobinski stav Tamberija. “Švacer je platio za svoje greške i izdržao celu suspenziju i sada ima pravo na drugu šansu, kao svi”, suština je komentara lista.  

CORRIERE DELLO SPORT

Rimski sportski dnevnik otvara današnje izdanje glasinama sa fudbalske pijace odnosno pojačanjima za napad dva kluba iz Večnog grada. “Roma je izabrala Batšuaija”, tvrdi Korijere da su Đalorosi odlučili da dovedu u svoje redove belgijskog napadača iz Olimpik Marseja. U podnaslovu se kaže da igrački karton 22-ogodišnjeg golgetera košta 25 miliona evra, da je postigao 20 golova u ovoj sezoni i da na njegovom dovođenju radi osovina Bijelsa - Sabatini.

“Lacio cilja Ben Arfu”, izveštava Korijere o planovima Nebeskoplavih. Ispod naslova stoji da je francuski napadač iz Nice velika želja Lotita jer će u junu biti slobodan igrač, zbog čega su mnogi klubovi bacili oko na njega. “Ben Arfa je otvorio vrata za svoj, eventualni, dolazak u Italiju”, tvrdi Korijere.

“Kineski Milan u Lipijevoj režiji”, aludira ispod zaglavlja Korijere da je bivši italijanski selektor i trener kineskog Guagngžua glavni režiser operacije prodaje Rosonera grupi kineskih tajkuna. U podnaslovu se kaže da je dogovor postignut sa kolosom u oblasti nekretnina Evergrandeom i da će Lipi imati ulogu koju je imao Ferguson u Mančester Junajtedu.
“Preokret u Seriji A, nema više novogodišnje pauze, za Božić se igra”, anticipira Korijere današnju odluku Zajednice prvoligaša da uvrsti u kalendar 26. decembar, po uzoru na Premijer, kao datum odigravanja redovnog kola Serije A.

“Super Sevilja i Viljareal idu ka finalu”, zaključak je rimskog dnevnika posle jučerašnjih rezultata prvih polufinalnih utakmica Lige Evrope.

TUTTOSPORT

“Juve – Benatija, sada se može”, dedukuje u vodećem naslovu Tutosport da dolazak Humelsa iz Borusije Dortmund u Bajern automatski gura ka izlaznim vratima bivšeg igrača Rome i Udinezea.

“Pobuna protiv Galijanija”, naslov je u vrhu strane torinskog dnevnika. “Burna skupština akcionara Milana: izviždana i Barbara Berluskoni”, stoji u podnaslovu kojim se najavljuje tekst na unutrašnjim stranama sa detaljima i pikanterijama sa vrlo bučnog skupa akcionara Milana koji su se obrušili generalnog direktora Galijanija a nisu poštedeli ni drugu čelnicu Rosonera, Barbaru Berluskoni.

“Toro hoćeš u Evropu? Onda zadrži Bruna Pereša”, diktira list liniju Torinu ako želi da se vrati u evorpska takmičenja. U podnaslovu se kaže da Brazilac asistira i postiže golove i da bi Torino trebalo, štaviše, morao da krene u rekonstrukciju tima od njega. “Kairo za Bruna Pereša traži najmanje 25 miliona evra…” navodi Tutosport.

“Zenga siguran: De Bjazi će biti sledeći selektor Italije”, prenosi izjavu italijanskog trenera torinski dnevnik koji nema sumnju da će selektor Albanije naslediti Antonija Kontea na klupi Azura posle Evropskog prvenstva.

“Viljareal postigao gol u 91. minutu, kakva podvala Liverpulu”, naslov je povodom pobede “žutih” nad “crvenim” u prvoj polufinalnoj utakmici Ligi Evrope.

Na kraju Tutosport podseća da večeras  Krotoneu protiv Modene odgovara i remi za istorijsku  promociju u Serijju A: “Krotone, dovoljan je bod za Seriju A”.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

TorinoSilvio BerluskoniSerija ARomaMilanMehdi BenatijaManuel PelegriniLacioJuventusItalijaInterFrančesko TotiEvropaDijego SimeoneAdem Ljajić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara