""
""

Buongiorno Italia: Lipi je Mihin nalsednik, Mančinijev rez u Interu

Vreme čitanja: 5min | pet. 08.01.16. | 12:03

Italijanska sportska štampa tvrdi da srpski stručnjak na klupi Milana ne može da preživi januar

                                       (OD DOPISNIKA MOZZART SPORTA IZ RIMA)

Izabrane vesti

Sudbina Siniše Mihajlovića je u centru pažnje italijanske sportske štampe. Praktično, niko više ne veruje da bi Siniša mogao da ostane duže na klupi Rosonera. U gotovo istoj situaciji je i trener Rome Rudi Garsija, dok je predsednik Lacija Lotito odlučio da proda jedan od svojih dragulja u Piolijevom timu. Piše se dosta i o Argentincima Ikardiju i Dibali koji su perjanice Intera i Juventusa i o Slovencu Iličiću koji je prerastao u pravog vođu Fjorentine. Sve novine su jednoglasne da će naš Nikola Maksimović vrlo brzo pojačati Napoli,  a Tutosport tvrdi da je Mančini dao nalog rukovodstvu Intera da proda Felipa Mela.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Najtiražniji italijanski dnevnik najavljuje na prvoj strani smenu Siniše Mihajlovića i dolazak na klupu Rosonera Marčela Lipija:”Milan, Lipi vreba”. U podnaslovu se kaže da je sutrašnji dvoboj Roma-Milan dvoboj dvojice trenera u krizi. “Mihajlović je sve bliži otkazu: ako protiv Rome ne bude viđena snažna reakcija njegovih fudbalera na terenu, bivši selektor Italije i Broki su spremni da ga zamene. Za budućnost Milan cilja Kontea, Spaleti je alternativa”, precizira Gazeta koja ne ostavlja ni minimalnu šansu da Mihajlović, čak i da preživi mesec januar na klupi Milana, i u sledećoj sezoni predvodi Rosonere.

“Garsija misli na Totija kao lek za seriju nerešenih rezultata”, piše Gazeta i navodi da je u poslednjih devet utakmica Roma samo jednom odnela kući tri boda. Alberto Akvilani koji je nosio dres i Rome i Milana u intervju za Gazetu tvrdi da su Rimljani favoriti u sutrašnjem meču:”Roma ima sve, u mom Milanu su igrali šampioni”.

U vrhu strane Gazeta piše o dvojici Argentinaca koji dominiraju Serijom A: Ikardiju i Dibali. “Ikardi, gol instinkt: 21 šut i osam golova. Ubojitiji i od Ibre”. U podnaslovu se objašnjava da Maurito ima najbolju realizaciju i da najmanje greši pred protivničkim vratima., čak i u poređenu sa velikim asovima poptut Mesija, Nejmara, Kristijana Ronalda ili Ibre.  “ Dibala, magični 21. Božanski slobodnjaci, kao Zizuovi i Pirlovi”, poredi list Dibalu sa Zinedinom Zidanom i Andreom Pirlom koji su pre njega nosili dres sa brojem 21 u Juventusu i izvodili nezaboravne slobodne udarce, upravo onakve kakve sve češnje realizuje mladi Argentinac.

Sve veću pažnju privlači i Josip Iličić koji se pokazao kao “tajno oružje” Fjorentine Paola Souze koji je uspeo da da kontinuitet igrama Slovenca koji je u prethodnim sezonama igrao dobro samo na mahove.

“Ljubičasti hoće da blindiraju Iličića”, tvrdi Gazeta i dodaje da je spreman novi ugovor do 2020. godine za slovenačkog reprezentativca.

Gazete piše i da je Napoli baš zagrizao za srpskog defanzivca iz Torina:”Maksimović: Napoli podiže ulog”. U tekstu na unutrašnjim stranama se otkriva da je Aurelio De Laurentis povećao ponudu na 20 miliona evra za Nikolu i da njegov kolega, predsednik Torina Urbano Kairo razmišlja da spusti svoj prvobitni zahtev od 25 miliona.

CORRIERE DELLO SPORT

“Lacio misli da proda jednog”, vodeći je naslov rimskog sportskog dnevnika sa fotografijama Kandreve, Bilje, Kejte i Felipea Andersona kao mogućih kandidata da napuste redove Nebeskoplavih. U podnaslovu se kaže da nema više igrača u timu Lacija koji ne mogu da završe na transfer listi i da je predsednik Lotito mišljenja da u ovoj sezoni njegov tim ne može da ostvari neki zapaženiji rezultat i zato je spreman da dobro  unovči potražnju za njegovim fudbalerima. Korijere takođe potvđuje da će Milan Biševac debitiovati od prvog minuta protiv Fjorentine u Firenci.

“Romo izgubila si blago”, upozorava Korijere drugi rimski klub u vrhu naslovne strane. Blago se odnosi na navijače, jer su Đalorosi izgubili gotovo 40 odsto navijača na tribinama u 2015. u odnosu na prethodnu godinu.

U dnu strane Korijere podseća da je poslednji put kada su četiti tima Serije A bila u trci za skudeto, u sezoni 1990-91,  šampionsku titulu osvojo naš Vujadin Boškov sa svojom Sampdorijom:”Dugi sprint, kao pre 25 godina. Tada je na kraju Boškov spržio Trapa”. U podnaslovu se podseća da je Trapatonijev Inter bio jesenji prvak ali da je na kraju titulu osvojila Sampdorija.

TUTTOSPORT

“Zlato Zaza”, posvećuje italijanskom centarforu centralni deo naslovne strane torinski sportski list. U podnaslovu se ističe da i pored male minutaže Zaza daje veoma važan doprinos u trci za skudeto. “Zaza ima najbolji odnos odigranih minuta i postignutih golova u Evropi”, zapaža Tutosport. List takođe iznosi i činjenicu da je cena Zaza u stalnom porastu i da se broj klubova koji bi želeli, posebno iz Premijer lige, stalno umnožava. Poslednja ponuda je stigla od Kristal Palasa: 27 miliona evra. “Marota ne želi da odoli iskušenjima i zadrži ga u Juventusu”, izveštava Tutosport o uverenju generalnog direktora Juventusa da Zaza može da bude veoma koristan Staroj Dami.

Ispod zaglavlja se najavljuje prelazak Maksimovića u Napoli:”Toro: Maksimović na oproštajnom pozdravu”. U tekstu na unutrašnjim stranama se objašnjava da je Napoli praktično završio transfer Maksimovića i da se čeka sao ozvaničenje njegovog prelaska iz Torina u Napoli.

“Garsija i Miha, okretna stanica za obojicu”, aludira Tutosport da je meč Roma-Milan presudan za dvojicu trenera i da će jedan od njih a možda i oba ostati bez posle predstojećeg vikenda.

Tutosport izveštava svoje čitaoce i o novom “postrojavanju” igrača Đenove od strane najvatrenijih navijača u sportskom centru Grifona:”U Đenovi navijači izgubili živce. Oči u oči sa igračima: srce na teren”.

“Gvardiola želi Siti u Barsinom stilu i pokušava da ubedi Pikea i Mesija da mu se pridruže”, prenosi Tutosport glasine koje se lansiraju iz Engleske, Španije i Nemačke.

U dnu strane torinski dnevnik tvrdi da je Felipe Melo potrošio sve kredite kod Roberta Mančinija:”Mančini precrtao Mela”. U podnaslovu se precizira da je Mančini dao zadatak Auziliju da pronađe novi tim za Brazilca i da mu dovede Dijaru dok je za dolazak Edera iz Sampdorije neophodno prvo prodati Ranokju.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

SrbijaSiniša MihajlovićSimone ZazaSerija ARudi GarsijaRomaNikola MaksimovićMilanMarćelo LipiJuventusInterEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara