Buongiorno Italia: Milan u haosu, Amerikanci menjaju Leonarda čudotvorcem iz Monaka i Lila

Vreme čitanja: 5min | pet. 03.05.19. | 11:39

Šah za Ronalda, može samo da gleda kako Mesi osvaja Zlatnu loptu

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Torinski derbi je u prvom planu italijanskih medija kao i neizbežno poređenje između Kristijana Ronalda i Lea Mesija. Piše se i problemima Milana: nije u pitanju samo Gatuzo već i Leonardo i Bakajoko koji bi takođe za par nedelja mogli da spakuju kofere u Milanelu. Izveštava se i o velikom entuzijzmu u Breši koja se vratila u Seriju A i snovima tima sa Rigamontija da sledeće godine igra sa Balotelijem koji bi u Breši mogao da provede svoje zlatne godine, kao Robi Bađo pre dve decenije. 

Izabrane vesti

LA GAZZETTA DELLO SPORT

“Najviši derbi u okruženju”, najavljuje Gazeta s tim naslovom večerašnji duel Juventusa i Torina sa fotografijama Ronalda i Belotija i simbolom grada Torina u pozadini Mole Antonelijane. “Bjankoneri sa titulom u džepu čekaju napaljene Granate u trci za mesto u Ligi šampiona. Grad Mole je ponovo prestonica italijanskog fudbala”, aludira se da su u ovoj sezoni Juve i Torino, zajedno, osvojilo ubedljivo najviše bodova a da je u Evropi samo Mančester, sa Sitijem i Junajtedom, ispred glavnog grada Pijemonta.

“Milan u haosu: Leonardo drhti”, tvrdi Gazeta da nije samo trener Rosonera Gatuzo blizu izlaznih vrata, već i da tehnički direktor Leonardo ozbiljno rizikuje od ostane bez radnog mesta. “Gazidisov blic: cilj je Kampos, Kaldara van stroja šest meseci”, stoji u podnaslovu. Na unutrašnjim stranama se objašnjava da je Luis Kampos sportski direktora Lila, kluba koji je takođe u vlasništvu Eliota, kao i Milan i da između Gazidisa i Leonarda od prvog momenta postoji određena hladnoća u odnosu. Gazeta podseća da je Eliot odbio napad Rome koja je želela da angažuje Portugalca koji se proslavio fantastično odrađenim poslom u Monaku, gde je, između ostalih, lansirao i Mbapea.

“Inter budućnosti. Lukaku za Kontea a Spaleti bi Gundogana”, piše milanski dnevnik da Konte i Spaleti imaju različite poglede na pojačanja za sledeću sezonu. Konte, ako bi došao u Inter, bi želeo da da uklopi Lautara Martineza sa klasičnim robusnim centarforom, kao što je Lukaku. Spaleti, ako ostane, tražiće da se pojača sredina terena i da tu budu najveće investicije. List konstatuje da dolazak Godina, Danila i Džeka ima odobrenje obojice trenera.

“Ronaldisti ili Mesijanići. Večni derbi i veliko pitanje: ko je bolji?”, i Gazeta kao i većina dnevnika analizira karijere dvojice najboljih fudbalera našeg doba i pita se ko je jači od njih dvojice.

“Insinje i Napoli, izronio optimizam”, izveštava Gazeta da je došlo do susreta između kapitena i trenera Anćelotija i da su njih dvojica raščistili sve nesporazume te da se sada u Kastel Volturnu svi nadaju da bi Lorenco mogao da produži ugovor.

CORRIERE DELLO SPORT

“Šah za CR7. Božanski slobodnjak: Mesi se penje na tron Zlatne lopte”, piše Korijere da je Mesi otvorio put da osvoji šestu Zlatnu loptu u svojoj karijeri i da ostavi iza sebe Kristijana Ronalda koji je takođe, do sada, pet puta dobio najprestižije, pojedinačno, fudbalsko priznanje.

“Leo je zadivio ceo svet svojom partijom protiv Liverpula: sada Ronaldo mora da gleda velikog rivala”, aludira Korijere da je Mesi u poslednje tri godine morao da prati preko TV kako njegov ljuti rival osvaja Lige šampiona.

Korijere ispod zaglavlja prenosi pisanje francuskog Parizijena koji tvrdi da katarska kraljevska familija želi da kupi Romu i da napusti PSŽ. Međutim, rimski dnenvik stavlja u prvi plan i demanti aktuelnog vlasnika Đalorosih Džejmsa Palote koji je potvrdio da nema nameru da prodaje Romu i da je koncentrisan na izgradnju svog stadiona u Rimu.

“Evo Adekanjea”, navodi Korijere da je Lacio potpisao ugovor sa mladim Nigerijcem koji igra za mladi tim Liverpula. U podnaslovu se precizira da nedostaje samo zvanična potvrda o poptisanom ugovora do 2023. godine a da će se novim klupskim drugovima Adekanje pridružiti na pripremama u Auronco di Kadoreu.

“Alegri potvrdio sam sebe”, piše Korijere da je trener Juvea iskoristio i jučerašnju konferenciju za novinare da potvrdi svoju nameru da ispoštuje do kraja svoj ugovor sa Bjankonerima koji ističe sledeće godine.

Breša u Seriji A: san je Baloteli”, izveštava rimski dnevnik da vlasnik kluba Ćelino želi da napravi veliki poklon svojim navijačima i dovede u Brešu Marija Balotelija koji je odrastao u tom lombardijskom gradu.

TUTTOSPORT

“Evropski derbi”, insistira torinski dnevnik na novoj dimenziji sudara gradskih rivala pošto se prvi put u skorijoj istoriji i Torino nalazi u poziciji da se bori za jedno mesto u elitnom evropskom društvu.  U nadnaslovu se ističe da su samo klubovi iz Mančestera osvojili više bodova u nacionalnom šampionatu od torinskog dvojca u Seriji A.  “Torino bolji od Madrida i Londona: gradski derbi je na vrhu najvažnijih šampionata na Starom kontinentu. Ronaldo želi da osvoji titullu golgetera Serije A kako bi odgoovorio na večni izazov sa Mesijem. Beloti i Granata sanjaju Ligu šampiona i imaju jaku želju da naprave podvig u čast sećanja na heroje Superge: sutra je 70-godišnjica tragedije”, podseća list na dodatne motive koje će dva tima imati na večerašnjem sudaru.

Talenat i smisao pripadnosti”, naslov je komentara posvećenog dvojici Toskanaca koji predvode Juventusa i Torino, Maksu Alegriju i Valteru Macariju. U tekstu se odbijaju optužbe da da dvojica stručnjaka praktikuju nedopadljiv fudbal i da sve podređuju rezultatu na uštrb lepršavosti najvažnije sporedne stvari na svetu. “Alegri i Macari će večeras biti garancija spektakla”, optimistički se najavljuje otvorena, žestoka i nadahnuta borba dva tima.

Vrući Ikardi i Bakajoko tresu Milano”, objedinjuje u jednom naslovu Tutosport fotografije nagog Ikardija sa Vanda Narom i zategnut odnos Bakajokoa i Gatuza zbog nediscipline francuskog fudbalera.

“Breša slavi i sanja Balotelija”, kao i Korijere i Tutosport iznosi priču da bi Mario Baloteli mogao da se vrati u italijanski fudbal ovog leta. Neki čak vide, sa dužnim proporcijama, i sličnosti između eventualnog dolaska Balotelija i pet nezaboravnih godina Roberta Bađa u dresu Lastavica.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

Buongiorno ItaliaLuis KamposLeonardo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara