"naslovne strane italijanske sportske štampe"
"naslovne strane italijanske sportske štampe"

Buongiorno Italia: Pakt za Dibalu, kraj sezone za Florencija, Lukić od prvog minuta protiv Rome

Vreme čitanja: 4min | čet. 16.02.17. | 11:53

Prva tema je, ipak, De Laurentisovo razapinjanje Mauricija Sarija

Izabrane vesti

Poraz Napolija od Real Madrida i velika polemika koja je eksplodirala pred TV kamerama između predsednika Aurelija De Laurentisa i trenera Mauricija Sarija glavne su teme u italijanskoj štampi. Piše se i o novoj povredi Florencija, kao i produžetku ugovora Dibale. Tutosport navodi da bi naš Saša Lukić mogao da bude među starterima i protiv Rome pošto se Valdifjori povredio.

 LA GAZZETTA DELLO SPORTGazeta otvoreno na Sarijevoj strani

Kraljevska oluja oduvala Napoli”, dominira naslov prvom stranom Gazete povodom poraza Napolija od Real Madrida. Ipak, glavna tema milanskog dnevnika, kao i ostalih medija, jeste polemika koja se razbuktala između predsednika kluba Aurelija De Laurentisa i trenera Mauricija Sarija. “De Laurentis napao Sarija: nije iskoristio sav potencijal parka fudbalera koji ima na raspolaganju”, glavna je optužba  vlasnika kluba toskanskom stručnjaku. Filmski magnat je aludirao na činjenicu da je Pavoleti, plaćen gotovo 20.000.000 evra pre par nedelja, završio na tribinama “Santjago Bernabeua“, kao i da su brojni igrači koji su koštali prilično klupske kase, Maksimović i Rog na primer, na marginama prvog tima. De Laurentis je takođe kritikovao da je tim sišao na teren “Bernabeua“ bez velike želje i naboja da ostvari rezultat.  

U komentaru pod naslovom “Zašto sada delegitimizovati trenera?” list staje u odbranu Sarija,  opravdavajući njegove izbore i podvlačeći činjenicu da je Napoli igrao protiv najboljeg tima na Starom kontinentu i na planeti.  

Bajern demolirao Arsenal. Barsa u krizi: Luis Enrike ostao sam”, piše milanski dnevnik o veoma teškom momentu kroz koji prolaze Arsen Venger i trener Barselone.  

Ispod zaglavlja Gazeta je ostavila prosto za velike italijanske timove sa severa. “Dibala: Potpisujem i… onda ću da oborim Del Pjerov rekord zamena”, ne krije dobro raspoloženje Argentinac koje se ogleda i kroz humor na svoj račun. Naime, Dibala je najavio da će vrlo brzo produžiti ugovor sa Juventusom i da se ne ljuti što ga Maks Alegri često izvodi iz igre Štaviše Dibala je u šali izrazio ambiciju da obori rekord Alesandra Del Pjera koji je sa Fabiom Kapelom na klupi Stare dame bio čak 20 puta zamenjen u jednoj sezoni.  

Evo Perišića, ako on postigne gol nema poraza”, ističe interesantnu statistiku Gazeta koja pokazuje da kad god reprezentativac Hrvatske zatrese mrežu Inter ne napusti teren praznih ruku. Podsetimo Perišiću je prepolovljena kazna zabrane igranja, za razliku od Ikardija, i on će zauzeti svoje mesto u timu protiv Bolonje.  Eder će igrati na mestu Ikardija, dok će se Palasio vratiti na klupu.

Stvarna ili lažna 9: Montela pokušava da reši rebus”, najavljuje se s tim naslovom priča da  trener Rosonera pokušava da dokuči šta bi mu se više isplatilo protiv Fjorentine u Seriji A, igra sa Bakom ili Deulofeuom.  

CORRIERE DELLO SPORTFlorenci završio sezonu

Romo pobedi za Alea (Florencija)”, poziva rimski dnevnik igrače Đalorosih da protiv Viljareala u Ligi Evrope igraju i za njihovog klupskog druga koji će morati ponovo pod nož i za koga je sezona već završena posle obnovljene povrede ligemenata kolena. Štaviše, Florenci rizikuje da preskoči i početak sledeće sezone. U pondaslovu se uz reči strepnje i brige za Florencija istovremeno prenose i  optimistička očekivanja trenera Lučana Spaletija i igrača Rome da će pobediti Viljareal. Štaviše, na unutrašnjih stranama se ističe da Roma želi da završi priču već večeras u Viljarealu.  

Lacio problem je na kraju”, aludira tim naslovom Korijere na statistički podatak da su Nebeskoplavi polovinu golova u prvenstvu  primili u poslednjih 30 minuta meča. U podnaslovu se navodi da je Lacio primo 14 golova u poslednjih pola sata meča i da to pokazuje da Simone Inzagi nema na raspolaganju adekvatne rezerve na klupi.  

Mnogo Real,a ali Napoli je i dalje na nogama”, naslov je Korijera za jučerašnju pobedu Blankosa nad Napolijem 3-1 u prvom meču osmine finala Lige šampiona.

TUTTOSPORTnovi ugovor za Dibalu pva tema u Torinu

Pakt za Dibalu”, naslov  je preko cele naslovne strane Tutosporta. U podnaslovu se dodaje da ceo Juventus radi na tome da Dibala potpiše produžetak ugovora i da su svi srpemni da izađu u susret njegovim željama da bi stavio svoj autgraf na novi ugovor. “Nedostaje mi da tresem mreže ali mi se sviđa novi stil igre koji praktikujemo i formacijska postavka. Pogrešio sam što nisam pružio Alegriju ruku (prilikom zamene na utakmici sa Sasuolom u Ređo Emiliji) . Blizu smo potpisa za novi ugovor”, ispričao je Dibala.

Tutosport prenosi i vest da je Antonio Konte ozbiljno počeo da radi na ubeđivanju Klaudija Markizija da pređe u Čelsi, ali i da je generalni direktor Bepe Marota decidirano odbio bilo kakvu mogućnost da zamenik kapitena Bjankonere napusti Vinovo.  

Bareka pokazao pravo lice, sada ga je i Ventura otkrio”, piše Tutosport da će igrač Torina biti pozvan na mini pripreme reprezentacije. Istovremeno se kaže i da će Siniša Mihajlović imati problema da sastavi 11 za meč protiv Rome pošto se povredio Valdifjori. Po narodnoj dok jednom ne smrkne drugome ne svane, u ovom slučaju bi moglo da svane našem Saši Lukiću koji bi posle meča protiv Peskara mogao da istrči na teren od prvog minuta i protiv Rome na Olimpiku. Po pisanju torinskog dnevnika Lukić je prva alternativa za Valdifjorija.  

Ispod zaglavlja Tutosport rezerviše prostor za sinoćnu utakmicu Lige šampiona: “Napoli, samo hrabro. Insinje zastrašio Bernabeu, Real preokrenuo rezultat, ali nije još sve gotovo”, optimistički je naslov torinskog dnevnika povodom poraza Napoletanaca od Blankosa 3:1. U podnaslovu se navodi da i pored poraza Napoli ima šanse da prođe u četvrtfinale. “Biće teško, ali nije nemoguće”, smatra Tutosport.

 Piše: Željko Pantelić


tagovi

Alesandro FlorenciEvropaItalijaJuventusMilanNapoliRomaSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara