""
""

Buongiorno Italia: Prestonička mafija i jalovi Juventus

Vreme čitanja: 4min | pon. 15.12.14. | 11:19

Preciozi doveo Romu u vezi s mafijom, pohvale za Inzagija posle pobede nad Napolijem, Mančini veruje u Inter u ligi šampiona

Teške optužbe predsednika Đenove na račun Rome o povezanosti kriminala sa fudbalom dominantna su tema  italijaske sportske štampe ovog jutra. Piše se i o teškoćama Juvea da bude efikasan, pobedi Milana nad Napolijem i veri Roberta Mančinija da njegov Inter može, još uvek, da se uključi u trku za Ligu šampiona.

Izabrane vesti

 LA GAZZETTA DELLO SPORT

J&J (Jeremy e Jack, odnosno Žeremi Menez i Džek Bonaventura, prim. aut.) novi Milanov raj”, dominira naslov prvom stranom Gazete sa fotografijom zagrljenih strelaca Rosonera, Meneza i Bonaventure, u pobedi nad Napolijem sa 2:0.
Žeremi Menez i Džek Bonaventura oborili Napoli. I sada Inzagi nazire treće mesto”,  piše u podnaslovu.

Milanski dnevnik  registruje i Romino približavanje Juventusu uz velike polemike zbog sudijskih odluka na utakmicama Juventus - Sampdorija i Đenova - Roma: Sprint sa otrovnim ukusom”. U nadnaslovu stoji da se ponovo zapalio duel za titulu zimskog prvaka Serije A. U podnaslovu se navodi: Roma prošla Đenovu: na jedan bod od Juvea kojeg je zaustavila Sampdorija. Đenova se razbesnela.

Preciozi preterao u kritikama: Prestonička mafija”, aludirao je prdsednik Đenove Preciozi na istragu koja se vodi u Rimu protiv stotine osoba iz sveta kriminala i politike koji su pilotirali javne nabavke i radove u Večnom gradu.

U redakcijskom komentaru Gazeta konstatuje da će titula prvaka biti osvojena za nos a da Pipo Inzagi postaje sve uverljiviji u svom radu sa Milanom.

Gazeta je posvetila i komentar Luki Toniju koji je u 37 godini stigao do nesvakidašnjeg cilja: 300 golova u profesionalnim ligama: Tonijeva proslava: 300 golova, od C1 do prvaka sveta”, podseća se na životnu priču fudbalera iz okoline Modene koji je prešao put od italijanske treće lige do osvajanja Mundijala u Nemačkoj 2006. godine.

Mančinijeva odlučnost: Moj Inter za Ligu šampiona? Ja verujem u to”, prenosi se izjava trenera Nerazura pred večerašnji meč sa Kjevom u Veroni. Gazeta podseća da ako ne pobedi večeras Kjevo, Mančini će postaviti svoj negativni rekord u broju osvojenih bodova na četiri utakmice.

Na prvoj strani najtiražnijeg sportskog lista u Italiji svoj prostor je zaslužio i tim iz Firence: Fjorentina za vrisak, potopila Čezenu i sada cilja visoko”.

Ni Gazeti nije promakla golgota Liverpula u ovoj sezoni i renesansa Mančester Junajteda: Liverpul pregažen, Junajted ostvario šestu uzastopnu pobedu”.

CORRIERE DELLO SPORT

Juve zaustavljen, Alegri pobesneo: Roma -1.”  Preciozi lupa: Prestonička mafija i u fudbalu”,  piše na udarnoj strani Korijerea na kojoj je i fotografija Naingolana koji proslavlja pobedonosni gol Rome protiv Đenove.

Emocije i otrovi, Đenoa pobeđena, Đalorosi se približili vrhu tabele. Odlučio volšeban gol Najngolana, isključen Perin, Ljajić pogrešio penal”, piše u prvom podnaslovu dok se u drugom navodi da se sudija Banti našao na udaru kritika i da je Preciozi aludirao na istrgu u Rimu protiv mafijaške organizacije političara i kriminalaca koji su godinama pustošili gradske kase. Na te optužbe odgovorio je generalni direktor Rome Mauro BaldisoniTo su gluposti”.

U redakcijskom komentaru pod naslovom: Prigovori su opravdani, ali graja ne. I priča on (Preciozi prim. aut.)...”, kaže se da su određene odluke sudije Bantija diskutabilne, ali da je napad Preciozija neprimeren, između ostalog i zbog toga što je on osuđivano lice za korupciju i druge marifetluke.

Nejmar lud za Andersonom” opisuje se odnos dvojice Brazilaca poniklih u Santosu i citiraju se komplimenti koje je uputila zvezda Barselone svom prijatelju iz Lacija.

Na naslovnoj su i najave priča o pobedi Milana nad Napolijem  i večerašnjem zadatku Intera: Milan se razgoropadio. Napoli u povlačenju. Inter, prepreka Kjevo”.

Iz međunarodnog fudbala se izdvaja poraz Liverpula od Mančester Junajteda  i Atletiko Madrida od Viljareala: Junajted, tri gola Baloteliju. Ružan stop za Simeona”.

TUTTOSPORT

Torinski dnevnik upozorova na prvoj strani Juventus da broj remija u prvenstvu postaje sve zabrinjavajući: Alarm X”.
Treći remi u nizu za Bjankonere. Posle vodećeg gola Evre, Alegrijevi momci prokockali previše šansi za gol. Gabijadini zakačio Juve a zatim umalo da postigne i pobedonosni gol. Na kraju se i Nedved naljutio”; opis je Tutosport jučerašnje utakmice Juve - Samp.

Roma na -1, Đenova optužuje” naslov je posvećen utakmici Đenova - Roma. U podnaslovu se beleži da je odlučio Naingolanov gol i da su na kraju bili svi ljuti na arbitra Bantija, te da je u tunelu kuliminiralo i tučom između fudbalera dva tima.

Pobeda Milana nad Napolijem sa 2:0 ovekovečena je naslovom: Ovo je Milan. Super Pipo dao lekciju Benitezu”

Prenose se i reči trenera Torina Đampjera Venture pred meč sa EmpolijemToro, u Italiji ne smeš više da se šališ”. Upozorenje Venture stiže u momentu kada je Torino udaljen samo jedan bod od zone ispadanja.

U dnu prve strane nalazimo i izjavu trenera Nerazura Roberta Mančinija pred gostovanje u Veroni protiv Kjeva: Liga šampiona je dostižna za Inter”.

Piše: Željko Pantelić  


tagovi

Buongiorno ItaliaEnriko PrecioziEvropaFilipo InzagiInterItalijaJuventusMilanRoberto ManćiniRomaSampdorijaSerija ATorino

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara