""
""

Buongiorno Italia: Promena pravila u Seriji A, špijunske narukvice za igrače Juventusa, Roma prodaje Ridigera

Vreme čitanja: 5min | uto. 31.05.16. | 11:23

Samo jedno sporno mesto na Konteovom spisku, Inter prodaje triling za 60.000.000 evra, Berluskoni danas sa Kinezima

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Izabrane vesti

Spisak igrača koje će Antonio Konte povesti ne Evorpsko prvenstvo je glavni argument u sportskoj štampi na Apeninskom poluostrvu. Jedina dilema je Bernardeski ili Bonaventura. Tutosport piše da kineski Suning želi da kupi ceo akcionarski paket Intera (uključujući i Moratijev), dok je danas odlučujući dan za prodaju Milana kineskoj grupi biznismena koja već nekoliko nedelja pregovara preuzimanje Rosonera. Sa fudbalske pijace se prenose vesti da je Adrijano postigao dogovor sa Lacijom, kao i Juve sa Danijem Alvešom, dok Roma ima nameru da otkupi i zatim odmah proda Ridigera. Piše se i o novim pravilima po kojima će klubovi u Seriji A morati da imaju najmanje osam igrača koji su ponikli u italijanskim klubovima od kojih barem četvorica u vlastitom omladinskom pogonu.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Gazeta anticipira spisak Azura za Evropsko prvenstvo  koji će večeras biti i zvanično objavljen: “Italija, evo imena”. U podnaslovu se kaže da će Insinje i De Rosi sigurno biti na listi 23 putnika za Francusku a da selektor Antonio Konte ima samo još jednu nedomicu: povesti Bernardeskija ili Bonaventuru. Milanski dnevnik daje više šansi igraču Fjorentine u odnosu na ofanzvinog vezistu Milana. Ostala 22-ojica su: Bufon, Sirigu, Marketi (golmani) Barzalji, Bonuči, Kjelini, Ogbona, Darmjan, De Šiljo (odbrana), De Rosi, Žoržinjo, Mota, Đakerini, Parolo, Bernardeski, Kandreva, El Šaravi (vezni red), Eder, Imobile, Insinje, Pele, Zaza (napad).

Analizirajući karakteristike igrača koje ima na raspolaganju Antonio Konte i imajući u vidu seriju povreda kvalitetnih igrača na sredini terena (Verati i Markizio) ili sa previše godina (Pirlo) i sušni period u italijanskom fubdalu kada su u pitanju napadači, Gazeta zaključuje: ”Strategija Azura: Katenaćo i kontranapadi su obavezan izbor”.

Ispod zaglavlja je odvojen prostor za Milan. “Preokret u Milanu: Berluskoni, sastanak na vrhu za upoznavanje Kineza”, najavljuje Gazeta da će predsednik Milana danas imati samit sa svojim menadžerima. “Hoću da zatvorim moju priču sa Milanom na najbolji mogući način. Ne bih prodao Donarumu ni za 80 miliona evra”, rekao je Berluskoni dodavši da su Barezi i Maldini njegova dva omiljena igrača koje je imao u tridesetogodišnjoj istoriji sa Rosonerima, ali i da je Maldini izabrao drugi put kada je okačio kopačke o klin.

U vrhu strane Gazeta se bavi i novim pravilima koja stupaju na snagu od sledeće sezone: ”Preokret u Seriji A, timovi sa 4 fudbalera iz sopstvenog podmlatka i 4 igrača odgajena kao Hamšik”. U podnaslovu se precizira da od 25 licenciranih igrača osam moraju da budu sa korenima u italijanskom fudalu. Barem četiri fudbalera, bez obzira na nacionalnost, sa stažom u mlađim kategorijama kluba i četiri u omladinskim pogonima drugih italijanskih timova. Primera radi Ljajić, Jovetić i pomenuti Hamšik budući da su došli kao tinejdžeri u Italiju računaju se kao domaći igrači.

“Juve, spisak za kupovinu: odmah Alves, zatim Pjanić ili Isko. Lacio uzeo Adrijana od Barse”, otkriva planove Bjankonera Gazeta. U tekstu na unutrašnjim stranama se kaže da su Nebeskoplavi postigli dogovor sa Adrijanom ali da nedostaje još “zeleno svetlo” Barselone koja smatra da brazilski bek ne može da napusti katalonski tim bez obeštećenja.

“Planovi Intera: 60 miliona evra od prodaja Brozovića, Murilja i Mela”, to je namera, po Gazeti, Nerazura u prvom delu prelaznog roka kako bi se obezbedio novac za nova pojačanja.

CORRIERE DELLO SPORT

“Evo 23”, objavljuje Korijere imena 23-ojice igrača koje će Konte povesti sa sobom na šampionat Starog kontinenta. Za razliku od Gazete koja je ostavila nedoumicu oko poslednje karte za Francusku (Bernaredeski ili Bonaventura) Korijere nema sumnji da će igrač Fjorentine biti u avionu za Petu republiku, dok će se Džek vratiti u Milano.

“Selektor je žrtvovao jednog defanzivca (Ruganija) da bi u Francusku poveo još jednog napadača, Insinjea. Montolivo se povredio i na prvenstvo Italija ide sa trojicom režisera: De Rosijem, Motom i Žoržinjom”, stoji u podnaslovu.

U vrhu strane Korijere prenosi vest da je Lacio na dobrom putu da stigne do prvog pojačanja u ovom prelaznom roku: ”Lacio uzao Adrijana”. U podnaslovu se kaže da su Nebeskoplavi postigli dogovor sa igračem i da nedostaje samo odobrenje Barselone koja se opire ideji da Brazilac napusti Barsu bez evra obeštećenja. “Slučaj trener: Prandeli i dalje čeka, Lotito pričao sa Maranom”, piše u podnaslovu Korijere o neobičnom ponašanju predsednika Lacija koji i pored postignutog dogovora sa Prandelijem, nastavlja da razgovara sa drugim trenerima. Izvori u Formelu tvrde da Lotito po svaku cenu želi da izbegne zamku da plaća dva trenera u sledeće dve godine (Pioli ima ugovor do 2018. godine) i da ako već mora, onda bi plata novog trenera morala da bude mnogo niža od dogovorene sa bivšim selektorom Azura (1.700.000 evra godišnje).

“Roma će otkupiti Ridigera (za 9.000.000) i odmah ga prodati (25.000.000)”, tvrdi Korijere navodeći da će nemački reprezentativac preći ili u Čelsi ili u PSŽ. Istovremeno, na naslovnoj strani Korijerea je i priča o predstavljanju projekta za izgradnju novog stadiona Rome prinudnom upravniku grada Rima: ”Prezentovan stadion gradskoj upravi”.  List objavljuje i dosije o svim igračima koji su pod ugovorom sa Romom koji pokazuje neverovatnu cifru fudbalera koje kontrolišu u Trigoriji: ”Fudbaleri Đalorosi? Ima ih 84”.

TUTTOSPORT

“Dani Alveš je na jedan korak! Dolazak Berardija gotova stvar”, uzima Tutosport  izjavu generalnog direktor Juventusa Bepea Marote za glavni naslov na prvoj strani. U podnaslovu se ističe i ostatak izjave rukovodioca Stare dame: ”Maskerano bi nam dobrodošao. Pregovori o Andre Gomešu su teški, ali ne odutajemo. Ako Real uzme Moratu, možda bi mogli i da uzmemo nekog njihovog igrača. Lihtštajner ostaje”.

Ispod vodećeg naslova, list otkriva i novotariju koju je nametnuo igračima Juventsa njihov trener: ”Alegri lansirao sat-špijun”. U nadnaslovu i podnaslovu se precizira da će igrači Bjankonera biti “nadgledani” tokom godišnjeg odmora i da im je zabranjeno svako “preterano” ponašanje. “Inovativna narukvica će meriti aktivnost i poštovanje zadatih domaćih zadataka, tokom odmora, svakog igrača”, piše torinski sportski dnevnik.

“Toro – Đakerini, prvo da”, naslov je u vrhu prve strane kojim se najavljuje mogući transfer reprezentativca Italije u redove Granata. U podnaslovu se dodaje da je Đakerini polaskan interesovanje Torina i da je dao raspoloživost za pregovore, dok će pregovori, po Tutosportu, za Sorijana biti mnogo teži nego što se očekivalo.

U dnu strane torinski sportski dnevnik piše o dramatičnom preokretu u pregovorima čelnika Intera sa kineskom firmom Suning o kupovini 30 odsto akcija vlasništva nad Nerazurima: ”Inter, Suning sada hoće sve”. U tekstu na unutrašnjim stranama se kaže da Kinezi hoće i celu Moratijevu kvotu koja iznosi 30 odsto i da su spremni da preuzmu dugove Intera i da isplate Tohira sa 100 miliona evra. Na taj način čitava operacija bi koštala Suning oko 600 miliona evra. Ipak, kaže se u tekstu, pregovori neće biti tako brzi, ali da je moguće ubrzanje ove jeseni.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

TorinoSilvio BerluskoniSerija ARomafudbalska reprezentacija ItalijeMilanLacioJuventusItalijaInterEvropaeuro 2016Dani AlvesĆezare PrandeliBuongiorno ItaliaAntonio RidigerAntonio Konte

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara