Buongiorno Italia: Roma blindirala Alisona, Lacio sprema revoluciju

Vreme čitanja: 5min | sre. 28.03.18. | 11:54

Pročitajte današnja dešavanja na italijanskoj fudbalskoj sceni

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Remi Azura na Vembliju sa Engleskom je u prvom planu italijanske sportske štampe. Piše se i o dolasku Džejmsa Palote u Rim, posle šestomesečnog odsustva, na mečeve sa Barselonom u Ligi šampiona i odluci italo-američkog tajkuna da ne proda Alisona ovog leta. S druge strane, Lacio već planira kako će potrošiti deo novca koji će doći od transfera Milinković Savića koji će smrviti Pogbin rekordni prelazak u Junajted. Tutosport piše da bi Bentankur mogao da bude džoker Juvea protiv Reala u Ligi šampiona, a Aurelio De Laurentis poručuje svom treneru Mauriciju Sariju da nastave zajedničku avanturu u Napulju.

Izabrane vesti

LA GAZZETTA DELLO SPORT

"Italija koja funkcioniše" ili "Italija na VAR", mogao bi na dva načina da se prevede vodeći naslov Gazete budući da se juče na Vembliju videlo bolje izdanje Azura nego protiv Argentine i da je zahvaljujući VAR-u dosuđen penal za Italiju koji je Insinje pretvorio u izjednačujući gol i konačni rezultat 1:1.

"Na kraju četvrte uzastopne utakmice na kojoj nije uspevala da zatrese mrežu (oboren negativni rekord uzastopnih minuta u kojima Azuri nisu uspeli da postignu gol) nacionalna selekcija postigla gol koji je poravnao koju je Englezima doneo Vardi. Kjeza, koji je iznudio penal, bio najbolje na terenu u plavom dresu. Imobile nije prošao još jednom na ispitu u nacionalnoj selekciji", podvlači list da je centarfor Lacija još jednom propustio nekoliko dobrih šansi da se upiše u listu strelaca u dresu reprezentacije.

"Anjelijeva evropska linija: manje utakmica, tako štitimo naše igrače", stavlja u prvi plan Gazeta predlog predsednika Juventusa. Na sastanku najvećih evropskih klubova kojima predsedava Anjeli, prvi čovek Bjankonera se založio i za uvođenje VAR-a i u evropskim kup takmičenjima.

"Liga šampiona: zeleno svetlo za četvrtu zamenu i veća sloboda u prelaznom roku", navodi milanski dnenvik deo promenea u najprestižnijem klupskom takmičenju. Pored četvrte zamene u produžecima i mogućnosti da igrači koji promene klub u  januaru mogu da nastupaju u Ligi šampiona čak iako su prvu fazu igrali sa svojim pređašnjim klubom, kao najvažnije novine se citiraju produžena klupa, 12 umesto dosadašnjih sedam rezervi i satnica utakmica koje će se igrati u 18.55 i 21.00.

"Revolucija Kina-Inter. Sabatini napustio Suning. Kraj ljubavne priče koja nikada nije ni počela", stoji ispod zaglavlja Gazete. U tekstu na unutrašnjim stranama se kaže da Valter Sabatini napušta familiju Žang zbog neslaganja oko strategije tokom prelaznog roka i nemogućnsti da realizuje ideje koje su mogle da vrate Inter u vrh evropskog klupskog fudbala.
"Želeo sam da ostavim drugačiji trag", rekao je Sabatini. Istovremeno, sa Sabatinijem Fabio Kapelo je napustio Đengsu, kineski tim familije Žang. Suning je stavio do znanja da na Sabatinijevo mesto neće doći niko i pored glasina da bi to mogao da bude Marko Branka. Pjero Auzilio ostaje sportski direktor Nerazura. Inače, Gazeta danas donosi i priču da će na utakmici protiv Verone na San Siru biti preko 60.000 navijača Nerazura što još jednom svedoči u Seriji A najodanije navijače ima Inter.

"Uzdah olakšanja na relaciji Kina-Milan", piše Gazeta da je vlasnik Rosonera Jonghong Li uplatio prvu ratu od 10.000.000 evra za neophodnu dokapitalizaciju kluba i da će Milan moći, bez trzavica, da završi sezonu.

Na dnu strane Gazeta podseća da je na današnji dan, pre 25 godina, Vujadin Boškov bacio u vatru Serije A tada maloletnog Frančeska Totija.
"Pre 25 godina u 17 časova i 42 minuta je rođen fudbal po Totiju", naslov je u stilu „jevanđela“ Gazete koji s jedne strane odaje priznanje nekadašnjem kapitenu Rome, ali i pokazuje koliko danas u italijanskom fudbalu nedostaju veliki šampioni. Da u Seriji A danas igraju novi Toti, Pirlo, Vijeri, Nesta, Del Pjero (...) ko bi stavio na prvu stranu najznačajnijeg sportskog dnevnika sećanje na debitantski meč „Er Puponea“.

CORRIERE DELLO SPORT

"Novi početak", interpretira optimistički jučerašnji remi 1:1, Italije sa Engleskom na Vembliju, Korijere. U podnaslovu se precizira da je igra, ponašanje i odlučnost Kjeze pokazala put koji Italija treba da sledi u procesu restauracije nacionalne selekcije.
"Započnimo od pružanja šanse mladima. U junu ćemo imati novog selektora", tvrdi Korijere da Di Bjađo neće ostati na klupi Azura i da će na njegovo mesto doći stručnjak sa prestižnom biografijom.

"Palota podigao zid oko Alisona", tvrdi, ispod zaglavlja, Korijere da Roma neće prodati svog golmana sledećeg leta i pored astronomskih ponuda koje su stigle za brazilskog čuvara mreže. Đalorosi su odbili ponudu Real Madrida ali nisu odustrali od ideje da angažuju Matea Kovačića koji ostaje na prvim mestima Mončijeve liste želja.

"U novom Laciju ima mesta i za Gabijadinija", naslov je posvećen Laciju. Na unutrašnjim stranama je napravljana lista igrača koji bi mogli da obuku nebeskoplavi dres u sledećoj sezoni. List tvrdi da će Lotito i Tare dovesti najmanje šest novih pojačanja. Među mogućim pojačanjima najzvučnija imena su Gabijadinija, Romanjolija, Fabijana Ruiza, Bazelija...

"De Laurentisov apel: Sari, rizikuj sa mnom", poručio je predsednik Napolija svom treneru da sklopi zajednički pakt za nastavak uspešno započetog posla podno Vezuva.
"Dali smo sve neophodne garancije Sariju da mislimo ozbiljno", rekao je De Laurentis potvrđujući spremnost da ispuni sve zahteve Sarija koji se tiču pojačanja i uslova rada u Kastel Volturnu.

TUTTOSPORT

"Bentankur je kandidat za Real Madrid", piše Tutosport da je mladi Urugvajac alternativa za Miralema Pjanića koji će, zbog kartona, morati da preskoči meč sa Real Madridom u Torinu. List piše da je Bentankur odigrao dve odlične utakmice u dresu južnomeričke reprezentacije i da bi mogao da bude Alegrijev „džoker“ za duel sa Blankosima.

Torinski dnevnik prenosi i dobru vest za Juve: Kvadrado se vratio u igrački pogon i trenira sa svojim klupskim drugovima u Vinovu. Alegri neće rizikovati Kvadrada protiv Milana i na meču u Torinu sa Realom, ali se očekuje da Kolumbijac bude spreman za revanš meč na Santjago Bernabeu na kojem njegova brzina i tehnika mogu da budu od presudnog značaja za konačni ishod dvoboja.

"Macari je već shvatio da je sam. Kairo stopirao Belotija", svedoči Tutosport da je italijanski stručnjak, posle samo par meseci na klupi Granata, praktično ostavljen na vetrometini. Bez podrške kluba, u lošim odnosima sa polovinom igrača, mlakim odnosom navijača, Macari ima sve manje šansi da i u sledećoj sezoni vodi Torino. S druge strane predsednik Torina Urbano Kairo pokušao je da smiri duhove posle izjava Andree Belotija na pripremama reprezentacije. Kairo je ponovio da Beloti nije na prodaju i da nekada igrači kažu i nešto što u suštini ne misle.

Piše: Željko PANTELIĆ


tagovi

Sergej Milinković SavićMasimilijano AlegriMauricio SariRodrigo BentankurMiralem PjanićFederiko Kjeza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara