""
""

Buongiorno Italia: Roma i Juve kreću u šoping, Lacio slavio Sitijevu pobedu

Vreme čitanja: 4min | pet. 12.12.14. | 11:44

Svi italijanski klubovi posle dužeg vremena prezimili u Evropi, vikend u Seriji A će obeležiti sudari Đenovljana i dva favorita za titulu

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Izabrane vesti

Italijanski sprotski dnevnici najavljuju nedeljni sudar četiri prva tima Serije A, Juventus - Sampdorija i Đenova - Roma i pišu o planovima za pojačanja Stare dame i Đalorosih. Takođe se beleži i dobrodošlica Lacija za Mančester Siti u Formelu kao i činjenica da su italijanski klubovi posle dužeg vremena uspeli da obezbede u punom sastavu „zimovanje” u Evropi, budući da je i Torino juče obezbedio prolaz u sledeću fazu Lige Evrope.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Juve - Samp i Đenoa - Roma za skudeto: Đenova za njih”, najavljuje Gazeta duele prva četiri tima na tabeli Serije A sa fotografijama Teveza, Okake, Perotija i Žervinja. Skoro da je plej-of za šampionsku titulu. U Torinu igra prvi sa četvrtim, na Marasiju drugi protiv trećeg”.

Arigo Saki u svom komentaru piše da bi i Juventus i Roma trebalo što pre da zaborave na Ligu šampiona i da se koncentrišu na prvenstvo: „Osloboditi se kompleksa Lige šampiona”. U redakcijskom osvrtu na predstojeća dva meča u nedelju, Gazeta hvali dosadašnji rad dva tima iz Đenove, posebno trenere Gasperinija i Mihajlovića: Ponovo se upalila Lanterna (svetionik prim. aut.)”.

Italijanski dnevnik podvlači činjenicu da će svi italijanski timovi prezimiti u Evropi, pošto je i Torino overio kartu za šesnaestinu finala Lige Evrope pobedivši Kopenhagen sa 5:1: Toro za bajku, kakva petarda Kopenhagenu, Martinez postigao dva gola”.

Poništen gola Karabagu, sudija spasao mlađani Inter” i “ Hamšik prisutan. Napoli zatvorio grupu na prvom mestu. Viola nokautirana kod kuće”, naslovi su posvećeni utakmicama Intera, Napolija i Fjorentine u Ligi Evrope.

Gazeta objavljuje i intervju sa američkim režiserom Spajkom Lijem, velikim navijačem Njujork Niksa,  koji je boravio u Rimu gde je gledao utakmicu Rome protiv Mančester Sitija: Želeo bih Belinellija, ali Galo (Galinari)…” izrazio je žal što je italijanski košarkaš napustio Medison skver garden. Li je uveren da će San Antonio ponovo osvojiti prsten i nada se da će Niksi dobiti prvi izbor na sledećem draftu.

Milano, kakav naboj, pobeđen Pao, i sada sledi Top 16”, vibrira zadovoljstvo iz naslova Gazete zbog prolaska šampiona Italije u sledeću fazu Evrolige.

Na kraju se piše i o zvaničnom predstavljanju Fernanda Alonsa, kao novog vozača Meklarena: Sada sam druga osoba”, citiraju se reči bivšeg vozača Ferarija.

CORRIERE DELLO SPORT

Roma spremna za prelazni rok”, dominira naslov na prvoj strani Korijere delo sporta sa isposničkim likom sportskog direktora Rome Valtera Sabatinija.

 Sabatinijev plan je da se osvojio skudeto. Posle ispadanja iz Lige šampiona, sportski direktor Đalorosih gleda napred: Strotman je nedodirljiv, Kirikes ili Balanta odmah , Čeh kandidat za junski prelazni rok”, piše Korijere.

Rimski sportski dnevnik registruje da je gradsko rivalstvo jače od svega, pa i nacionalnog ponosa i interesa: Lacio, kakva žurka sa Sitijem”. U podnaslovu i tekstu se kaže da su igrači Sitija dočekani u Formelu, gotovo kao junaci, pošto su izbacili Romu iz Lige šampiona, a da je najviše zagrljaja i najlepše reči dobrodošlice dobio naš reprezentativac, inače bivši igrač Nebeskoplavih, Aleksandar Kolarov.

Korijere najavljuje da će u utorak Parma i zvanično postati vlasništvo ruskih biznismena sa sedištem na Kipru: Iskrcavaju se Rusi, uzeta Parma”.

List objavljuje i dugačak  razgovor sa Vinčencom Nibalijem,  osvajačem Tur de Fransa: „Optužbe za doping su kukavičija jaja. Prvi želim da se broj kontrola poveća” izjavio je italijanski biciklista koji će ipak moći sa svojim timom Astanom da brani titulu na ovogodišnjem Turu.

I Korijere beleži promociju Alonsa u novog vozača Meklarena podvlačeći da će u novom timu zarađivati 40.000.000 evra godišnje: Alonso, novi početak sa Meklarenom”.

TUTTOSPORT

Montoja blizu”, noseći je naslov na prvoj strani torinskog sportskog lista kojim se najavljuje mogućnost prelaska igrača Barselone u Juventus.

Sastanak Katalonaca sa agentom Montoje koji je tražio da bude pušten: sada može u igru da uđe Marota. I Kramarić čeka Bjankonere, ali oprez zbog Čelsija. Maksi ponuda Mančester Sitija za Pogbu: 63.000.000”, raport je pred prelazni rok Tutosporta.

Euro-Toro za bajku”  je opis jučerašnje pobede Torina nad Kopenhagenom sa 5:1 kojim je italijanski klub obezbedio prolaz u šesnaestinu finala Lige Evrope.

Mlađani Inter se spasao, Fjorentina nokautirana, Napoli - kakav šou”, komentar je Tutosporta za remi Intera protiv Karabaga, poraz Viole od Dinama iz Minska i pobedu  Napolija nad Slovanom.

Tutosport ne prestaje da ispaljuje malo kredibilne vesti o namerama milanskih klubova u prelaznom roku: Razmena Milana: El Šaravi za Imobilea?

List ističe i da je Mančester Junajted spreman da plati 36.000.000 evra za Robena.

Piše: Željko Pantelić

 


tagovi

Buongiorno ItaliaĐenovaFjorentinaInterItalijaJuventusLacioLiga EvropeMartin MontojaMilanNapoliRomaSampdorijaSerija ASiniša MihajlovićTorinoValter Sabatini

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara