""
""

Buongiorno Italia: Vanda se povampirila i traži 8.000.000 evra za svog Ikardija

Vreme čitanja: 4min | uto. 19.09.17. | 11:36

Zahtev supruge napadača Intera centralna tema italijanskih medija, kao i odluka Lorenca Pelegrinija da odbije Murinjov poziv

                 (Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Izabrane vesti

Glavne vesti u italijanskim medijima su novi zahtev Vande Nare,  da njenom suprugu Ikardiju bude povećana plata na 8.000.000 evra i da postane najplaćeniji fudbaler Serije A, kao i interesovanje Mančester Junajteda za Lorenca Pelegrinija iz Rome. Tu je i priča o Maks Alegriju koji pretenduje od svoih igrača da se ponašaju kao Matuidi i savet Torinu da bude lukaviji i postojaniji u zahtevima da bude ispoštovan od strane sudija. Piše se i o Dibali i Imobileu kao najubojitijim golgeterima Starog kontinenta.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Najčitaniji italijanski sportski dnevnik otvara današnje izdanje sa konstatacijom da Inter i Milan nisu ovako dobro startovali u novoj sezoni u poslednjih 15 godina:” “Inter i Milan, prilika dolazi noću”. U podnaslovu se precizira da sedam pobeda u osam utakmica (koliko su odigrali u prvenstvu dva milanska kluba) nismo videli od sezone 2002/2003 i da večeras taj bilans može da bude poboljšan u Bolonji a sutra na San Siru. “ Zabranjeno je da živimo od stare slave”, upozorio je trener Intera Spaleti svoje igrače pred večerašnji duel sa Bolonjom koju predvodi dojučerašnji igrač Nerazura Palasio.

Dobro raspoloženje u Interu rizikuje da pokvari vest da se “povampirila” Vanda Nara i da ponovo kuca na vrata vlasnika Nerezura tražeći novo povećanje plate za svog muža-klijenta Maura Ikardija. Podsetimo, Ikardiju je produžen ugovor prošle godine, a i plata mu je povećana na pet i po miliona evra. Sada Nara traži 8.000.000 evra pošto želi da njen suprug bude najplaćeniji igrač Serije A.
“Sutra Montela igra protiv Spala i cilja četvrto mesto”,  piše Gazete na prvoj strani dok na unutrašnjim najavljuje da će italijanski stručnjak ponovo promešati karte i poslati različit tandem napadača na teren. Iako je postigao dva gola protiv Udineza, Nikola Kalinić će ustupiti mesto Andre Silivi a među starterima će ponovo biti i Fabio Borini.

“Dibala kralj Evrope. Niko ne trese mreže u njegovom ritmu u pet najjačih šampionata na kontinentu”, iznosi statistiku Gazeta da je Žoja sa osam golova na četiri utakmice Serije A najubojitiji napadač. Iza njega su po proseku golova po utakmici Falkao, Mesi, Lukaku, Imobile, Ikardi. “Sada se od Dibale očekuje da se razgoropadi i u Ligi šampiona”, precizira list.

“Pelegri, Barela i Kjeza, dajte prostor  mladima. Nova generacija je stigla”, poziva milanski dnevnik italijanske klubove i trenere da daju veću šansu talentovanim domaćim fudbalerima.

U vrhu strane Gazete donosi priču o budućem Điro d’Italija koji će krenuti po prvi put iz Izraela: ”Điro mira”. U tekstu se kaže da će start trke imati istorijski kontekst u svakom smislu. Ne samo što će se prva tapa(hronometar) održati u Jerusalimu već i zato što će sledeći Điro biti prva velika biciklistička trka u Evropi koja polazi van granica Starog kontinenta.

CORRIERE DELLO SPORT
“Ne Murinju”, plasira bombastičnu vest na prvu stranu rimski dnevnik o interesovanju Mančester Junajteda za mladog vezistu Rome Lorenca Pelegrinija.

List piše da je Murinjov čovek od velikog poverenja bio na Olimpiku prošle subote zbog Najngolana a da ja napustio stadion pun utisaka o Pelegriniju. “Mančester kontaktirao menadžera Pelegrinija ali on želi samo Romu”, tvrdi Korijere. U tekstu na unutrašnjim stranama se kaže da je raskidna klauzula u ugovoru Pelegrinija prilično niska, pogotovo za finansijski potencijal Junajteda, tek 30.000.000 evra, ali da 21-ogodišnji Rimljanin želi da krene putem Totija, De Rosija i Florencija i veže svoju fudbalsku karijeru za Romu.
“Top Čiro”, naslov je ispod zaglavlja koji veliča start sezone centarfora Lacija koji se sa dva gola protiv Đenove “učlanio” u klub najefikasnijih evropskih fudbalera. “Ćiro trese češće mreže od Mesija i sada izaziva Mertensa”, najavljuje list i sutrašnji meč Lacija sa Napolijem.

“Spaleti želi pobedu broj 200”, podvlači vrlo laskav cilj trenera Intera koji bi večeras protiv Bolonje mogao da ubeleži dvestoti put tri boda u Seriji A.

Korijere na prvoj strani ocenjuje vrlo pozitivno upotrebu VAR u prva četiri kola italijanskog prvenstva: ”Hajtek arbitri su već budućnost na terenu”.

TUTTOSPORT
Torinski sportski dnevnik stavlja u prvi plan poziv trenera Juventusa Maksa Alegrija svojim igračima da se ugledaju na novo pojačanje – Matuidija. “Juve tišina i trči. Matuidi je primer”, rekao je trofejni stručnjak koji nije zadovoljan i pored 12 osvojenih bodova u prvenstvu na prve četiri utakmice. Alegri hoće da vidi zalaganje na terenu i treninzima od svojih igrača poput onoga koji pokazuje Matuidi svakodnevno.

List prenosi i pomalo iznenađujuću vest budući da se pričalo tokom leta da je Juve rešio pitanje golmana za sledeće sezone dovođenjem Ščensija: ”Kontakti sa Oblakom za vreme posle Bufona”. Priča dolazi iz Španije i u njoj se navodi da Bjankoneri računaju na slovenačkog golmana Atletiko Madrida da nasledi Bufona sledeće godine.
“Toro vreme je da postaneš lukav”, poručuje Tutusport ispod zaglavlja aludirajući na činjenicu da nije dopustivo da Torino prima golove iz banalnih kontranapada, ali i da izvrši pritisak na sudije, bez teatralnih protesta, na arbitre da koriste VAR u korist Granata. List dokumentuje fotografijama očigledan penal na Ljajiću koji nije dosuđen na utakmici sa Sampom i čija je transformacija u gol mogla da promeni ishod meča. Podseća se i na sudijsku nepravdu koju je Torino doživeo na debitantskom meču protiv Bolonje i koja ga je koštala dva dodatna boda.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

Alesandro FlorenciEvropaInterMasimilijano AlegriMauro IkardiMilanRomaSerija AVanda NaraVinčenco Montela

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara