""
""

Buongiorno Italia: Veliki rizik Intera i Rome! De Bur može da se pakuje ako večeras izgubi, Spaleti šalje Totija u špic

Vreme čitanja: 4min | čet. 20.10.16. | 11:57

Koliko će biti kažnjen Maurio Ikardi i oda velikom Bufonu u centru pažnje štampe na Apeninima

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Izabrane vesti

Poraz Napolija u Ligi šampiona, klupa Franka de Bura koja se ljulja, eksperiment Lučana Spaletija protiv Austrije iz Beča, hvalospevi na Bufonov račun su u prvom planu italijanske sportske štampe ovog četvrtka.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Zabranjeno izgubiti od Sautemptona. De Bur rizikuje sve”, eksplicitno najavljuje kroz dominantni naslov Gazeta da trener Intera može da dobije otkaz večeras ako italijanski tim ne pobedi Sautempton u Ligi Evrope. 

U slučaju poraza Nerazuri bi bili već izbačeni iz kontinentalnog takmičenja i holanđanski stručnjak bi mogao da napusti klupu”, stoji u podnaslovu. 

MOZZART kvote ---->>> 6510: Inter - Sautempton 1 (2,25), X (3,35), 2 (3,25)

Gazeta se i bavi slučajem Mauro Ikardi budući da nije jasno koliko će iznositi novčana kazna zbog spornih delova njegove autobigrafije.
„Misteriozna novčana kazna za Ikardija ide od 9.000 do 100.000 evra: ko govori istinu?”, pita se Gazeta.

Naime, izvori bliski rukovodstvu Intera tvrde da je igrač kažnjen sa 100.000 evra dok Vanda Nara filtrira informaciju da će njen suprug i klijent platiti samo 9.000 evra.

Roma evo El Šaravija, Fjorentina se uzda u Babakara”, zbirni je naslov za druge dve utakmice Lige Evrope u kojima su protgonisti timovi Serije A, Đalorosi igraju sa Austrijom iz Beča a Ljubičasti sa Česima iz Slovana iz Libereca.

U vrhu strane je ostavljen prostor za neočekivani poraz Napolija od Bešiktaša koji ne samo da je zakomplikovao plasman u osminu finala Ligu šampiona, već je i ozvaničio krizu u kojoj je završio tim Mauricija Sarija.
Napoli, turske priče. Previše poklona Bešiktašu, prvi krah na domaćem terenu”, potencira list da je poraz, prvi neuspeh Napolija u Kupu ili Ligi šampiona na San Paolu. U podnaslovu se podvlači da su greške Žoržinja, Rejne i Insinjea bili odlučujući za poraz.

U dnu strane Gazeta najavljuje i veliki meč u subotu veče između Milana i Juventusa.
Veliki iskup golmana Bjankonera. Bufonova kolekcija je pravi luksuz”, piše Gazeta prenoseći pohvale kojima je zapljusnut kapiten Juventusa posle meča sa Lionom. Gazeta prenosi i reči Bufonovog tate koji je rekao da ga podseća na, po mnogima, najboljeg golmana svih vremena, Lava Jašina.

U redakcijskom komentaru pod naslovom “Čarolije ili sahrane: Điđi ostaje uvek super”, se navodi da Bufonova karijera sve više liči na životni put Dina Zofa i da ne bi bilo loše da se završi kao Dinova. Jasna je aluzija na trijumf Azura na Mundijalu u Španiji 1982. godine.

CORRIERE DELLO SPORT

„Roma, ko pogreši biće u nevolji”, tim naslovom Korijere najavljuje meč Roma - Austrija Beč u Ligi Evrope.

MOZZART kvote --->>> Roma - Austrija Beč 1 (1,22), X (7,00), 2 (11,00)

Poruka naslova kojim se predstavlja tekst na unutrašnjim stranama je da će nekoliko igrača koji će dobiti priliku da igraju od prvog minuta biti pod lupom, i da od zalaganja i doprinosa zavisi njihova dalja budućnost u dresu Đalorosih. Tu se pre svega misli na Žersona, El Šaravija i Iturbea.  
Test za Žersona, igraće ispred odbrambenog reda, Toti u ulozi napadača, još jedna proba za Iturbea. Alison na golu”, citiraju se imena igrača koji su sedeli na klupi protiv Intera i Napolija.

U redakcijskom komentaru se kaže da Roma ne sme da se šali i da je pobeda imperativ budući da se sa prvim mestom u grupi obezbeđuje lakši žreb u nokaut fazi takmičenja, jer se izbegavaju timovi koji silaze iz Lige šampiona u Ligu Evrope.

Noćna mora Napoli: nokautiran i u Ligi šampiona”, naslov je posvećen porazu Napolija od Bešiktaša i krizi u koju je ušao tim iz Napulja.

„Lacijev zagrljaj: Amatriče će se dići iz ruševina”, naslov je priče o poseti igrača i rukovodstva Laciju varošici koja je u avgustu praktično nestala u zemljotresu. Naime, kompletan tim Nebeskoplavih, zajedno sa predsednik Klaudijom Lotitom, posetio je građane Amatričea i posebno mališane u školama kojima su doneli lopte, dresove i školski materijal.

TUTTOSPORT

„Legenda svetog golmana” naslov je Tutosporta sa fotografijom Điđija Bufona preko cele prve strane.

Kritike su ga dodatno motivisale. Čuda u  Lionu su potvrdila da je Điđi i dalje broj jedan među golmanima”,stoji u podnaslovu.

Na naslovnici, ali i na unutrašnjim stranama Tutosport stavlja u konfrontaciju Bufona sa njegovim naslednikom, golmanom-tinejdžerom Milana:
„Donaruma, izazov”.

U podnaslovu se kaže da će čuvar mreže Rosonera pokušati da prevaziđe samog sebe u subotu veče i maliciozno dodaje da bi njegova budućnost mogla da bude upravo u dresu Bjankonera odnosno da bi za malo manje od dve godine mogao da zameni Bufona, ne samo na golu reprezentacije, već i Juventusa. Već duže vreme kruži priča "čizmom" da je Juve praktično sve dogovorio sa Donaruminim menadžerom Minom Rajolom da  talentovani čuvar mreže pređe u Juventus.

Napoli je u velikim problemima”, piše Tutosport posle još jednog poraza Napoletanaca, ovoga puta u Ligi šampiona od Bešiktaša. List navodi da i pored neregularnog pobedničkog gola Bešiktaša (Abubakar je bio ofsajdu) i promašenih prilika, uključujući i penal Insinjea, jasno je da su izabranici Sarija u padu forme i koncentracije, sa izuzetkom Mertensa.

De Bur: Kakve greške”, opredelio se Tutosport za izjavu holandskog stručnjaka u kojoj je podelio odgovornost za “slučaj Ikardi” na kapitena Intera i rukovodstva kluba.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

Buongiorno ItaliaĐanluiđi BufonEvropaFrenk De BurInterItalijaJuventusLučano SpaletiRomaSerija AŽeljko Pantelić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara