"Spalević"
"Spalević"

Bura u Donjem Sremu: Vučković izbacio Spalevića iz ekipe, pa podneo ostavku

Vreme čitanja: 2min | čet. 09.04.15. | 12:42

„Kad mi je rečeno da od njega sve zavisi, a najplaćeniji je prvotimac, rastali smo se bez dvoumljenja“, rekao iskusni stručnjak

SpalevićNigde u srpskom fudbalu trenerska kluba nije toliko užarena kao u Pećincima. Treći put od početka sezone Donji Srem je promenio šefa struke, ovoga puta Nebojšu Vučkovića, posle samo dva meča, ali i poraza od Rada (0:2) i Čukaričkog (1:2) kojima se klub spustio u opasnu zonu.

Osim takmičarskog neuspeha, iza ove odluke rukovodstva krije se i sukob iskusnog stručnjaka sa napadačem Darkom Spalevićem, prvom zvezdom Donjeg Srema.
Preko nekih stvari nisam mogao da pređem. U bogatoj internacionalnoj karijeri nikad nisam dozvolio da mi pojedinac ruši atmosferu u ekipi. Izbacio sam, zbog nesuglasica, Darka Spalevića iz tima. Nije bio u konkurenciji za meč sa Radničkim 1923. Kad mi je rečeno da od njega sve zavisi, čoveka koji je dao tri gola za sezonu i tri iz penala (iako je prema zvaničnim podacima Spalević bio strelac pet puta, prim. aut.), a najplaćeniji je prvotimac, rastali smo se bez dvoumljenja. Kod mene ne može igrač da vodi klub, kolektiv mora da ostane iza trenera, a fudbaler ima pravo samo da igra, dolazi u karantin kad je pozvan, dođe po platu i na pregovore oko uslova“, istakao je Vučković u izjavi za Sportski žurnal i dodao da je u Pećincima naišao na „mnogo muke, rada i nespremnosti“.

Izabrane vesti

Donji Srem je saopštio da je Vučković podneo ostavku i dodao da će umesto njega ekipu na gostovanju Radničkom voditi Čeda Matić, doskorašnji pomoćni trener.

Pre Vučkovića, Donji Srem su tokom sezone napuštali Nenad Vanić i Zlatomir Zagorčić.

(FOTO: Star sport)


tagovi

SuperligaSrbijaNebojša Vučkovićdonji sremDarko Spalević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara