""
""

Buran derbi Moskve završen remijem: Valbuena umalo "probušio" loptu na raklju, Tarasovu malo i prazan gol! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 02.08.15. | 14:33

Sve prštalo stadionu Lokomotive - 1:1. Mičel Donald presedeo meč Mordovije i Urala na klupi

Derbi Moskve između Lokomotive i Dinama završen je bez pobednika (1:1), a razloga za nezadovoljstvo imaju i jedni i driugi. Gosti što su prvi došli do vođstva, a kasnije propustili i nekoliko proilika za novu prednost, a domaći što su nakon izjednačenja preko Tarasova mogli i do treće pobede na startu sezone. Ipak, kada se sve sagleda prilično realna podela plena.

Izabrane vesti

Dinamo je bio bolji i konkretniji u prvom poluvremenu. Andrej Kobelev se lukavo odlučio za igru na kontranapade, što su brzonogi Valbuena, Žirkov i Jonov često koristili kako bi opasno pripretili Giljermeu.

Sjajni Matje Valbuena tokom kompletnog toka meča bio je konstanta pretnja za domaćina iz prekida. Jedan njegov perfektan prekid u 45. minutu Grigori Morozov je pretvorio u pogodak.

Domaćin je zaigrao daleko bolje u nastavku i već u 61. minutu, na sličan način, preko snalažljivog Vedrana Ćorluke stigao do izjednačenja. Hrvatski defanzivac odlično je reagovao nakon udarca Samedova i u stilu hladnokrvnog golgetera matirao Gabulova.

Nekoliko minuta kasnije Valbuena je iz slobodnog udarca pogodio samu rogalj domaćeg gola, odnosno mesto gde se spajaju prečka i stativa, dok je sa druge strane iznenadno pripretio Dmitri Tarasov, koji je izašao sam pred Gabulova, ali je njegov udarac glavom otišao preko prečke Dinamovog gola.


Uralu je malo nedostajalo da zabeleži drugu pobedu u tri meča ove sezone. Jedini poraz ova ekipa zabeležila je u meču sa Zenitom, a u trećem kolu u gostima Ural je remizirao sa Mordovijom - 1:1. Strelac prvog gola bio je Edgar Manučarijan u 41. minutu, dok je izjednačenje u nadoknadi vremena doneo Evgenij Lucenko.

Zanimljivo, u domaćem timu u igru nije ulazio Holanđanin Mičel Donald koji je pominje kao novo pojačanje Zvezde.

PREMIJER LIGA – TREĆE KOLO:

Petak:
Kubanj – Ufa 1:1 (1:0)
/Ignjatijev 35 – Igbun 51/

Subota:
Amkar – Krila Sovjetov 1:0 (1:0)
/Belorukov 27/

Zenit – Terek 3:0 (2:0)
/Smoljnikov 7, Šatov 11,Dani 90/

CSKA Moskva – Anži 1:0 (1:0)
/Fernandez 3/

Nedelja:
Lokomotiva – Dinamo 1:1 (0:1)
/Ćorluka 61 - Morozov 45/

Mordovija – Ural 1:1 (0:1)
/Lucenko 90+2 - Manučarijan 41/
19.00 Rostov – Krasnodar

Ponedeljak:
18.00 Spartak – Rubin

(FOTO: Screenshot)


tagovi

RusijaPremijer ligaMatje ValbuenaLokomotiva MoskvaEvropaDinamo MoskvaDimitri Tarasov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara