"Miodrag Zečević"
"Miodrag Zečević"

Čak i ako isplati dugovanja, Zvezda može da ostane bez Evrope!

Vreme čitanja: 2min | sre. 16.04.14. | 12:39

Generalni sekretar crveno-belih Miodrag Zečević kaže da će UEFA konačnu odluku doneti na osnovu ponašanja kluba u prethodne tri godine

Miodrag Zečević

Realna mogućnost da Crvena zvezda ostane bez licence za evropska takmičenja ili preciznije da čak iako osvoji šampionsku titulu ne igra u kvalifikacijama za Ligu šampiona, ovih dana je jedna od glavnih tema srpske sportske javnosti.

Izabrane vesti

U ovom trenutku, crveno-beli duguju bivšim igračima, trenerima, ali i klubovima od kojih su kupovali igrače, preko pet miliona evra, međutim, ne ulaze sva ta potraživanja u proces vezan za licencu UEFA, s obzirom na to da evropska kuća fudbala pre svega gleda korektnost određenog kluba u izmirivanju dugovanja, i u prvi plan stavlja bivše trenere i igrače.

To je potvrdio i generalni sekretar Zvezde Miodrag Zečević, koji se danas obratio medijima:
"Predsednik i ja smo sinoć razgovarali o licenci. Objektivni uslovi su optimistični. Međutim, monitoring UEFA traje tri godine, što znači da oni ne gledaju, primera radi, da li ste vi danas platili struju, već u obzir uzimaju sve što ste radili u prethodne tri godine. Taj monitoring su radile revizorske kuće, i oni su sve što su uočili poslali u UEFA, a sada se čeka naš odgovor. Dokumentacija je obimna, ubrzano radimo na tome, i moramo da dostavimo izjašnjenje ne kasnije od 23. aprila", objašnjava Zečević.

Činjenica je da Zvezda ne mora da po hitnom postupku nađe svih pet miliona evra.
"Daleko manje od toga. Ali ovaj proces se ne može na taj način pojednostaviti. Mi sada možemo da izmirimo sve obaveze, a UEFA može da kaže da naš fer-plej nije bio u redu u prethodnom periodu i onda to što smo platili dugove neće mnogo vredeti. Ključna stvar je da oni procene kako je klub radio u prošle tri godine. Ja sam ovde godinu i po dana, i sada prikupljamo sve što je potrebno iz prethodnog perioda, kako bismo u zahtevanom roku poslali odgovor."

Krajnji ishod je teško prognozirati...
"Ne priliči Zvezdi da se bavi hipotetičkim stvarima, u smislu šta bi bilo kad bi bilo. Ne mogu ja da prejudiciram kako će UEFA reagovati na naš odgovor jer u ovom trenutku ne znam ni kakav će biti naš odgovor", zaključio je Zečević.

"NAVIJAČI NISU TRAŽILI DA IDU U PAZAR"

Miodrag Zečević dotakao se i sutrašnjeg gostovanja Crvene zvezde u Novom Pazaru pred koje se strahuje da bi moglo da dođe do sukoba navijača. Domaćini su čak poručili da ne mogu da garantuju bezbednost gostujućim fanovima.
"Nismo imali inicijativu navijača da klub organizuje organizovanu posetu. Saglasno tome, nismo ništa ni radili po tom pitanju. Ja bih voleo da pristalica Zvezde uvek bude što više, na svakom stadionu, ali s obzirom na to da navijači od kluba nisu tražili organizovani odlazak u Novi Pazar, na to ne mogu da utičem", rekao je Zečević.

(Foto: MN PRESS)


tagovi

UEFASuperligaSrbijaMiodrag ZečevićEvropaevro-licencaevro licencaFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara