"Saša Stojanović"
"Saša Stojanović"

Cakijev preokret na derbiju u Kruševcu! Prštaće u borbi za plej-of: Dva mesta, četiri boda i četiri kandidata

Vreme čitanja: 2min | sub. 04.03.17. | 15:56

Pazar slavio posle pet meseci, Lalatović tri od tri, Voždovac ubedljiv protiv Radnika...

Saša StojanovićBiće žestoka borba za mesto u plej-ofu u poslednjih šest kola Superlige! U 24. kolu srpskog prvenstva Radnički je posle preokreta savladao Napredak u malom subotnjem derbiju, Čukarički je slavio u Subotici, dok je Voždovac razneo Radnik, pa se situacija opasno zakuvala.

Jer Spartak je ostao na 33 boda, koliko posle remija sa Radom na Banjici ima i Javor, Voždovac je na koti 31, dok se Čuka sa trećom uzastopnom pobedom pod Nenadom Lalatovićem opasno primakla - 29 bodova. A samo je dva mesta u plej-ofu pod uslovom da Napredak i Radnički iz Niša ne počnu da prosipaju bodove, a ne izgleda da se to neće desiti, iako Čarapani ne mogu da budu zadovoljni današnjim ishodom susreta pod Bagdalom.

Izabrane vesti

Ibrahima Mame N’Diaje je, naime, doveo domaće u vođstvo od 1:0, da bi prekaljeni fudbalski vuk Saša Caki Stojanović sa dva gola u razmaku od četiri minuta početkom drugog poluvremena preokrenuo rezultat u korist gostiju iz Niša pa je Radnički sustigao Napredak na deobi petog mesta na tabeli sa 36 bodova.

Veoma važan okršaj u borbi za plej-of igrao se i u Subotici u kojoj je Darko Zorić pogotkom sa penala u 52. minutu doneo Čukaričkom minimalnih 1:0 protiv Spartaka. Svoje je obavio i Voždovac koji je uz evrogol Nemanje Nikolića iz slobodnog udarca, te kasnije pogotke Nenada Marinikovića i Stefana Dražića deklasirao Radnik sa 3:0.

Od plej-ofa se možda i oprostio Metalac, pošto je Veseljko Trivunović bio strelac jedinog gola za Bačku u pobedi od 1:0 u Gornjem Milanovcu, a iznenađenje - i to veliko - priredio je i Novi Pazar savladavši u Lučanima četvrtoplasiranu Mladost zahvaljujući golu Ivana Markovića koji je gurnuo čačanski Borac na začelje tabele. Prva pobeda Novog Pazara još od 2. oktobra i susreta sa Radničkim iz Niša 11. oktobra.

Na Banjici podela plena. Javor je golom Ivana Cvetkovića sa penala poveo već u šestom minutu, ali je Filip Bainović iz slobodnog udarca u 79. krunisao terensku inicijativu Građevinara i spasio Rad poraza - 1:1.

SUPERLIGA - 24. KOLO:

Petak:

Borac - Vojvodina 0:1 (0:1)
/Malbašić 25/

Subota:

Metalac - Bačka 0:1 (0:1)
/Trivunović 33/

Mladost - Novi Pazar 0:1 (0:0)
/Marković 69/

Napredak - Radnički Niš 1:2 (1:0)
/Ndiaje 20 - Stojanović 46, 50/

Rad - Javor 1:1 (0:1)
/Bainović 79 - Cvetković 6pen/

Spartak ŽK - Čukarički 0:1 (0:0)
/Zorić 52pen/

Voždovac - Radnik 3:0 (1:0)
/Nikolić 45, Marinković 78, Dražić 79/

18.00: Crvena zvezda - Partizantabela

(FOTO: Star Sport)


tagovi

fk voždovacSuperligaSrbijaSaša StojanovićRadnikRadnički NišNovi PazarNapredak KruševacMladost LučaniMetalacČukaričkiBačka Palanka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara