Cedevita Olimpija razmatra smenu Slavena Rimca

Vreme čitanja: 2min | pon. 27.01.20. | 12:17

Zmajevi žele da na klupu dovedu Juricu Golemca ili Jure Zdovca

Od gotovog posla, Cedevita Olimpija je napravila veresiju. Zmajevi su do pre samo nekoliko nedelja leteli visoko i pitali smo se da li će na kraju čak uspeti da se dograbe prvog mesta pred početak plej-ofa. Međutim, kola od tada ne samo da su krenula nizbrdo, već polako prete da završe u pravom kanjonu, pošto tim iz Ljubljane ima četiri uzastopna poraza u ABA ligi.

Kao šlag na tortu došao je onaj juče protiv Primorske iz Kopra na domaćem terenu. Sastav Andreja Žakelja, koji sačinjavaju rezervni košarkaši one „najjače“ Primorske iz prvog dela sezone, uspeo je da košem Marka Lukovića u poslednjoj sekundi samo dodatno produži agoniju iovako utučenih navijača Cedevita Olimpije.

Izabrane vesti

Sportski direktor Zmajeva, Sani Bečirović, odmah nakon utakmice je istakao da pozicija Slavena Rimca na klupi nije ugrožena, ali da klub traži pojačanje na poziciji plejmejkera nakon odlaska Rajana Boutrajta. Klub je reagovao dovođenjem Domena Bratoža, međutim, on nije ni nastupio sinoć protiv Tigrova.
„Status Rimca je nepromenjen. Nakon ispadanja iz Evrokupa igramo sve lošije i deluje mi da ćemo teško pronaći ritam. Ne možemo da nađemo koš u ključnim trenucima u poslednjih nekoliko utakmica. Neću da to bude neki izgovor, jer meč mora i ranije da se reši, ali neke promene će biti neophodne“, istakao je Bečirović za slovenački portal ekipa24.si.

Međutim, kako danas javlja specijalizovani košarkaški portal Sportando pozivajući se na izvore iz Ljubljane, Slaven Rimac bi mogao već tokom narednih nekoliko dana da napusti klub. Kao potencijalne zamene se za sada navode Jure Zdovc i Jurica Golemac, koji je i dalje slobodan nakon napuštanja klupe Primorske.

Cedevita Olimpija do kraja prvenstva ima jako nezgodan raspored, pošto gostuje FMP-u, Crvenoj zvezdi i Krki, a kod kuće igra sa Zadrom i Budućnošću iz Podgorice.

Foto: ABA liga (KK Cedevita Olimpija / Jurij Kodrun)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara