Ček na 17.000.000 evra za Kantea

Vreme čitanja: 2min | uto. 20.11.18. | 16:35

Zaslužio je

Čelsijev preporod pod komandom Mauricija Sarija doneo je novu energiju na Stamford Bridž i uneo duh koji se pomalo izgubljen u ovim turbulentnim godinama.

Odlazak iz Čelsija više nije tema broj jedan kod najvećih klupskih zvezda, što daje uverenje da bi Plavci iz Zapadnog Londona mogli da zadrže kostur tima i u budućnosti i tako ostanu konkurentni za najveće trofeje. Među njima je i Ngolo Kante, koji se od prošlog leta dovodi u sve jaču vezu s Pari Sen Žermenom. Uprkos tome što u postojećem ugovoru ima još dve i po godine, Čelsi punom parom radi na tome da Kantea veže novim kojim bi postao jedan od najplaćenijih igrača u Premijer ligi. Prema informaciajma s Ostrva, Čelsi je poslednjih sedmica ubrzao razgovore sa Kanteovim predstavnicima zbog sve veće angažovanosti ljudi iz PSŽ i nalazi se na pragu postizanja dogovora koji bi francuskom vezisti garantovao platu od 17.000.000 evra godišnje u narednih pet sezona. To je ukupno 85.000.000 evra za celu saradnju, odnosno nešto malo više od 326.000 evra sedmično. Poređenja radi, Kante trenutno zarađuje „tek“ negde oko 170.000 evra.

Izabrane vesti

Što je najvažnije, Kanteu se sviđa na Stamford Bridžu i ne bi imao ništa protiv da ostane. To znači da bi PSŽ morao pred omalenog vezistu da stavi silno bogatstvo kako bi ga namamio u Pariz. Kante se odlično uklopio na novu ulogu u timu i ekspresno prihvatio postulate Mauricija Sarija, a sa Žoržinjom je uspostavio fantastičnu saradnju na sredini terena. Jedan je od tek sedam igrača koji su počeli svaku ligašku utakmicu u dosadašnjoj sezoni.

Podsetimo, Kanteov sadašnji ugovor nedavno je otkriven preko sajta Football Leaks, gde se pojavila informacija da se 27-godišnji šampion sveta odbio da na crnu „obrne“ pare od procenata za autorska prava putem ofšor kompanije u Džerziju, jer nije želeo da upadne u zamku modernog fudbala i kasnije bude krivično gonjen zbog neisplaćivanja poreza.

Kante je u Čelsi stigao pre dva leta iz Lestera za sumu od 36.000.000 evra. Sa Čelsijem je uzeo titulu šampiona Engleske, kao i prethodne sezone sa Lesterom, onda i trofej u FA kupu. 

Foto: Reuters


tagovi

Ngolo KanteZimski prelazni rok 2019

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara