Čekajući Nejmara, Kejna, Azara... Real skenira bisera čija je cena skočila 133 puta za godinu dana

Vreme čitanja: 2min | sub. 10.02.18. | 13:02

Da li će prva akvizicija biti desni bek?

Priče o megalomanskim planovima Florentina Pereza za naredno leto odavno nisu tajna, pitanje je samo - odakle će kontroverzni biznismen početi realizaciju projekta koji bi Realu trebalo da vrati stari sjaj.

Dok Kraljevski klub polako sprema teren za nekoliko spektakularnih transfera, pre svega za ofanzivu na Nejmara, Harija Kejna, Edena Azara, Roberta Levandovskog i još nekoliko imena vrhunskog kalibra, na Santjago Bernabeu večeras (TV Sportklub, 20.45) stiže prvi pik za novog desnog beka. Radi se o Alvaru Odriozoli, biseru Real Sosijedada kome je cena u poslednjih godinu dana skočila neverovatnih 133 puta! Pomalo začuđujuće, ali februara 2017. godine Odriozolina tržišna vrednost iznosila je oko 300.000 evra, dok se danas ona procenjuje na celih 40.000.000 evropskih novčanica! 

Izabrane vesti

Toliko, inače, iznosi i njegova otkupna klauzula, zbog koje uprava Sosijedada muči veliku muku kako bi je se rešila. Tačnije, uvećala, s obzirom da je Odriozola postao igrač čije se ime nalazi u tefterima skauta najvećih evropskih klubova. Pre svega - Reala. Zinedin Zidan je odavno upoznat s kvalitetima 22-godišnjeg momka koga je pratio još prošle sezone. Letos je Real čak i razmatrao mogućnost da angažuje Odriozolu, ali je Zidan na kraju odlučio da poverenje pruži supertalentovanom izdanku svoje škole - Ašrafu Hakimiju.

Kako su rezultati, ipak, razorili Kraljevski klub, plan je da se ovog leta napravi radikalan rez i ojača sve linije tima. 

Bolji poznavaoci fudbalskih prilika u Španiji znaju da je Odriozolina karijera pomalo bajkovita. Za prvi tim debitovao je u januaru prošle godine, u oktobru je protiv Albanije zadužio dres Španije, a mnogi smatraju da je među najozbiljnijim kandidatima da se nađe na konačnom spisku putnika za Mundijal u Rusiji. Karakterišu ga izuzetno ofanzivne karakteristike, voli da pomogne napadu kad god je to moguće, zbog čega se ponekad zanese i zanemari odbrambene zadatke. Dobar je na lopti, brz, zbog čega uvek traži put do šesnaesterca kako bi poslao upotrebljivu loptu svojim napadačima. 

Cilj Realove uprave i jeste da transfer novog desnog beka završi do početka Svetskog prvenstva. Jasno je, zbog straha da njegove dobre igre ne bi privukle pažnju i drugih kupaca, a i da Sosijedad ne podigne otkupnu klauzulu, što bi moglo da zakomplikuje posao. Šuška se, navodno, da je Real spreman da u ceo posao ubaci i Markosa Ljorentea, iako mladi vezista ne želi da ode iz Madrida. Realov plus mogli bi da budu i dobri odnosi sa vrhuškom Sosijedada, s tim da na Anoeti nisu spremni da se tek tako reše svog bisera. 

Ima onih što tvrde da Odriozolu čeka jako lepa fudbalska budućnost. 

(FOTO: Action Images)


tagovi

Alvaro Odriozola

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara