""
""

Čelnici KLS se konačno oglasili: Superliga bi trebalo da počne 7. maja

Vreme čitanja: 2min | sre. 23.03.16. | 22:53

Čelnici lige čekali su ishod polufinalnih utakmica regionalnog takmičenja u kojima su nastupali Crvena zvezda i Mega Leks. Takođe, kompletan kalendar zavisi i od rezultata Zvezde u Top 16 fazi Evrolige, odnosno da li će se taj klub plasirati u četvrtfinale

Višenedeljno ćutanje čelnika domaće košarkaške Superlige prekinuo je direktor tog takmičenja Leon Deleon. On je potvrdio da će osam timova igrati u dve grupe, ali nije precizirao sastave.

Izabrane vesti

Čelnici lige čekali su ishod polufinalnih utakmica regionalnog takmičenja u kojima su nastupali Crvena zvezda i Mega Leks. Takođe, kompletan kalendar zavisi i od rezultata Zvezde u Top 16 fazi Evrolige, odnosno da li će se taj klub plasirati u četvrtfinale.

Ligaški deo Jadrana završen je 7. marta i od tada vlada neizvesnost oko kalendara domaće Superlige u kojoj će još igrati Partizan, Metalac, FMP, Borac, Konstantin i Tamiš.
“Kako sada stvari stoje, jedna grupa Superlige počinje 7, a druga 8. maja. Zvezda ima još tri meča u top 16 Evrolige, posle čega je verovatno očekuje četvrtfinalna serija (od tri do pet utakmica). Takođe, čekamo da vidimo kad će biti i finale ABA, pa je u tom periodu moguće naći termin (4-5. april) samo za jedno kolo Superlige, posle čega bi usledila pauza više od mesec dana do nastavka“, kazao je direktor KLS Leon Deleon za Večernje novosti.

Kraj domaćeg šampionata, u zavisnosti od dužine polufinalne i finalne serije, planiran je za 10. ili 11. jun.

Kada je ustanovljen format Superlige, od dve grupe, započela je polemika oko načina rangiranja u finalu i meču za treće mesto.
“S obzirom na to da su dve grupe u pitanju, jer ne postoji vremenski prostor da se odigra klasičan ligaški sistem, postojale su dve mogućnosti, da se žrebom odluči ko će imati prednost u tim serijama ili da bude na osnovu rezultata u ABA i KLS. Glasanjem 5-1 izabrana je druga opcija i to samo u slučaju da se u tim serijama ukrste prvoplasirani, odnosno drugoplasirani. Ukoliko se, pak, sastanu prvi i drugi iz iste grupe, prednost domaćeg terena će imati, naravno ekipa s boljim učinkom u grupi“, dodao je Deleon.

(FOTO: MN Press)


tagovi

SuperligaSrbijaFK PartizanMetalac ValjevoMega LeksLeon DeleonJadranska ligaFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara