""
""

Čelsi krade Murinjovu „prvu lastu“ od 60.000.000 evra?! Pregovori u toku, agent saglasan, ali Sporting - zateže

Vreme čitanja: 3min | ned. 22.05.16. | 12:03

Međutim, Posebni ima i rezervni plan

Luj van Gal će koliko u ponedeljak biti proglašen za bivšeg u Mančester junajtedu, Žoze Murinjo će preuzeti klupsko kormilo u vremenu najvećih turbulencija, a to znači da će Teatar snova ovog leta biti kao železnička stanica. Mnogi će otići iz Mančestera, isto tako će mnogi i doći. 

Izabrane vesti

A kao jedan od predvodnika novog talasa Crvenih đavola viđen je - Žoao Mario od 60.000.000 evra! Sportingova zlatna koka isplivala je u prvi plan istog dana kada je postalo zvanično da Renato Sančez Benfikin dres menja Bajernovom opremom, ali sada bi Junajted vrlo lako mogao da ostane i bez velike radilice lisabonskih Lavova! 

Jer, kako A Bola piše u današnjem štampanom izdanju, dok Junajted ponovo tvrdi pazar i samo merka, Čelsi je iskočio u prvi plan i već kontaktirao menadžera krilnog napadača. U pitanju je Kia Jurabčijan, čuveni iranski agent rođen u Velikoj Britaniji, koji je nedavno počeo da se stara o karijeri 23-godišnjeg Portugalca umesto superagenta Žorža Mendeša.

Neka Bajernu Renato, Đavoli su već pikirali 60.000.000 evra vredno Sportingovo čudo koje radi - sve! (VIDEO)

Naime, prvi kontakt je imao pozitivan ishod, jer je Jurabčijan izuzetno zainteresovan da svog klijenta vidi u novom Čelsiju, na čelu sa Antonijom Konteom. Emisari kluba iz Zapadnog Londona prethodnih dana bili su u Lisabonu kako bi utanačili zajedničke ciljeve. Ali sada će Plavcima ostati teži deo posla - da ubedi ljude u Sportingu da malo umanje finansijske zahteve. 

Navodno, u Sportingu apsolutno nemaju nameru da čuju za ponudu manju od 60.000.000 evra, čak A Bola piše da se o ceni neće ni raspravljati sa zainteresovanim stranama, već da je to suma koju će svi morati da plate. Jer, toliko iznosi otkupna klauzula. 

Mada i Čelsi i Mančester junajted imaju finansijsku moć da na sto stave kofer sa traženom cifrom, pitanje je da li Mario zaista vredi toliki novac. Istina je da je jedan od najkompletnijih fudbalera u Sportingovom timu, izuzetno brz, prodoran, odlično tehnički potkovan, ali među kritičarima se vodi ozbiljna polemika oko tražene cene. Doduše, kao i u slučaju talentovanog Renata Sančeza, koji je zvanično plaćen 35.000.000 evra, ali bi bonusi sumu mogli da povećaju na 80.000.000 evropskih novčanica. 

Obojica su nadareni fudbaleri, koji su se pokazali u portugalskom prvenstvu. Posebno je to slučaj kod Marija. Ali, možda je 60.000.000 evra previsoka suma u ovom trenutku. 

No, Žoze Murinjo navodno već ima rezervni plan, a on glasi - Andre Kariljo! Naime, Sportingov fudbaler koji je već u februaru potpisao petogodišnji ugovor sa Benfikom kao slobodan igrač, jer mu ovog leta ističe ugovor sa Lavovima, mogao bi ekspresno da promeni klupske boje i uputi se ka Mančesteru. 

Navodno, Kariljov agent se nalazi u Mančesteru i dogovara ovaj transfer, koji bi Benfiki mogao da donese čak 25.000.000 evra prihoda i to od igrača koji praktično još nije ni stigao u klub. Ali, to je zasad samo glasina koja kruži Portugalijom. 

(FOTO: Action Images)


tagovi

Žoze MurinjoŽoao MarioSporting LisabonPremijer ligaprelazni rok leto 2016PortugalKia JurabčijanEvropaEngleskaČelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara