""
""

Čelsi potvrdio transfer Vilijana! U paketu stiže i Eto!

Vreme čitanja: 2min | ned. 25.08.13. | 13:02

Brazilac iz Anžija stiže na Stamford Bridž za 38 miliona evra, pošto je prethodno odbio ponude Liverpula i Totenhema, sa kojim se praktično sve bio dogovorio

Dve muve jednim udarcem: Čelsi je dobio veliko pojačanje i naneo težak udarac rivalu Totenhem, pošto mu je to isto pojačanje oteo ispred nosa. Dileme više nema, pošto je klub sa Stamford Bridža na svom zvaničnom sajtu potvrdio da je doveo brazilskog vezistu Vilijana. Čeka se još samo da radna dozvola za igrača.

Izabrane vesti

Brazilac je prethodnih dana punio stupce ostrvske i svetske štampe. Raspad bogatog tima Anžija je bio signal da se najveći engleski klubovi ustreme na njega. Želeo ga je Mančester Siti, pa je i Liverpul poslao ponudu, a onda je Vilijan došao na lekarske preglede u Totenhem i izgledalo je kao sigurna stvar da će pojačati tabor Pevaca. Međutim, Roman Abramovič je munjevito reagovao i iskoristio svoje prijateljstvo sa gazdom Anžija Sulejmanom Kerimovim da se dokopa Vilijana. Totenhem je mogao samo da gleda kako mu gradski rival preotima igrača.

Čelsi je platio 38 miliona evra za vezistu koji je pažnju skrenuo sjajnim igrama u dresu Šahtjora odakle je prošlog januara prešao u Anži za 35 miliona evropskih novčanica.

Međutim, to nije sve od Čelsija. Ostrvski mediji prenose da u paketu sa Vilijanom iz Anžija stiže i Samuel Eto, što je takođe deo dogovora Abramoviča i Kerimova. Veruje se da su Plavci za Etoa platili samo dva miliona funti, jer je Anži samo želeo da se reši velike plate Kamerunca. Eto će u Čelsiju zarađivati osam miliona funti po sezoni za dvogodipnji ugovor. 

To verovatno znači i da je Murinjo odustao od Vejna Runija i da će Eto biti to neophodno pojačanje u napadu. Kamerunca su želeli Inter i Mančester Junajted, ali je presudio dbar odnos Murinja i Etoa još iz vremena kada su sarađivali u Interu.


tagovi

Anži MahačkalaČelsiEngleskaEvropaPremijer ligaRusijaSamuel EtoTransferi 2013Vilijan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara