"Bamford postiže prvi gol"
"Bamford postiže prvi gol"

Čelsijev odbačeni sin najbolji mladi napadač Čempionšipa: Patrik Bamford igra kao mator! Golman Ipsviča završio u bolnici (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 14.03.15. | 15:27

Midlzbro ubedljiv protiv Ipsviča - 4:1

Bamford postiže prvi golČelsi ga već tri godine šalje na pozajmice, a ako je suditi na osnovu ove sezone Patrik Bamford bi mogao da izvadi povratnu kartu za Stamford bridž. Napadač Midlzbroa potpisao se ispod ubedljive pobede svog tima na Riversajdu nad Ipsvičom i u najgorem slučaju zadržao ekipu Aitora Karanke na deobi prvog mesta Čempionšipa i posle 37. kola - 4:1 (2:1).

Bamford je postigao dva gola i to na izuzetno lep način: najpre je iskoristio neuspelu ofsajd zamku gostiju i u 64. minutu praktično prelomio meč pogotkom za 3:1, da bi deset minuta pre kraja pokazao zavidnu leđnu tehniku i oseća za prostor, prevario dvojicu čuvara, izbio sam pred golmana Ipsviča i matirao ga za sigurna tri boda. I za njegov ukupno 13. gol u tekućem prvenstvu, što ga čini najefikasnijim igračem do 21. godine u Čempionšipu.

Izabrane vesti

Midlzbro je sve vreme bio boji rival, diktirao je jak ritam i to mu se isplatilo već u četvrtom minutu kad je na centaršut s leve strane reagovao Danijel Ajala, ali tom prilikom Španac ne samo da je zatresao mrežu, već je nehotioce povredio golmana gostujućeg sastava Dina Gerkena.

Povreda GerkanaNjemu je dugo ukazivana pomoć (zbog čega je prvog poluvreme produženo za devet minuta), a prema informacijama sa lica mesta pretrpeo je potres mozga, pa je prebačen u lokalnu bolnicu, gde mu je ukazana pomoć.
Inače, samo 26 sekundi pošto je igra nastavljena, Darli Marfi je iskoristio slabu reakciju čuvara mreže Midlzbroa, poravnao rezultat i mada to Ipsviču nije mnogo vredelo, makar je popravio lični bilans i 23. golom u sezoni se učvrstio na čelu liste strelaca.


ČEMPIONŠIP - 37. KOLO

Subota:

Midlzbro - Ipsvič 4:1 (2:1)
/Ajala 4, Adoma 30, Bamford 64, 80 - Marfi 11/

16.00 Bormut - Blekpul
16.00 Birmingem - Hadersfild
16.00 Bolton - Milvol
16.00 Brentford - Kardif
16.00 Brajton - Vulverhempton
16.00 Čarlton - Blekburn
16.00 Lids - Notingem
16.00 Norič - Derbi
16.00 Roteram - Vigan
16.00 Šefild Venzdej - Fulam
16.00 Votford - Reding

(FOTO: Action images)


tagovi

Patrik BamfordMidlzbroEvropaEngleskaČempionšip

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara