Čelsijeva ponuda “Uzmi ili ostavi” Hadson Odojiju: Plata 80.000 evra nedeljno

Vreme čitanja: 2min | pet. 18.01.19. | 10:16

To je ogroman novac ako se uzme da 18-godišnji krilni napadač tek počinje da dobija ozbiljniju minutažu i da još nijednom nije bio starter

Odluka supertalentovanog bisera Kaluma Hadson Odojija da uđe u tihi štrajk i odbije da igra u narednih osamnaest meseci kako bi naterao Čelsi da ga što pre pusti u Bajern viđena je kao kontroverzna, ali izgleda da je izazvala snažnu reakciju

Uprkos tome što je Hadson Odoi izgleda prelomio i želi u Bajern, Čelsi ne odustaje od momka koji ima sav potencijal da postane jedan od retkih proizvoda klupske akadamije svetske klase. Zbog toga su na Stamford Bridžu rešili da probaju još jednom da ubede mladog krilnog napadača da se predomisli i ostane tu gde je. S Ostrva stižu informacije da je Čelsi za Hadson Odojija spremio „Uzmi ili ostavi“ ponudu sa novim ugovorom koji bi mu garantovao nedeljnu platu od 80.000 evra! Možda se to na prvi pogled ne čini kao velikom svotom novca, ali ako uzmete da Hadson Odoi ima 18 godina, da je tek počeo da dobija ozbiljniju minutažu i ulogu na terenu i da još nijednom nije bio starter, onda ta ponuda dobija drugačiji oblik.

Izabrane vesti

Ponuda se sastoji od sedmične plate u visini od 55.000 evra, plus još 25.000 evra u obaveznim bonusima. Tako bi zarađivao više od Andreasa Kristensena, ali i tek za nijansu manje novca od Viktora Mozesa i Emersona Palmijerija. Mauricio Sari ga je ove sezone koristio četiri puta u Ligi Evrope, gde ima po gol i asistenciju, te dva puta u Premijer ligi i po jednom u Komjuniti šildu i FA kupu.

Međutim, u Čelsiju shvataju da Hadson Odoi vredi taj novac i da se vredi boriti za njega, sve dok postoji i teoretska nada da se stvari promene. Sportski direktor Bajerna Hasan Salihamidžić priznao je nedavno da Bajern jako želi mladog reprezentativca Engleske, a Čelsi za njega traži čak 40.000.000 evra.

Kako se može čuti, najveći strah Hadson Odojija je zapravo to da neće dobiti minutažu čak i ako bude potpisao ugovor. Što i ne treba da čudi pošto su mnogi pre njega prošli vrlo loše, čak i nestali sa fudbalske mape jer nisu uspeli da se aklimatizuju u prvom timu Čelsija i prođu trnovit put između akademije i seniorskog fudbala.

Doduše, pitanje je da li bi i Bajern mogao da mu pruži bolje uslove, odnosno veće minute ili ulogu startera? 

Foto: Reuters


tagovi

Kalum Hadson OdoiZimski prelazni rok 2019

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara