"Vezali dve pobede: Napadači Lidsa Vud i Antenuči"
"Vezali dve pobede: Napadači Lidsa Vud i Antenuči"

ČEMPIONŠIP: Hal preuzeo čelo, Čarlton konačno slavio, Lids ponovo gazi (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 07.11.15. | 17:46

Tigrovi počistili Midlsbro sa 3:0 i preskočili Brajton na prvom mestu

Vezali dve pobede: Napadači Lidsa Vud i Antenuči

Čak ni najzagriženiji navijači Lidsa ne sećaju se kada je njihov tim poslednji put vezao dve uzastopne pobede, ali je nakon ubedljivog trijumfa nad Hadersfildom u derbiju Jorkšira (3:0) tim debeljuškastog menadžera Stiva Evansa definitivno pobegao iz opasne zone.

Izabrane vesti

Pre nekoliko dana pao je Kardif na Eland roudu (1:0), a danas je Junajted pružio još bolju partiju i sjajnim golovima u finišu prvog poluvremena slomio domaćina. Povereda štopera Lijama Kupera u 10. minutu uslovila je višeminutnu pauzu zbog koje je prvo poluvreme produženo za čak osam minuta.

U četvrtom minutu nadoknade sjajna kontra, Vud je izbacio Dalasa na desnom krilu, ovaj maestralno centirao u sredinu, a tamo je Mirko Antenuči iz peterca matirao golmana domaćih za 1:0. Samo dva minuta kansije, na krilima vođstva, opet je hitronogi Dalas prošao po levoj strani, zaobišao golmana Marfija i poslužio Krisa Vuda za 2:0 i sjajan finiš prvog dela Junajteda.

U nastavku je Lids opet bio nadmoćniji, a konačnih 3:0 postavio je u 54. minutu talentovani Aleks Movat novom bombom sa preko 20 metara. Ovaj fudbaler je pre nekoliko dana takođe postigao strašan gol sa distance za trijumf nad Kardifom i jasno je da mu je dolazak novog menadžera Stiva Evansa prijao, jer je Škot, izgleda, probudio zver u plejmejkeru.

Debi kola, okršaj između Hala i Midlsbroa doneo je sigurnu pobedu ekipe Stiva Brusa koja je preuzela čelo tabele zbog bolje gol razlike. Tigrovi su prosto pojeli tim sa Riversajda ovog popodneva, bilo je čak 3:0 za Hal, a golovima su se proslavili Dijame, Klukaš i iskusni Tom Hadlston.

Do ovog kola lider Čempionšipa Brajton bio je siguran na svom stadionu protiv MK Donsa - 2:1. Galebovi su vodili već posle dvadesetak minuta golovima Marča i Marfija, a utešni pogodak Mejnarda u 23. minutu bio je sve vredno pomena sa ovog meča.

Sjajne goleade smo ovog popodneva videli u Londonu gde je Birmingem baš demolirao Fulam sa 5:2, a istovetnim rezultatom slavio je Ipsvič i to na gostovanju već izgleda trećeligašu Roteramu. I dok su se u trijumfu Plavaca u listu strelaca upisala čak petorica različitih igrača, ubedljiv trijumf Traktorista Mika Mekratija u Roteramu upotpunio je strelac het-trika Deril Marfi.

Važan dan je danas bio za navijače Čarltona, njihov tim slavio je trijumf posle pet uzastopnih poraza. Stradao je solidni Šefild Vensdej koji je potučen sa 3:1, a siguran je bio i Kardif koji je rutinski savladao Reding sa 2:0 i nastavio poteru za plej-ofom.

Malo razočaranje priredio je trećeplasirani Barnli koji je remizirao bez golova na gostovanju u Vulverhemptonu. 

ČEMPIONŠIP – 16. KOLO:

Petak:

Notingem Forest – Derbi 1:0 (1:0)
/Oliveira 5/

Subota:

Hadersfild – Lids Junajted 0:3 (0:2)
/Antenuči 45+4, Vud 45+6, Movat 54/

Blekburn – Brentford 1:1 (1:1)
/Lorens 37 – Vibe 24/

Bolton – Bristol Siti 0:0

Brajton – MK Dons 2:1 (2:1)
/Marč 5, Marfi 19 – Mejnard 23/

Kardif Siti – Reding 2:0 (1:0)
/Džons 44, Konoli 53/

Čarlton – Šefild Vensdej 3:1 (2:0)
/Džekson 26, Mekinok 45, Gučanedžad 56 - Forestijeri 74/

Fulam – Birmingem Siti 2:5 (0:3)
/Kačaniklić 66, Mekormak 90+4 - Glison 19, Kedis 22. penal, Toral 31, Donaldson 82, Solomon-Otabor 90+5/

Hal Siti – Midlzbro 3:0 (1:0)
/Dijame 44, Klukaš 67, Hadlston 84/

KPR – Preston 0:0

Roteram – Ipsvič 2:5 (0:3)
/Barker 56, Derbišajr 59 - Pitman 8, Daglas 23, Marfi 43, 48, 72/

Vulverhempton – Barnli 0:0

Pratite MOZZART i na Vajberu!

(FOTO: Action Images)


tagovi

Stiv BrusMohamed DijameKris VudHal sitiHadersfild TaunEngleskaČempionšipBrajton

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara