"Čičarito junak meča"
"Čičarito junak meča"

Čičarito rasterao Oblak nad Madridom, Ramos ponovo koban po Atletiko (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 22.04.15. | 22:36

Real sa igračem više stigao do polufinala Lige šampiona postigavši jedini gol u 88. minutu utakmice

Čičarito junak mečaIstorija se ponovila. Džaba Atletiku što je cele sezone maltretirao Real gde ga je video, Evropom vlada Kraljevski klub! Četa Karla Anćelotija kaznila je isuviše defanzivne goste iz komšiluka i golom Italijanovog džokera Havijera Ernandeza Čičarita stigla do minimalca od 1:0 koji joj je bio dovoljan za mesto među četiri najbolja na Starom kontinentu. Utisak je ipak da je i ovaj put presudan uticaj na poraz Atletika imao Serhio Ramos, pošto je na njegovo stopalo neoprezni Arda Turan krenuo đonom što je sudija Feliks Brih možda i prestrogo – iako po pravilima – u 80. minutu okarakterisao kao prekršaj za drugi žuti karton i isključenje.

I do tada potpuno inferiorne Jorgandžije sa desetoricom na terenu jednostavno nisu mogle da pariraju čak i ovako oslabljenom Realu bez Karima Benzeme, Gereta Bejla i Luke Modrića. Odsustvo trojice standardnih članova prve Anćelotijeve postave i te kako se osetilo u igri domaćeg tima, pa se ne može reći da je Real večeras oduševio. Naprotiv. Ali ako Real nije oduševio, Atletiko je potpuno razočarao. Kao da je jedina ideja Dijega Simeonea bila da stigne do penala. Nije bilo onog tako karakterističnog žara u očima njegovog tima, kada se pred njim i otvarao prostor za kontranapad igrači Atletika bojažljivo su išli napred, sve vreme osvrćući se iza leđa. 

Izabrane vesti

Sa tolikom zebnjom je Atletiko igrao u tim retkim trenucima na Realovoj polovini terena da se moglo pomisliti da ne bi postigao gol ni da se igralo do sutra. Ta spoznaja nije promakla ni iskusnom trenerskom vuku kakav je Anćeloti, pa je Real sve više i sve opasnije napadao. Pobednik dvomeča stoga bi bio poznat i mnogo ranije da među stativama Jorgandžije nije bio čudesni Jan Oblak, maltene jedini Atletikov igrač koga ste mogli da primetite na terenu. Skidao je Slovenac sve što je mogao, izlazio kao pobednik iz jedan na jedan duela sa Kristijanom Ronaldom, u poslednje vreme zaboravljenim, ali večeras veoma opasnim Čičaritom...Isključenje Arda Turan

Ali napadi Madriđana postajali su sve učestaliji. Posebno kada je Turan napustio teren. Ionako poljuljano samopuzdanje Atletika, koji prosto nije ličio na sebe, reflektovalo se i kroz neodlučnost u odbrani u tom ključnom 88. minutu.

Kristijano Ronaldo i Hames Rodrigez su lako, previše lako izbacili maltene kompletnu odbranu Atletika, a Čičarito je podsetio na najbolje dane iz Mančester junajteda. Ušunjao se među protivničke defanzivce, ispratio saigrače, našao na pravom mestu i pogodivši nebranjeni deo mreže pokazao koliko može da bude koristan.  Jan Oblak nije mogao sam, a u ove dve utakmice sa Realom saigrači su ga ostavili samog na strelištu.

REAL MADRID – ATLETIKO 1:0 (0:0)
/Čičarito 88/

Stadion: Santjago Bernabeu;
Sudija: Feliks Brih (Nemačka);

REAL MADRID (4-4-2): Kasiljas – Karvahal, Varan, Pepe, Koentrao (od 91’ Arbeloa) – Ramos, Kros, Isko (od 93’ Iljaramendi), Rodrigez – Ronaldo, Ćićarito (od 92’ Hese);

ATLETIKO (4-3-1-2): Oblak – Huanfran, Godin, Miranda, Gamez – Saul (od 46’ Gabi), Koke, Tijago (od 86’ Himenez) - Turan – Grizman (od 65’ Garsija), Mandžukić.

(FOTO: Action Images)


tagovi

ŠpanijaSerhio RamosReal MadridLiga šampionaKristijano RonaldoJan OblakHavijer Ernandes ĆičaritoEvropaAtletiko MadridArda Turan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara