""
""

Čini vam se da je lako biti fudbaler? Pitajte Mitrovića i Živkoviće

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.07.13. | 14:45

Oni su odigrali dve utakmice u razmaku od sedam sati, putovali 200 kilometra i nisu se žalili na umor

Od specjalnog izveštača MOZZART Sporta iz Slovenije

Koliko puta ste poželeli da budete u koži fudbalera? Kad posmatrate sa strane, dosta detalja navodi na zaključak da su njihovi životi dovedeni do perfekcije: javne su ličnosti i kao takvi su stalno u centru pažnje, dobro zarađuju, kvalitetno se oblače, mnogo od njih su idoli mladima, ali jeste li sigurni da želite da se menjate sa, recimo, Aleksandrom Mitrovićem, Markom Živkovićem i Andrijom Živkovićem?

Izabrane vesti

Njih trojica su u sredu odirali dve utakmice za Partizan u razmaku od sedam sati, a u međuvremenu prevalili 200 kilometara, što baš nije česta situacija u svetu sporta. Najpre su u prepodnevnim satima bili akteri duela sa Zavrčom (2:0), posle kojeg su imali tek toliko vremena da ručaju, spakuju stvari i krenu autobusom sa Pohorja za 100 kilometara udaljeni Volkermarkt. U austrijskom selu odmerili su snage sa Metalistom (2:2), vratili se istom rutom u Sloveniju, naspavali se i jutros se pojavili na treningu.

Stručnjaci će vam objasniti da je telu profesionalnog fudbalera osim kvalitetnog treninga neophodan i valjan odmor, a crno-belih ga juče nisu imali. Niti su zucnuli da im nešto smeta.
Možda mi je bilo malo čudno da igram dve utakmice u istom danu za prvi tim, jer sam tako nešto iskusio samo na turnirima mlađih kategorija pre nekoliko godina. S druge strane, u godinama sam kad mi ništa ne smeta. Mogu dosta toga da izdržim, nisam ni pomislio da odustanem. Jeste bilo naporno, ali ovo su prilike koje moram da zgrabim. Kad ću, ako ne sad“, kaže Andrija Živković, momak rođen 11. jul 1996, koji je protiv novog slovenačkog prvoligaša igrao drugo poluvremena, a protiv Ukrajinaca dobio šansu u poslednjih 15 minuta.

Više vremena od njega na terenu proveo je Aleksandar Mitrović. U duelu sa ekipom Viktora Trenevskog borio se u drugom poluvremenu sa vrućinom (meč počeo u 11 sati) i protivničkim štoperima, da bi zajedno sa Markom Šćepovićem u 54. minutu duela sa sastavom iz Harkova (startovao u 18) odmenio tandem KojićNinković.
Čast je igrati za moj Paritzan, bilo kad i bilo gde. Isto tako i za reprezentaciju. Tu se ne postavlja pitanje motiva i mogućnosti. Što se mene tiče, mogao bih svaki dan na teren“, rezon je napadača Partizana.

Za kraj, namenimo i to da je desni bek Marko Živković jurio za loptom prvo poluvreme okršaja sa Zavrčom i poslednja 22 minuta dvoboja sa Metalistom.

Šta znaju deca šta je umor...

Sve vesti sa priprema Partizana i Crvene zvezde možete pratiti na našem specijalu.

(FOTO: partizan.rs)


tagovi

Aleksandar MitrovićAndrija ŽivkovićMarko ZoćevićFK Partizanpripreme 2013SrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara