""
""

Cirbes na spisku Nemačke, Vrabac igra za BiH u kvalifikacijama za EP

Vreme čitanja: 1min | sre. 22.06.16. | 18:16

Sledeći Evrobasket održaće se od 31. avgusta do 17. septembra 2017. godine, a domaćini su Rumunija, Finska, Izrael i Turska

Doskorašnji košarkaš Crvene zvezde Majk Cirbes našao se na širem spisku od 23 igrača na koje selektor Nemačke Kris Fleming računa u kvalifikacijama za Evrobasket 2017. godine.

Izabrane vesti

Poziv selektora nacionalnog tima Bosne i Hercegovine Damira Mulaomerovića dobio je i košarkaš Partizana Adin Vrabac.

Cirbes je odmah po završetku sezone i osvajanja titule prvaka Srbije prešao iz Crvene zvezde u Makabi, dok Vrabac sa Partizanom ima još dve godine ugovora.

Najveće zvezde u reprezentaciji BiH na današnjem spisku su NBA igrači Mirza Teletović i Jusuf Nurkić. Tu su i nekadašnji igrači Crvene zvezde Elmedin Kikanović i Milan Milošević, supertalentovani tinejdžer iz Cedevita Džanan Musa, bivši plej Partizana Nemanja Gordić, odnosno naturalizovani Amerikanac Zek Rajt.

Kada je u pitanju preliminarni spisak Nemačke, najveća zvezda je Denis Šreder iz NBA ligaša Atlanta Houksa, a tu je i Tibor Plajs, član Jute.

Sledeći Evrobasket održaće se od 31. avgusta do 17. septembra 2017. godine, a domaćini su Rumunija, Finska, Izrael i Turska.  

(FOTO: MN Press)


tagovi

NemackaMajk Cirbeskošarkaška reprezentacija Nemačkekošarkaška reprezentacija BiHJadranska ligaEvropaEvrobasket 2017BiHAdin Vrabac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara