""
""

Čistka u Interu: Jovetić i Ljajić su višak! Mančini želi pare da uloži u Belarabija i Kandrevu

Vreme čitanja: 2min | sre. 23.03.16. | 15:42

Neće biti zadržan ni Teljes

Velike promene se spremaju u Interu za naredno leto. Nerazuri su od dolaska Roberta Mančinija doveli veliki broj pojačanja, a planirani rezultati nisu ostvareni. Liga šampiona će im najverovatnije pobeći i ove sezone, tako da će klub iz Milana morati da se reši nekih igrača…

Izabrane vesti

Prvi na udaru su nekadašnji fudbaleri Partizana i Fiorentine: Stevan Jovetić i Adem Ljajić! Njima dvojici su otvorena vrata jer klub ne želi da ih zadrži.

Suočen sa sve manjom novčanom zaradom i problemima oko finansijskog fer-pleja, Inter je u prethodnih nekoliko prelaznih rokova uglavnom dovodio igrače na pozajmicu s pravom otkupa. Sada će klub iskoristiti opciju da ne otkupi ugovore Ljajića i Jovetića.

Mančini je presekao da mu Srbin i Crnogorac nisu potrebni. Klub nema ništa protiv jer bi ga njih dvojica koštali ukupno 25.500.000 evra. Otkup Ljajićevog ugovora od Rome iznosi 11.000.000, a Jovetićevog od Mančester Sitija 14.500.000 evra. To su troškovi koje Inter sebi ne može da priušti za dvojicu fudbalera koji nisu prvi izbor trenera. Po istom receptu, Inter će Galatasaraju vratiti i pozajmljenog brazilskog defanzivca Aleksa Telesa. Sa druge strane, odlučeno je da klub otkupi ugovor Edera od Sampdorije i Mirande od Atletiko Madrida. Nije isključeno da zbog novog finansijskog udarca Inter proda i nekog od nosilaca igre. Najveće šanse za transfere imaju Ivan Perišić i Mauro Ikardi.

Međutim, stezanje kaiša ne znači da neće biti novih pojačanja. Mančini je označio dve glavne mete koje će Inter pokušati da dovede narednog leta. U pitanju su Antonio Kandreva i Karim Belarabi.

Kandreva je već dugo jedan od nosilaca igre Lacija, ali je predsednik Lotito nedvano poručio da njegova cena iznosi 28.000.000 evra što je previše za Inter. Ipak, poznajući Lotitovu transfer politiku i volju da o svemu pregovara, vrlo je verovatno da bi Inter i za znatno manju sumu mogao da dovede ofanzivnog vezistu Rimljana.

Teže će ići u pokušaju da se na stadion Đuzepe Meaca prizemlji Karim Belarabi iz Bajer Leverkuzena. Nemački reprezentativac je već duže vreme na meti velikih klubova, a engleski premijerligaši i domaći klubovi iz Nemačke sigurno mogu da Leverkuzenu i igraču ponude bolje finansijske uslove.

Što se Jovetića i Ljajića tiče, njihova situacija je sada prilično neizvesna. Ne želi ih Inter, ali ih ne žele ni klubovi sa kojima imaju ugovore. Roma nije zainteresovana da vrati Ljajića i gledaće da ga proda nekom drugom klubu. Slična situacija je i sa Jovetićem, mada treba sačekati dolazak Pepa Gvardiole i planove koje Katalonac ima na umu sa Građanima. Konkurencija u napadu Mančester Sitija nije velika, s obzirom da Boni sigurno odlazi. Ali pitanje je da li Pep u tim planovim vidi Crnogorca.

(FOTO: Action images)


tagovi

Stevan JovetićSerija ARomaNemackaMančester SitiLacioKarim BelarabiItalijaInterEvropaEngleskaBajer LeverkuzenAntonio KandrevaAdem Ljajić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara