Čolo već razmišlja o januaru, na horizontu je - Bentankur

Vreme čitanja: 2min | sre. 05.09.18. | 08:59

Atletiko planira da krene u akciju uskoro

Nije Atletiko Madrid počeo sezonu kako treba. Već posle tri kola "večita opozicija" zaostaje pet bodova za Realom i Barselonom, zbog čega su ugledni španski mediji počeli sa pričom da ćemo do kraja Primere gledati trku udvoje.

Istina, Atletiko izgleda anemično, bez prave, prepoznatljive energije u napadu, a ni čvrstine u odbrani. Nije Atletiko navikao svoje gledaoce na ovakva izdanja, ali Dijego Simeone nema nameru da se preda tek tako. Pomalo atipično, samo nekoliko dana pošto su zaključane kapije letnje pijace Čolo je shvatio da njegovom timu nedostaje malo kreativnosti u veznom redu, zbog čega se okrenuo analiziranju mogućnosti da već u januaru angažuje - Rodriga Bentankura

Izabrane vesti

Urugvajski reprezentativac iza sebe ima solidnu epizodu na Mundijalu u Rusiji, ali po startu nove klupske sezone nije se baš naigrao. Doduše, teško i da će uspeti da dobije neki veći prostor za igru pored ala kakve Juventus ima u veznom redu. Da budemo precizni, Bentakurove minute sada je uzeo Emre Džan. I ne samo to - reprezentativac Nemačke je odlično prihvaćen od strane tima, trenera i navijača. 

Ugledni dnevnik iz Urugvaja Ovasion tvrdi da se Bentankur našao na Čolovom dnevnom redu još i pre početka letnjeg prelaznog roka, čak je navodno Juventus dobio i ponudu za svog mladog vezistu na sumu između 30.000.000 i 35.000.000 evra, ali ona nije prihvaćena. Atletiko se, ipak, ne predaje bez borbe i namerava da akciju nastavi u januaru.

Juventus je letos tražio 50.000.000 evra za Bentankura, ali je moguće da će ta cena biti umanjena tokom narednih meseci ukoliko Urugvajac bude presedeo veći deo polusezone.

Sponu između Bentankura i Atletika trebalo bi da predstavlja urugvajsko društvo koje već nosi opremu Rohiblankosa – Dijego Godin, Hoze Marija Himenez i Profesor Ortega, čuveni kondicioni trener. 

Bentankur je ove sezone odigrao svega pet minuta u Seriji A, a sa Juventusom ima ugovor do juna 2022. godine. U redove Stare dame došao je iz Boke Juniors prošlog leta za nešto više od 10.000.000 evra. 

Foto: Action Images


tagovi

Dijego SimeoneRodrigo BentankurZimski prelazni rok 2019

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara