"Borha Baston"
"Borha Baston"

Čolo, zašto ova momčina nije na Kalderonu? Evrogol Borhe Bastona u Betisovoj katastrofi (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 03.01.16. | 18:03

Nova 2016. godina nije dobro počela ni za drugi seviljski klub

Borha BastonSevilja zavijena u crno. Fudbalska 2016. katastrofalno je počela za seviljske gradske rivale. Betis je na svom "Benito Viljamarinu" doživeo pravi debakl od razgoropažeđenog Eibara (0:4), dok je Sevilja na gostovanju kod Granade propustila naizgled idealnu šansu da ojača poziciju u borbi za izlazak na evropsku scenu pošto je izgubila sa 1:2.

Bio je to prvi poraz Sevilje posle devet susreta sa Granadom u kojima je ostvarila sedam pobeda i dva puta uzela bod. Na startu 2016, međutim, izabranicima Unaja Emerija ništa nije polazilo za nogom. Granada je to umela da kazni i preko Ajzaka Saksesa i Adalberta Panjaerande posle samo 37 minuta igre stigne do odlučujuće prednosti, iako je Sevilja uspela da preko Vitola u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena vrati neizvesnost u meč i u nastavku opasno pritisne domaćina.

Izabrane vesti

Uzalud, bodovi su ostali u Granadi.

Ako je za utehu fudbalerima Sevilje, bol koji su oni pretrpeli u 18. kolu Primere ništa je naspram agonije Betisa na svom "Viljamarinu". Zeleno-beli nisu ličili na tim dostojan Primere, Eibar je radio šta je hteo. Rezultat - četiri komada u mreži domaćeg tima za salvu zvižduka sa tribina!

Keko je povukao asistencijom za Andera Kapu, a potom i pogotkom za 2:0 posle samo 17 minuta igre, da bi u 71, posle Adrijanovog gola, postalo jasno da Betisovu legendu Pepea Mela očekuje debakl na  jubilarnoj 200. utakmici na klupi zeleno-belog seviljskog kluba.

So na živu ranu je u 82. minutu sipao 23-godišnji Borha Baston, 1,91 metara visoki napadač madridskog Atletika, koji je za Jorgandžije, međ koje je stigao posle samo četiri leta života, sada već davne 1996, odigrao samo jedan ligaški meč pošto se već sezonama maltretira po pozajmicama. Bio je u Mursiji, pa u Ueski, Deportivu, Saragosi i sada Eibaru. A možda je red i da se vrati, jer gol kakvim je on ukrasio rapsodiju na gostovanju kod Betisa ne može svako da postigne. Pritom, bio je to njegov deveti gol u ovoj sezoni Primeri. Prva opcija Dijega Simeonea u Atletiku Džekson Martinez postigao je samo dva.

 

Za utehu Betisu, Eibar je posle ove pobede na tabeli pretekao upravo Sevilju i sada je osmi u Primeri.

Primera, 18. kolo:

Subota:

Espanjol – Barselona 0:0

Atletiko Madrid – Levante 1:0 (0:0)
/Parti 81/

Malaga – Selta 2:0 (2:0)
/Amrabat 8, Albentoza 26/

Nedelja:

Rajo Valjekano – Sosijedad 2:2 (1:1)
/Ljorente 15, Hozabed 51 -  Elustondo 27, Bruma 63 /

Granada – Sevilja 2:1 (2:1)
/Isak 17, Penaranda 37 - Vitolo 45/

Betis – Eibar 0:4 (0:2)
/Kapa 3, Keko 17, Adrijan Gonzalez 71, Baston 82/

18.15 Atletik Bilbao – Las Palmas
18.15 Deportivo – Viljareal
20.30 Valensija – Real Madrid

Ponedeljak:

20.30 Sporting Hihon – Hetafe

Pratite MOZZART i na Vajberu!

(FOTO: Action Images)


tagovi

ŠpanijaSeviljaPrimeraGranadaEvropaEibarBorha BastonBetis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara