"Božinov"
"Božinov"

Božinov odbrusio Bugarima: Svi su govorili da je Partizan korak unazad, a ja sam osvojio kup i dao 18 golova!

Vreme čitanja: 2min | pon. 16.05.16. | 18:57

"Želim da dam još dva, jer bi postizanje 20 golova predstavljalo veliki uspeh. Nadam se da je osvajanje kupa novi početak za mene", kaže iskusni golgeter

Božinov

Fudbaleri Partizana stigli su u Bugarsku, gde će u utorak od 19 časova i 16 minuta uveličati 100 godina od osnivanja fudbalskog kluba Beroe. Srpskog giganta, kako su osvajača nacionalnog kupa oslovili bugarski mediji, dočekao je bivši predsednik bugarskog fudbalskog Saveza, nakon čega se crno-bele ekspedicija klupskim autobusom Beroea transportovala do Stare Zagore.

Izabrane vesti

Naravno, najveću pažnju tamošnjih medija privukli su bugarski internacionalci Valeri Božinov i Ivan Bandalovski. Predstavnike sedme sile interesovao je njihov status u klubu, kao i to da li se nadaju pozivu u nacionalni tim.

"Osmeh je na licima jer smo osvojili Kup Srbije. Nismo bili prvaci, ali smo osvojili trofej. Nadam se da ćemo pobediti i u poslednjoj utakmici u sezoni. Svi su pričali da će Partizan biti korak unazad za mene, ali ja sam osvojio kup i postigao 18 golova. Želim da dam još dva, jer bi postizanje 20 golova predstavljalo veliki uspeh. Nadam se da je osvajanje kupa novi početak za mene".

Dres sa nacionalnom grbom nije zatvorena priča za golgetera Parnog valjka.
"Želim uspeh reprezezentacije, najvažnije je da pobeđuju i dobro igraju, a ko će biti pozvan to zavisi od selektora i stručnog menadžmenta. Za mene reprezentatica nije zatvorena stranica, svako želi da igra za svoju zemlju. Ja radim savršeno svoj posao u Partizanu, već sam razgovarao sa Ivajlom Petevim. Nacionalni tim trba da bude iznad svega, ne bi trebalo da bude tenzija".

Odlazak nije prioritet za Valerija Božinova.
"Imam ugovor sa Partizanom. Ako bude postojalno nešto dobro, šefovi znaju da sam spreman da razgovaram. Partizanovi navijači su pokazali puno poštovanja za mene i za to sam na ceremoniji nakon finala kupa nosio srpsku zastavu", rekao je Božinov.

Bandalovski

Slične stavove ima i Ivan Bandalovski.
"Nisam siguran da li ostajem u Partizanu. Sve će biti poznato narednog meseca. Zadovoljan sam svojom igrom u klubu, prošle godine sam osvojio titulu, a ove Kup Srbije. Uvek sam spreman da igram za Bugarsku, uvek sam bio od pomoći za nacionalni tim. Ono što se dešava u bugarskom fudbalu nije dobro. Prvenstvo je slabo, postoji samo Ludogorec, ostali su mnogo slabiji", rekao je Bandalovski.

Baš kao i Božinov, Bandalovski nije u prvom planu selektora Ivajla Peteva.
"On odlučuje, ako bude odlučio da me zove ja ću se odazvati. Uvek želim da igram za Bugarsku", dodao je Bandalovski.

Kao što je poznato, Ivan Tomić u Bugarsku nije odveo najjači tim, ali je na putovanje otišao i oporavljeni Gregor Balažic, koji je nedavno dobio zeleno svetlo za povratak na teren, pa ostaje da se vidi da li će se to dogoditi baš na Beroe stadionu.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Valeri BožinovSuperligaSrbijaFK PartizanIvan Bandalovski

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara