""
""

CRVENA ZVEDA – RID 3:0 (KRAJ)

Vreme čitanja: 4min | pet. 08.02.13. | 16:37

Aleksandar Janković sa već oprobanim snagama izašao na megdan Austrijancima. U prvom delu pogodili Milunović i Milivojević, Kirovski dobio crveni karton

 

Fudbaleri Crvene zvezde počinju sa novim ciklusom pripremnih mečeva na pripremama u Antaliji, ovoga puta protiv daleko jačih rivala.

Izabrane vesti

Crveno-beli će ukrstiti koplja sa austrijskim prvoligašem Ridom, koji zauzima petu poziciju u tamošnjem šampionatu.

Trener Zvezde Aleksandar Janković ponovo se odlučio za već isprobanu jedanaestorku, koja je dala rezultata u uvodnim pripremnim mečevima.

Inače vreme je oblačno, ali za sada bez padavina. Međutim, duva jak vetar koji će sigurno ometati igrače obe ekipe.

CRVENA ZVEZDA - RID

Teren hotela Kalista;
Gledalaca: Oko 50;
Sudije: Pavel Gil, Pjotr Sadžuk, Maćej Vjeržbovski (Poljska)

CRVENA ZVEZDA: Kirovski, Pantić, Petković, Mikić, Mladenović - Milivojević, Milijaš, Lazović, Milunović, Savićević - Mudrinski;

RID: Šober, Cigl, Šriker, Gartler, Trauner, Rodigez-Ortiz, Rigler, Inum, Hadžić, Zulj, Rifeltšamer, Valš.

UTAKMICA JE POČELA!!!

1.minut: Rid izvodi prvi udarac na meču.

2. minut: Vetar je toliko jak da igračima Rida ne dozvoljava da izvedu slobodan udarac. Lopta jednostavno neće da stoji u mestu.

3. minut: Podsetimo, Zvezda je u prvoj fazi priprema savladala Ejup, Berlin Atletik i Cirih, ali je prava iskušenja tek čekaju.

3. minut: Prvi šut ka golu upitio je Darko Lazović volejom sa 15 metara, ali lopta, koju je jako teško kontrolisati, ide previsoko.

4. minut: Novi šut Lazovića i ponovo na pas Milijaša. Drugi pokušaj Lazović izblokiran u poslednjem trenutku, jer je golman Šober posle varke Zvezdine osmice već bio savladan.

8. minut: Svaka dubinska lopta predstavlja potencijalnu opasnost, jer je njenu putanju nemoguće predvideti.

9. minut: Prvi žutin karton dobija Luka Milivojević, koji je polukontru Rida zaustavio prekršajem sa leđa. 

Inače, na ovoj utakmici prisutni su i predstavnici kineskog Hangžua, koji posmatraju kapitena crveno-belih Nenada Milijaša.

13. minut: GOOOOL!!! Luka Milunović postiže drugi gol na pripremama u Antaliji. Prvo je golman Šober projektil Milijaša sa 25 metara na jedvite jade sproveo u korner, da bi posle kapitenovog centaršuta iz ugla Milunović na suprotnoj stativi realizovao priliku. Odličan početak Crvene zvezde.

18. minut: Trener Hangžua Takeši Okeda, koji je došao na teren Kalista kako bi se uverio u kvalitete Milijaša, mora biti zadovoljan do sad viđenim, jer kapiten Zvezde maestralno vuče konce igre.

21. minut: Hrabri i što Zvezdina poslednja linija za sada deluje sasvim sigurno. Rid potpuno bezopasan, iako pokušava na sve načine da probije bedem pred golom Kirovskog.

24. minut: Sjajna akcija Miljijaš-Savićević, pa dupli pas Lazovića i Mikića i pokušaj ovog prvog da spoljnim delom kopačke pogodi mrežu. Za malo neprecizno.

29. minut: Crveni karton za Kirovskog! Dubinska lopta na Zulja, golman Zvezde izleće van kaznenog prostora i obara ga zbog čega mu sudija Gil pokazuje da napusti teren. Nejasno je, doduše, da li je Zulj bio u ofsajdu. Bilo kako, promena među stativama crveno-belih, koji ipak nastavljaju meč sa 11 igrača, jer je prijateljski meč u pitanju. Na golu je Miloš Vesić.

34. minut: Novi napad crveno-belih. Mladenović je centrirao do Vukana Savićevića, ali je Šober paradom spasio Rid.  

36. minut: Inače, štoperski tandem čine Nikola Petković i Aleksandar Pantić, dok je Nikola Mikić na desnom beku. 

39. minut: Dobra sada prilika pred golom Zvezde. Dvojica fudbalera su posle centaršuta sa desne strane na suprotnoj stativi, ali je Rodrigez-Ortiz glavom tukao pravo u Vesića.

40. minut: GOOOOOL!!! Zvezda vodi sa 2:0! Sjajan, oštar centaršut Lazovića iz slobodnog udarca sa nekih 40 metara, Luka Milivojević je najviši u skoku i glavom neodbranjivo šalje loptu u mrežu austrijsklog tima.

43. minut: Atraktivan volej Milunovića sa 15 metara pored gola.

KRAJ POLUVREMENA!!!

Više nego dobra partija Crvene zvezde s izuzetkom crvenog kartona za Kirovskog koji je i te kako naličio onom protiv Hajduka iz Kule u Superligi. Da je u pitanju takmičarska utakmica verovatno bi ostavio velike posledice za tim Aleksandra Jankovića.

DRUGO POLUVREME JE POČELO!!!

46. minut: Uroš Spajić u igri umesto saigrača iz mlade reprezentaciji Aleksandra Pantića.

50. minut: Žuti kartoni za Cigla, a potom i za Savićevića. Blaga terenska inicijativa Zvezde. Probao je Milijaš iz slobodnog udarca. Ali pravo u živi zid.

53. minut: Snažan udarac Zulja sa 22 metra ide preko gola.

55. minut: Umalo 3:0 za Zvezdu! Miijaš iz kornera ubacuje loptu u srce kaznenog prostora, lopta se na 18 metara odbija do Lazovića, koji fintom stvara prostor za šut, ali njegov pokušaj levicom zaustavlja Šober.

60. minut: Vetar sprečava stvarenje tečnih akcija. Milunović se našao sam pred golmanom Rida posle pasa Lazovića, ali sudija signalizira ofsajd situaciju. Svejedno, Šober je na vreme izašao, skratio ugao i odbranio udarac.

63. minut: Ponovo dobra prilika za Milunovića, ali je sudija ranije prekinuo igru zbog nepostojećeg prekršaja. Ipak, Zvezda i dalje dominantan tim na terenu. Rid u napadu potpuno bezopasan.

70. minut: Ništa značajnije se ne dešava na terenu. Počela je i kiša da pada.

82. minut: Milunović ustupa mesto Ognjenu Ožegoviću. Zvezda sigurno čuva prednost.

83. minut: Indirektan udarac za Zvezdune petercu, jer je Šober pas saigrača uhvatio rukama.

83. minut: GOOOOL!!! Milijaš u same rašlje za 3:0!

84. minut: Drugi crveni karton za crveno-bele. Uroš Spajić za samo 35 minuta u igri dobija dva žuta kartona!  

Provala oblaka!!

KRAJ UTAKMICE!!!

Piše: Dejan Stanković
(dejan.stankovic@mozzartbet.com)


tagovi

Antalija 2013FK Crvena zvezdaSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara