"tim sa prve utakmice protiv Florijane"
"tim sa prve utakmice protiv Florijane"

CRVENA ZVEZDA - OCENE: Pomračenje uma Abrahama Frimponga, Anđelković je popio eliksir mladosti

Vreme čitanja: 4min | čet. 06.07.17. | 22:51

Najbitnije je da je cilj ostvaren, ali mnogo toga će morati Vladan Milojević da ispravi do dvomeča sa Irtišem

tim sa prve utakmice protiv FlorijaneFILIP MANOJLOVIĆ 6 - Odličan početak i odbranjen zicer. Realno nije bio krivac ni za jedan od tri primljena gola... Ali ponekad se činilo da ne govori istim jezikom sa saigračima. Možda je mogao da bude hrabriji i češće istrčava prilikom centaršuteva vezista Florijane. To je ta falinka koju će ove sezone morati da ispravi.

FILIP STOJKOVIĆ 6,5 - Znatno bolji nego u beogradskom meču. Borben, pravovremen, vrlo racionalan u defanzivnim zadacima. Izdušio je okom prvog poluvremena. Znao je i da ispravlja greške rivala. Kasnije je počeo da pada, što se videlo prilikom drugog gola Florijane.

Izabrane vesti

VUJADIN SAVIĆ 6 - Bolji od dvojice štopera, ali... Od ovakvog Frimponga (čitaj ocenu ispod) nije teško biti bolji. Morao je i mogao da bude autoritativniji u skok igri. Posebno, jer je dobio par prvih duela. Jeftno ispao kod drugog gola.

ABRHAM FRIMPONG 5 - Štoper iz Gane ozbiljno "krcka" kredit. On više nije ni senka igrača koji je u martovskom debiju bio najjača Zvezdina karika. U prtljag za Maltu poneo je dekoncentraciju, tipičnu karakteristiku za centralne defanzivce iz Afike. Imao je dva pomračenja uma, Srđan Babić će mu lagano uzeti mesto ako nastavi sa ovakvim partijama. Više i ne odiše samopouzdanjem. Ozbiljan zadatak za Vladana Milojevića.Abraham Frimpong i Vujadin Savić

DUŠAN ANĐELKOVIĆ 7 - Opravdava zvanje kapitena. Nekadanji internacionalac iz Rusije kao da je popio eliksir mladosti. Odigrao je meč na nivou od pre deset godina, dok je u dresu Voždovca krčio put ka Crvenoj zvezdi. Imao je odličnog saradnika u Nemanji Miliću koji mu je otvarao prostor. Bio je neuhvatljiv za rivala iz Florijane. Svaki njegov izlet u prvom poluvremenu značio je šansu za Crvenu zvezdu. I u nastavku je bio na visokom nivou, centrirao i kod drugog gola. Jedino je mogao bolje da reaguje prilikom izjednačujućeg gola Florijane.

DAMIJAN LE TALEK 6 - Katastrofalan ulazak u meč i izgubljena lopta u opasnoj zoni. Za razliku od većine saigrača on je porastao u drugom poluvremenu. Pokupio je mnogo ničijih lopti, čak i započinjao kontre, menjao brzinu i ritam, bio dominantan u vazdušnim duelima. Počeo je da liči na senku igrača iz prvih utakmic u Zvezdinom dresu. Ali samo na senku.

UROŠ RAČIĆ 6,5 - Dobio je mali popust jer je imao debi na međunarodnoj sceni. Pokazao je da može da bude jako koristan za ekipu. Lako je menjao strane, lako je oduzimao ničije lopte. Do jednog trenutka. Morao je da bude prisutniji u igri. Da češće radi ono zbog čega smo ga pohvalili u uvodnim redovima.Uroš Račić

SLAVOLJUB SRNIĆ do 87. minut 6,5 - Drugo poluvreme je bilo kao nacrtano za njega. Mnogo prostora i razređena odbrana rivala. Promašio je dve ozbiljne šanse, ali je u svakom dobrom napadu crveno-belih bio mirođija. Kasnio je nekoliko puta da da ubitačnu loptu u dubinu.

NEMANJA MILIĆ do 63. minuta 6,5 - Da nije previše carinio i čuvao loptu bila bi to odlična taktička partija. Iskusno je praznio stranu Anđelkoviću, odlično se dopunjavao sa njim, bilo ga je i u defanzivi... Komplikovao je sebi situacije, ai zbog kooprodukcije sa Anđelkovićem je zaslužio više od suve relazne ocene.

RIKARDINJO do 73. minuta 6 - Nešto tu nedostaje. Navijači Crvene zvezde sigurno veruju da je to spreme ili aklimatizacije, a nikako do klase. Odgonetnuće nam to dani budući... Jednostavno, Rikardinjo se nije proslavio. Netipično za jednog Brazilca nije imao prođu u situacijama jedan na jedan. Brzao prilikom dve situacije kada je mogao bolje da šutne.Rikardinjo

RIČMOND BOAĆI 7,5 - Zvezdin šef. Jedan od onih napadača koji ne služi za trivijalne stvari kao što su odigravanje iz prve i traženje dubine. On je napadač koji daje golove! I tačka. Videli smo tu i u 14.minutu, kada je sve školski odradio, počev od postavljanja do cima Predatora. Sve nabrojano stoji i prilikom drugog gola. Brojke su njegovi advokati. Odigrao je 22 meča za Crvenu zvezdu i postigao 20 golova.

IZMENE

NENAD MILIJAŠ od 63. minuta 6,5 - Smirio nakratko igru. Povezao niti. Imao je ulogu.

MARKO GOBELJIĆ od 73. minuta - Igrao samo osam minuta zbog nerezonskog poteza i direktnog crvenog kartona. Nedovoljno za ocenu. Sam sebe izbacio za drugo kolo.

LUKA ILIĆ od 87. minuta - Dobio prve minute na međunarodnoj scen. Čestitamo.

TRENER

VLADAN MILOJEVIĆ 6 - Važi za analitičnog, radnog i vrlo disciplinovanog trenera. Čudno je da mu ekipa upada u "crne rupe" i da ne može da izađe iz istih. Nije imao odgovor na duge lopte Florijane... Imao je dobru ideju, čak i u drugom poluvremenu čekajući da Zvezda iz tranzicije poentira- Međutim, morao je mnogo ranije da smiri ekipu. Čini se da mu se utakmica otrgla kontroli, a to nije dobro u evropskim iskušenjima. Najblaže rečeno...

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Abraham FrimpongFK Crvena zvezdaDušan AnđelkovićLiga EvropeSrbijaUroš Račić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara