Crveni ili ne? Kapelo, Alegri i Maksimović kažu – DA! Ančeloti i eksperti kažu – NE!

Vreme čitanja: 3min | pon. 04.03.19. | 09:53

Srpski štoper iznenadio rečima posle derbija sa Juventusom

Prašina se digla i u Italiji zbog suđenja, a u centru pažnje je derbi između Napolija i Juventusa.

Utakmicu je prelomio detalj na početku meča kada je start Napolijevog golmana Aleksa Mereta van kaznenog prostora nad Kristijanom Ronaldom ocenjen kao prekršaj za crveni karton. Iz pomenutog faula je Pjanić pogodio za 1:0, potom je Juve duplirao prednost.  

Izabrane vesti

Mnogo se polemiše o tom duelu Mereta i Ronalda. Da li je Napolijev golman uopšte dokačio Portugalca? Da li je Ronaldo mogao da izbegne pad? Da li se u takvoj situaciji golman kažnjava crvenim iz predostrožnosti?
„Za mene je to očigledan faul. Meret je otvorenim stopalom išao i Ronaldo je morao da poskoči da bi izbegao povredu. Da to nije uradio, rizikovao je prelom noge. Da smo imali takvu situaciju na sredini terena i da je bio vezista umesto golmana, niko se ne bi pitao da li je crveni ili nije“, rekao je legendarni Fabio Kapelo gostujući u jednoj televizijskom emisiji.

Međutim, bivše sudije smatraju da je arbitar Đanluka Roki pogrešio...
„Roki je večeras bio ispod nivoa, očekivali smo više od njega. Mnogo je spornih odluka. Ne vidi se da li je bilo kontakta između Ronalda i Mereta i nejasno je zašto u takvoj situaciji nije kosnultovana VAR tehnologija. Čim mi sada svi pričamo o toj situaciji, znači da je sporna. Po mom mišlejnju, Meret nije zaslužio isključenje. Moj utisak je da je išao na loptu, a ne da povredi protivnika. Zaslužio je žuti karton, ne i crveni“, rekao je u RAI studiju bivši italijanski arbitar Danijele Tombolini.

Sa Rokijevom odlukom se ne miri ni Napolijev trener Karlo Ančeloti.
„Crveni za Mereta? Mnogo kontroverzna odluka. Siguran sam da ga nije ni dohvatio. A ne verujem ni da je imao nameru da pravi faul. Mogu da prihvatim da je svirao faul, ali potom možemo i da pričamo o udaljenosti lopte od Alana koji joj je u tom trenutku bio najbliži. Nisam siguran da bi Ronaldo stigao do te lopte prvi. Uostalom, imamo VAR tehnologiju. Zašto je ne koristimo? Mnogo, mnogo sporna situacija... A presudno je uticala na ishod utakmice“
, rekao je Ančeloti.

Bivši sudija Luka Mareli je podržao Ančelotija
"Obično se ne oglašavam o ovakvim stavrima odmah posle utakmice, ali Ančeloti je sve rekao kako jeste". 

Na suprotnoj strani Maks Alegri ne vidi ništa sporno.
„Prema pravilima za koje je znam, Meret je zaslužio isključenje bez obzira da li je bilo kontakta ili nije. Sudija je tako odlučio i postupio je dobro. Kao i slučaju kod penala za Napoli ili kod duela Kulibalija i Dibale Dobro je odsudio ceo meč i odlično je čitao situacije na terenu“, rekao je Alegri.

Iznenađujuće, sa Alegrijem se u suštini slaže i Napolijev defanzivac Nikola Maksimović.
„Crveni za Mereta? Bila je to individualna greška Malkija. Pitali smo sudiju i on nam je rekao da je Meret dohvatio Kristijana. I tu nema više šta da se priča, bio je crveni“, rekao je srpski štoper.

(FOTO: Reuters)


tagovi

Fabio KapeloMasimilijano AlegriNikola MaksimovićKarlo Anćeloti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara