Crveni protiv plavog dela Sofije

Vreme čitanja: 2min | sub. 20.04.19. | 13:43

CSKA dočekuje Levski u 148. prvenstvenom večitom derbiju (16.15), koji je veoma važan za oba tima

CSKA i Levski bez prava na grešku. Današnji, prvenstveni, 148. po redu sofijski derbi izuzetno je važan za oba tima, pa nijedan od njih ne sme sebi da priušti pogrešan korak. Crveni i Plavi se i dalje nadaju da će Ludogorecu uspeti da oduzmu krunu, mada je sve manje vremena. Do kraja šampionata ostalo je još sedam rundi, a tim iz Razgrada Armejcima beži tri, a klubu koji jedini nikada nije ispao iz najjačeg društva čitavih devet bodova.

Shodno tome, CSKA je trenutno bliže cilju. Izabranici trenera Ljuboslava Peneva - nekadašnjeg proslavljenog reprezentativca Bugarske i prvotimca Valensije i Atletika iz Madrida - potencijalnim trijumfom nad najvećim rivalom stavili bi pod pritisak lidera, koji svoj meč igra malo kasnije sa Botevom iz Plovdiva. Za Levski, ovo će u velikoj meri da bude poslednja šansa da barem ostane teorija o trci za šampionske lovorike, na koje se na stadionu Georgi Asparuhov čeka punu deceniju. Momci sa Gerene svakako bi se zadovoljili i pozicijom ispred mrskog rivala, pa nema dileme da na stadion Vasil Levski, gde se ovaj susret igra, neće poneti belu zastavu. Optimizam pulena Georgija Dermendžijeva, inače četvrti trener Plavih ove sezone - posle Delija Rosija, Todora Simova i Slaviše Stojanovića - temelji se na činjenici da su oba puta ove sezone uzeli meru Armejcima. Minimalcima, ali pobedi se u zube ne gleda.

Izabrane vesti

Crveni su neporaženi na devet proteklih domaćinstava u šampionatu, a na poslednjih šest na svom stadionu su trijumfovali. Takođe, ekipa sa stadiona Bugarske armije sačuvala je mrežu na minula četiri susreta kod kuće. Sa druge strane, Plavi su na četiri protekla ligaška gostovanja trijumfovali tako što su imali prednost i na poluvremenu.

CSKA nema većih kadrovskih problema. Suspendovan je samo vezista Žaniu Bikel, dok je pod znakom pitanja Tijago Rodrigez i Penev će doneti odluku da či će rekovalescenta gurnuti u vatru ili ne. Mnogo veće brige ima Dermendžijev, koji neće moći da koristi petoricu igrača. Kažnjen je Ivan Goranov, dok su povređeni Erkebulan Sejdahmet, Sergej Buš, Antoni Belmont i Sedrik Untonđi.

BUGARSKA 1, PLEJ-OF - 4. KOLO

Subota
16.15: (2,15) CSKA Sofija (3,00) Levski (3,50)
19.00: (1,15) Ludogorec (7,00) Botev Plovdiv (15,0)

Nedelja
19.00: (2,10) Beroe (3,15) Černomore (3,50)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Shutterstock


tagovi

Bugarska 1sportsko klađenjeCSKA SofijaLevski

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara