""
""

Crveno usijanje - Atlanta sporije ugrejala motore, a onda sravnila Boston sa zemljom! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 27.04.16. | 08:35

Derozan konačno ušao u ritam, postigao 34 poena i odveo Toronto do treće pobede. I Houksi i Reptorsi na korak od prolaska dalje

Posle dva poraza na strani - Atlanta Houksi ponovo vode! Jedan od najboljih defanzivnih sastava na istočnoj obali SAD sporije je krenuo, ali kada se jednom ušlo u ritam nije bilo načina da se zaustave. A košarkaši Bostona bili su samo nemi posmatrači u meču u kojem su mogli da dožive potpunu katastrofu. Izvukli su se sa „samo“ 27 poena razlike - 110:83. 

Izabrane vesti

Ipak, ono što će mnogo više interesovati Kelte jeste zdravstveno stanje prve zvezde Ajzee Tomasa, koji je u završnim minutima susreta izvrnuo skočni zglob. Morao je zbog toga da izađe sa terena i odmah ode u svlačionicu, a prema prvim informacijama postoji šansa da se udarna igla Seltiksa nađe u timu za šestu utakmicu. Kako su se stvari odvijale na terenu Tomasu je bilo bolje što se nije vraćao na teren jer su ga Houksi „maltretirali“ u odbrani i nisu mu dali lake poene. Zbog toga je susret završio sa svega tri pogođena šuta iz igre iz čak 12 pokušaja, odnosno tek deset poena. 

Interesantno, Atlanta je vrlo loše počela meč. Domaćin nije mogao ništa da ubaci gotovo jednu i po četvrtinu i imao je svega 19 poena na svom kontu. Međutim, u narednom periodu i identičnom vremenskom rasponu dogodio se potpuni zaokret u igri Houksa, što je dovelo do toga da su ubacili čak 70 poena! Do kraja treće deonice razlika je bila 27 poena, u poslednjih 12 minuta išlo se i na "+34", ali Boston je nekako uspeo da umanji zaostatak za nijansu. 

Pobednički poklič Kenta Bazmora i njegove tri vezane trojke bili su inicijalne kapisle za početak strašne šuterske serije kojom je Atlanta pregazila rivala. 

Na kraju Majk Skot bio je najefikasniji igrač utakmice sa 17 poena, a iza njega po poen manje imali su Bazmor i Džef Tig. Na drugoj strani Evan Tarner je postigao 15 koševa.

Šesti, možda i odlučujući meč igra se u noći između četvrtka i petka, a domaćin je Boston. 

Konačno se probudio Demar Derozan! Dugo su u Torontu čekali da najbolji igrač Reptorsa dođe sebi i pruži ono najbolje od sebe kako bi pomogao timu. Učinio je to možda u najbitnijem trenutku, jer je Indijana bila na korak od velikog brejka koji bi vrlo lako mogao da zaključi seriju, ali Derozan je sa 34 poena pogurao Reptorse do treće pobede u seriji i to posle velikog preokreta - 102:99. 

U poslednji kvartal Pejsersi su na krilima Pola Džordža ušli sa 13 poena prednosti, a interesantno je da su gosti tokom celog toka utakmice imali višak i nisu nijednog trenutka dozvoli rivalu da povede. Ali videlo se da ostaju bez daha i da bi domaćin mogao da prelomi susret. Usledila je strašna serija 19:2, kojom ne samo da su Reptorsi stigli rivala, već su ga i prestigli i sa šest poena viška mogli su meč da uvedu u mirniju završnicu. Jedan od pokretača Toronta bio je upravo najefikasniji igrač Derozan, ali veliki posao odradili su Bijombo i Louri sa 10, odnosno 14 poena na kraju.

Indijani je za veliki brejk u Kanadi falio još jedan raspoloženi igrač koji bi pomogao Džordžu, ali takav pojedinac nije se pojavio. Prvi strelac Indijane imao je na kraju 39 poena i po osam skokova i asistencija, dok je Džordž Hil imao tek 15 koševa. 

Sledeći susret dva tima igra se takođe u noći između četvrtka i petka, na terenu Indijane. 

NBA - REZULTATI

Atlanta - Boston 110:83, rezultat u seriji 3:2
/Skot 17 - Tarner 15/

Toronto - Indijana 102:99, rezultat u seriji 3:2
/Derozan 34 - Džordž 39/

(FOTO: Action Images)


tagovi

Pol DžordžNBA ligaMajk SkotKent BazmorIndijana PejsersEvan TarnerDžef TigDemar DerozanBoston SeltiksAtlanta HoksAjzea Tomas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara