"Sa jednog od sinoćnjih tajm-auta"
"Sa jednog od sinoćnjih tajm-auta"

Ctrl+Alt+Delete polufinale, kursor uperen ka Grčkoj

Vreme čitanja: 2min | pet. 28.07.17. | 15:42

Vaterpolisti Srbije nakon prespavane noći više ne razmišljaju porazu u polufinalu već o meču sa Grcima za bronzu (subota 15 č)

Sa jednog od sinoćnjih tajm-autaManje od sat vreme pošto je pola Srbije proslavilo pobedu Crvene zvezde nad Spartom iz Praga, slavlje je naglo utihnulo. Poraz naših vaterpolista u polufinalu Svetskog šampionata od Hrvatske navijačima je teško pao, ali sigurno ne teže nego samim igračima.

"Od kada sam ušao u reprezentaciju ovo mi je prvi poraz u nokaut utakmici. I mi smo ljudi od krvi i mesa. Čestitam Hrvatskoj na odličnoj partiji. Sada to treba da zaboravimo i da se okrenemo utakmici za treće mesto", jasan je Sava Ranđelović.

Izabrane vesti

FINALE
MAĐARSKA - HRVATSKA KI 1 - 2,10, KI X- 6,00, KI 2 - 2,25
 

Svoje mišljenje o kraju neverovatne serije pobeda na raznim međunarodnim takmičenjima je dao i čuvar mreže, Gojko Pijetlović:
"Nikad ne gledam iza sebe, to sam naučio. Poraz od takve ekipe, kakva je Hrvatska nije tragedija, ostali smo u borbi za medalju. Nama je najteže što smo prekinuli taj niz, ali jednom je i to moralo da se dogodi."

I Nikola Jakšić je na tom kursu, a to znači brisanje iz memorije poraza od Hrvata i pregrupisavanje ka Grčkoj koju smo u grupnoj fazi savladali sa 11:1:
"Moramo da prebolimo. Okrenuli smo se Grcima sa namerom da vratimo našu igru koju smo izgubli protiv Hrvatske. Ako u tome uspemo neć biti problema. Imaju odlične centre, ali imamo i iskustva iz utakmice u grupi i znamo kako treba da igramo. Hoćemo da se vratimo kući sa medaljom. Hvala navijačima što su i sada uz nas", kaže Jakšić.

ZA 3. MESTO
SRBIJA - GRČKA KI 1 - 1,20, KI X - 9,00, KI 2 - 6,75
 

"Oni će ući rasterećeni, nemaju šta da izgube. Nezgodni su kada igraju za medalju. Protiv Mađara su bili kvalitetni i biće protiv nas sigurno motivisani.", smatra Ranđelović, a pridružuje mu se i Gojko Pjetlović koji dobro zna naše protivnike u borbi za bronzu:
"Znamo ih, biće teško jer smo se fizički istrošili. Treba da se odmorimo i spremimo mentalno i fizički. Termin u 15 časova nije baš idealan ali mo igrali dosta puta tada. Najvažnija je mentalna snaga. Da budemo koncentrisani i da iskoristimo šanse. Ne smemo da udjemo u njihov ritam. Poraz sada ne analiziram. Ostaje za drugu priliku." 

(foto: Action Images)


tagovi

vodeni sportovivaterpoloSrbijaSava RanđelovićNikola JakšićGojko Pijetlović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara