""
""

ČUDO!!! Neustrašiva Zvezda odrubila glavu kraljevskoj aždaji!

Vreme čitanja: 3min | pet. 27.11.15. | 21:57

Uprkos tome što su izvanredne partije odigrali Miler i Cirbes, ogromne zasluge za pobedu idu i na račun Zvezdine dece - Marka Gudurića i Nikole Rebića

Crvena zvezda je Beogradu, Srbiji i celoj košarkaškoj Evropi dokazala - čuda su ipak moguća! Srpski šampion i prvak Jadranske lige ubeležio je najveći skalp u novijoj klupskoj istoriji, a u drugoj uzastopnoj sezoni Evroligi  neustrašiva četa Dejana Radonjića uzela je meru aktuelnom evropskom šampionu! Prošle godine Makabiju u Areni, večeras Realu u srcu hrama košarke - 94:88 (28:18, 18:25, 20:24, 28:21).

Izabrane vesti

Bez trunke sumnje Crvena zvezda je u prepunom Pioniru odigrala najbolju partiju u svim takmičenjima! Smireno, hrabro, bez trunke preteranog poštovanja prema imenu najvećeg sportskog kolektiva na svetu! Kraljevski klub i njegove igračke veličine poput Ljulja, Rodrigeza, Rejesa, Kerola i ostalih pali su na kolena pod neviđenim naletom crveno-bele armije sa Malog Kalemegdana.

I pored velike krize koju je ekipa proživela u uvodnoj fazi treće četvrtine, Crvena zvezda pokazala je blistavi sjaj koji je oduševio i zaslepeo moćnu kraljevsku armiju. Kvinsi Miler i Majk Cirbes bili su, kao mnogo puta do sada, prve udarne igle tima, a zajedno su do kraja utakmice skupili čak 50 poena - 26 koševa i pet skokova nemački centar i 24 poena i sedam uhvaćenih lopti američki krilni košarkaš. Zvezda je iz reketa dala fantastičnih 48 poena!

Crvena zvezda je odigrala prvu četvrtinu za pamćenje, gotovo magičnu, u kojoj su Jović, Cirbes i Miler vukli sve konce. Sa gotovo zadivljujućih dvanaest pogodaka iz šesnaest pokušaja iz igre (9/12 za dva, 3/4 za tri), crveno-beli su napravili velike potrese u redovima ranjene kraljevske garde. Jović je lucidno, u stilu Markusa Vilijamsa, razigravao saigrače i pogađao sa poludistance, Cirbes je gospodario reketom pored Ajona, dok je Miler sa tri trojke kumovao prvoj dvocifrenoj prednosti na utakmici (26:16), a na talasu žestoke odbrane i razigranog napada domaći košarkaši držali su Kralja u šakama puna 22 minuta.

Ipak, početak drugog poluvremena doneo je blagi talas krize, u kojem je Zvezda umalo pala u provaliju. Real je u uvodnim minutima trećeg kvartala dobrano zategao odbranu, a iz kvalitetne defanzive proigrali su igrači Pabla Lasa i na drugoj polovini terena.

Tompkins i Ajon iskoristili su gotovo zastrašujuću nepovazanost u domaćim redovima zajedno sa razigranim Ljuljom i upravo u tim momentima Zvezda je krcati hram košarke počela da podseća na elemente nekih od najslabijih izdanja iz prethodnih nekoliko nedelja. A kada je Stefan Jović zaradio ličnu, a u istom momentu i tehničku grešku zbog prigovora, činilo se da će beogradski sastav ponovo doživeti kolaps. Samo nekoliko sekundi kasnije reprezentativni plejmejker napustio je i halu i više se nije ni vraćao ni na klupu, iako je imao četiri lične greške. U 25. minutu Real je imao ogromnih deset poena viška (60:50), ali u najtežim trenucima košarkaši Crvene zvezde pokazali su šampionsku žicu, onu koja je ekipu krasila tokom najbolje takmičarske godine u klupskoj istoriji. Tačnije, uradio je to Kvinsi Miler. Kada je Zvezdina kompozicija jurila ka slepom koloseku Amerikanac je uzeo loptu u ruke i vezao deset poena (dve trojke). Imao je NBA rolu koja je uzdrmala samopouzdanje šampiona.

Kao u transu igrala je Crvena zvezda, koja se nijednog trenutka nije uplašila veličine protivnika na suprotnoj polovini terena. U Jovićevom izostanku zablistala su Zvezdina deca, Nikola Rebić i Marko Gudurić, koji su još jednom pokazali da su svetla budućnost kluba koji se ponovo uključio u ozbiljnu trku za TOP 16 fazu! Obojica su prikazala igru kao da iza sebe imaju i po četiri - pet sezona, a Rodrigeza, Kerola i ostale čuvare stavili su na najveće muke, što je kompletnoj ekipi dalo beskrajnu snagu da podigne iznad svih problema i odrubi glavu još jednom evropskom velikanu. 

Kod Reala Rodrigez je dao 16, a Tompskins 14 poena. 

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Stefan JovićReal MadridMarko GudurićMajk CirbesKvinsi MilerGustavo AjonEvroligaFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara