"Jedan od heroja Karpoša - Dragan Labović"
"Jedan od heroja Karpoša - Dragan Labović"

Čudo neviđeno u Skoplju! Karpoš razbio i Cedevitu! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 26.11.16. | 23:10

Najslabiji tim lige polako se uzdiže - 89:81

Jedan od heroja Karpoša - Dragan Labović

Skopski Karpoš je majstor senzacije! Ne tako davno u Sokoli su u Skoplju priredili prvorazrednu senzaciju i uzeli meru dotad neporaženoj Budućnosti, a tačno dve nedelje kasnije na red je došla - Cedevita! Hrvatski šampion pao je na kolena posle kiše trojki u dvorani Jane Sandanski, a Karpoš je drugom pobedom u sezoni krenuo sa mrtve tačke ka spasu sezone - 89:81!

Izabrane vesti

Karpoš Sokoli igraju kao ponovo rođeni otkako je vreo krompir u ruke uzeo trener Dragan Nikolić! Srpski trener doveo je red raspušteno društvo iz Skoplja i od istog napravio tim očigledno dostojan ostanka u najjačem rangu jadranske košarke. 

Veliko je pitanje šta bi Karpoš mogao protiv Cedevite da nije bilo sveukupno gotovo savršene igre kompletnog tima. Dragan Zeković, Dragan Labović i Zoran Vrkić zasuli su Cedevitin koš trojkama i već u ranoj fazi utakmice obezbedili ogromnih 13 poena viška još nakon prvog kvartala (25:12).

Međutim, tu se domaćin nije zaustavio. Nastavili su Makedonci u istom ritmu pune tri četvrtine, a ruke nisu drhtale čak i kada je tim Veljka Mršića. Krenuli su gosti iz Zagreba na sve ili ništa u poslednjih deset minuta i uzvratili praktično na isti način na koji je Karpoš obezbedio značajno vođstvo. Cedevita je ubacila čak pet šuteva za tri poena, a  u tom periodu proigrao je novajlija Rajan Boutrajt. Američki šuter je na svom debiju od svojih 23 poena čak 17 dao u poslednjem kvartalu, uz čak tri dalekometna hica i tri pogođena slobodna bacanja nakon Vrkićevog faula. Ali, to je bilo dovoljno samo da Cedevita umanji zaostatak na pet koševa. 

Utakmicu je na tačno 61 sekundu pre kraja rešio Darko Sokolov pogotkom sa distance, da bi u naredna dva napada Filip Krušlin pogrešno dodao loptu da bi Marko Tomas potom napravio grešku u koracima i zaradio tehničku zbog prigovora sudijama. Bio je to i definitivni kraj Cedevite u ovom meču. Karpoš je poslednjih pet koševa na meču ubacio sa linije slobodnih bacanja. 

U pobedničkom timu Zeković je imao 23 poena (3/5 za tri), Vrkić je ubacio 19 koševa, uz osam skokova i šest asistencija, dok je Labović imao 16 poena, šest skokova i četiri asistencije. Kod gostiju Krušlin je imao 12 (4/5 za tri), a Arapović i Džejms po 10 koševa.

ABA LIGA - 11. KOLO

Mornar - Krka 86:73 (22:31, 25:15, 17:12, 22:15)
/Džouns 20, Voler 20 - Luković 17/

Partizan - Mega Leks 86:79 (20:26, 22:16, 20:15, 24:22)
/Hečer 16 - Jaramaz 16/

21.00 Karpoš Sokoli - Cedevita

Nedelja:

17.00 Igokea - MZT Skoplje
19.00 FMP - Budućnost
21.00 Cibona - Zadar

Ponedeljak:

17.00 Olimpija - Crvena zvezda


tagovi

Dragan LabovićDragan ZekovićJadranska ligaKarpoš SokoliMarko ArapovićZoran Vrkić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara