"Slavlje fudbalera Jagodine"
"Slavlje fudbalera Jagodine"

Čuka nestala pod Đurđevim brdom, Jagodina pokazala evropsko iskustvo

Vreme čitanja: 3min | ned. 30.03.14. | 18:51

Ubedljivih 4:2 za Ćurane. Spartak uspeo u onome što nije nikome u prvih pet prolećnih kola – da umrtvi Napredak, pa u Kruševcu nije bilo golova

Slavlje fudbalera JagodineTri gola za uvodnih pet kola primila je Čuka – na gostovanju kod Jagodine još četiri, pa je tim sa Banovog brda poklekao prvi put tokom prolećnog dela sezone, a bodove ostavio Ćuranima, koji su pokazali da posle dva učešća u kvalifikacijama za Ligu Evrope imaju iskustva da budu pravi kada je najpotrebnije. U 21. kolu Superlige 4:2 (2:1) pod Đurđevim brdom.

Ivan Cvetković je povukao Jagodince do bodova pošto je u 20. minutu asistirao Aleksandru Živanoviću za inicijalno vođstvo da bi u 36. i sam sjajnim udarcem sa 16 metara primorao Borivoja Ristića na kapitulaciju i duplirao prednost domaćih.

Izabrane vesti

Samo minut kasnije Nikola Stojiljković je posle minijature Slavoljuba Srnića vratio Čuku u život, ali je sav trud gostiju propao u 47. minutu kada se Dario Damjanović najbolje snašao u šesnaestercu i osigurao ostanak bodova u Jagodini. Trećim golom Ćurana iz prekida na današnjoj utakmici.

Najbolji strelac domaćeg tima Aleksandar Pešić je u 74. minutu majstorski lobovao Ristića i svojim osmim golom u sezoni, drugim u 2014. godini, pečatirao pobedu ekipe Mladena Dodića, dok je Stojiljković do kraja meča uspeo samo da ublaži poraz gostiju iz Beograda, koji su ostali na trećem mestu na tabeli, ali više ne izgledaju tako nedodirljivo.
"Šteta što je bilo malo gledalaca, jer je bilo šta da se vidi. Jedna evropska utakmica, a za takvu utakmicu potrebne su dve ekipe. Verovao sam u tim i kada nije bilo rezultata, jer je atmosfera u svlačionici nagoveštavala bolje dane. Čukaričkom na dosadašnjim rezultatima i na zasluženom trećem mestu u domaćem prvenstvu", ocenio je šef struke Jagodine Mladen Dodić.

Vladan Milojević iz Jagodine, ipak, nije imao tako pozitivno viđenje meča. Logično, jer je njegov tim poražen.
"Zaslužena pobeda Jagodine. Mi nismo bili dobri na terenu. Nismo skoro ovako loše odigrali. Postojao je samo jedan tim, dok nama ništa nije polazilo za nogom. Nadali smo se da možemo da se vratimo, ali moraćemo da aniliziramo detaljno našu igru".

Spartak je u drugom meču koji je počeo od 17 sati uspeo u onome što nije nikome drugom u prolećnom delu sezone – da ubije igru Napretka, pa u Kruševcu nije bilo golova.

Domaći su imali više od igre, nekoliko solidnih šansi, ali pokušaji Nikole Trujića i Nenada Gavrića pre svih nisu urodili plodom, pa su se gosti u Suboticu vratili sa osmehom na licu i bodom u džepu.

Isključenje Stefana Petrovića zbog drugog žutog kartona u 89. minutu nije pomoglo domaćima, jer su izabranici Nenada Lalatovića već ostali bez snage.
"Nismo imali sreće. Promašivali smo, oni su došli da nam uzmu bod i u tome su uspeli. Mogu da budem jako tužan, jer smatram da smo stvarali šanse, ali ih nismo iskoristili. Pobedu smo zaslužili, ali nismo u tome uspeli", razočarano je sumirao Lalatović posle meča.

Kolega iz Spartaka Dragi Kanatlarovski sasvim suprotno raspoložen.
"Svakako ne mogu da budem zadovoljan, ali rezultatom mogu. Osvojili smo bod, a imajući u vidu da nam nije igralo sedam standardnih prvotimaca jasno je koliki smo podvig napravili. Iako nema sumnje da je Napredak bio bolji. Mi smo bili srećniji", iskren je bio Kanatlarovski.

SUPERLIGA – 21. kolo:

Nedelja:

OFK Beograd – Partizan 0:2 (0:1)
/Vasiljević 45+2ag, Ilić 56/

Napredak – Spartak 0:0

Jagodina – Čukarički 4:1 (2:1)
/Živanović 20, Cvetković 36, Damjanović 47, Pešić 74 – Stojiljković 37, 87/

19.00: Vojvodina – Radnički Niš

Subota:

Javor - Novi Pazar 1:0 (1:0)
/Milošković 45+2/

Donji Srem – Radnički 1923 4:1 (1:0)
/Damnjanović 10, Mijić 53, Sinđić 65, Zec 88 – Spalević 72pen/

Sloboda – Rad 1:0 (0:0)
/Galvao 65/

Crvena zvezda – Voždovac 5:1 (4:0)
/Milijaš 17, Dauda 28, Lazović 32, Mrđa 44, 62 – Sekulić 54/

(FOTO: Star Sport)


tagovi

SuperligaSrbijaPetar BojićNikola StojiljkovićNapredak KruševacJagodinaIvan CvetkovićČukaričkiAleksandar ŽivanovićAleksandar Pešić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara